Akavan opiskelijat: Eläkeuudistuksen neuvottelutulos hyvä sukupolvien välisen oikeudenmukaisuuden kannalta
Akavan opiskelijat arvioi eläkeuudistuksen neuvottelutuloksen melko onnistuneeksi sukupolvien välisen oikeudenmukaisuuden näkökulmasta. Ratkaisun saavuttaminen työmarkkinajärjestöjen kesken osoitti neuvottelun ja sopimisen merkityksen vaikeassa tilanteessa.
– Mielestämme neuvottelutulos on paras ratkaisu nykyisissä oloissa, joissa on paljon epävarmuutta. Olemme siihen tyytyväisiä nykyisten nuorten ja tulevien sukupolvien näkökulmasta. On hienoa, että työmarkkinajärjestöt pääsivät neuvottelutulokseen, sanoo Akavan opiskelijoiden puheenjohtaja Pauliina Ryökäs.
– Eläkeuudistuksen kokonaisuuteen kuuluu sijoitusten tuotto-odotusten kasvun lisäksi eläkerahastoinnin vahvistaminen. Tämä vähentää riskiä, että tulevien sukupolvien eläkkeitä joudutaan leikkaamaan. Arvostamme tätä Akavan opiskelijoissa, Ryökäs jatkaa.
– Kun työeläkejärjestelmän rahoitusta saadaan vahvistettua, eläkemaksujen nostopaineita saadaan torjuttua myös pidemmällä aikavälillä. Meille on tärkeää, että luottamus eläkejärjestelmään säilyy eri ikäluokissa, mutta erityinen merkitys näillä ratkaisuilla on tämän päivän nuorille, Ryökäs toteaa.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Pauliina RyökäspuheenjohtajaAkavan opiskelijat
Puh:+358 50 522 5339pauliina.ryokas@akava.fiAkava on korkeakoulutettujen työmarkkinakeskusjärjestö, johon kuuluu 36 jäsenliittoa. Akavan liittojen jäsenenä on sekä palkansaajia että ammatinharjoittajia ja yrittäjiä, mutta myös opiskelijoita. Akavan liittoihin liitytään suoritetun tutkinnon, asematason tai ammatin perusteella.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Akava ry
Akava: Henkilöstön hallintoedustusta on korjattava ja laajennettava1.4.2025 11:13:35 EEST | Tiedote
Akava korostaa, että hallintoedustuksen alarajan laskeminen 50 henkilöön ja sen käytäntöjen jatkuva kehittäminen ja levittäminen vahvistavat yrityksiä sekä Suomen kilpailukykyä. Akava ei kannata tuoreessa työryhmämuistiossa hahmoteltua hallintoedustuksen ”kevennettyä mallia”, vaan edellyttää kaikkien lain piiriin kuuluvien yritysten toimivan samoin periaattein. Sanktioita tulisi harkita hallintoedustusvelvoitteensa laiminlyöville yrityksille.
Akava: Tasa-arvolaki ja yhdenvertaisuuslaki kaipaavat uudistamista19.3.2025 08:00:34 EET | Tiedote
Tuoreen Akava Works -kyselyn mukaan syrjintää oli havainnut työpaikallaan 16 prosenttia akavalaisista ja 20 prosenttia muista vastanneista. Työpaikoilla tapahtuvasta ja työnantajalle ilmoitetusta syrjinnästä saatiin ratkaistua vain murto-osa, 12 prosenttia. Akava esittää, että lakeihin sisältyviä oikeuksia ja velvollisuuksia yhdenmukaistetaan sekä parannetaan yksilön oikeussuojaa. Tämä edellyttää tasa-arvolain kokonaisuudistusta ja yhdenvertaisuuslain päivittämisen jatkamista.
SAK, Akava ja STTK: Suojelutyölaki Suomessa tarpeeton ja pohjoismaisittain poikkeuksellinen13.3.2025 14:17:39 EET | Tiedote
Palkansaajien keskusjärjestöt SAK, Akava ja STTK pitävät hallituksen esittämää suojelutyön sääntelyä tarpeettomana. Suomessa suojelutyön järjestäminen ei ole aiheuttanut merkittäviä ongelmia, eikä sekava lainsäädäntö ratkaise ristiriitatilanteita.
Akavalle uusi strategia – tavoitteena hyvä ja tuottava työelämä13.3.2025 14:11:50 EET | Tiedote
Akava uudistaa toimintaansa vastaamaan uutta strategiaa, jonka Akavan liitot hyväksyivät ylimääräisessä liittokokouksessa. Tavoitteenamme on hyvä ja tuottava työelämä, joka pohjautuu korkeaan osaamiseen ja kannattavaan työhön ja johtaa korkeaan työllisyyteen sekä vastuulliseen ja vahvaan talouskasvuun.
Uusi raportti: Maahanmuuton pattitilanne ratkaistava maahanmuuton yhteiskuntasopimuksella4.3.2025 07:01:57 EET | Tiedote
Maahanmuutto on Suomelle sekä ongelma että täysin välttämätön ratkaisu. Siksi tarvitaan maahanmuuton yhteiskuntasopimus, esittävät Osmo Soininvaara ja Jussi Pyykkönen Keskuskauppakamarin ja Akava Worksin tilaamassa raportissa ”Maahanmuuton yhteiskuntasopimus”. Yhteiskuntasopimus rakentuisi pisteytysmallista ja työnhakuviisumista, humanitaarisen maahanmuuton painopisteiden muuttamisesta sekä kotoutumisen kannusteiden uudistamisesta.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme