Ravintola Frans & Sandra uudistuu: huippuammattilaisten suunnittelema ruokalista pohjautuu klassiseen ranskalaiseen keittiöön, ja koko viinilista on saatavilla laseittain
Jyväskylän suosittu ranskalaisesta keittiöstä tunnettu Frans & Sandra esittelee uuden, huippuammattilaisten suunnitteleman menun, joka tuo esille Ranskan alueelliset herkut ja makuaarteet. Helmikuusta alkaen asiakkaat pääsevät nauttimaan monipuolisista ruoka- ja juomakokonaisuuksista, jotka tekevät ruokailusta elämyksellisen kokemuksen.

Osuuskauppa Keskimaan Original Sokos Hotel Alexandran yhteydessä toimiva Frans & Sandra on osa Frans & les Femmes -ravintolaketjua, joka on tunnettu korkeasta asiakastyytyväisyydestä ja laadukkaasta palvelusta. Uudistuksen myötä ranskalaistyylinen ravintola tarjoaa entistä houkuttelevamman vaihtoehdon niin arjen hemmotteluun kuin erityisiin juhlahetkiin.
− Alkuvuoden aikana olemme kehittäneet ja kouluttaneet henkilökuntaamme uusien makujen, ruokatuotteiden ja ruokailukokemusten osalta. Uusi menu sisältää klassisia ranskalaisia ruokalajeja, ja olemme tuoneet takaisin myös asiakkaiden suosikkiannoksia vuosien varrelta. Lisäksi olemme laajentaneet valikoimaamme uusilla cocktaileilla, oluilla ja siidereillä. Uusi viinilistamme kattaa Ranskan tärkeimmät viinialueet, ja kaikki viinit, mukaan lukien ranskalaiset suosikit crémant ja samppanja, ovat saatavilla laseittain, iloitsee Frans & Sandran ravintolapäällikkö Saara Tani.
Uudistuksen myötä klassikoksi noussut Frans & Sandran härkäruukku tekee kauan odotetun paluun. Se on päivitetty nykypäivään pitkään haudutetulla häränposkella ja kastikkeeseen on tuotu mielenkiintoista makua kuivatuista tateista. Lisukkeena perunapyree, joka on maustettu ruskistetulla voilla, pikkelöidyillä sinapinsiemenillä ja lehtiyrteillä.
− Uudistettu ruokailukokemus ja uusi menu ovat asiakkaidemme saatavilla ensimmäistä kertaa perjantaina 31.1. Odotamme innolla asiakkailtamme saamaamme palautetta, jonka avulla voimme kehittää palvelukokonaisuuttamme entistäkin paremmaksi, Tani lisää.
Gastronomian huiput mukana uudistuksessa
Uudistusta on ollut toteuttamassa Pahe Cateringin kokeneet gastronomit Pasi Pärssinen ja Heikki Liekola. Pärssinen on keittiöalan ammattilainen, jolla on yli 25 vuoden ura ja monipuolinen kokemus ravintolatoiminnasta, tuotekehityksestä sekä suurten tapahtumien menujen suunnittelusta ja toteutuksesta. Hän on toiminut Suomen kokkimaajoukkueessa sekä valmentanut tulevia huippukokkeja.
Liekola on kerännyt tietotaitoa kansainvälisissä Michelin-ravintoloissa sekä keittiömestarina Suomen parhaimmiksi rankatuissa ravintoloissa. Hän on Vuoden Kokki 2014 ja osallistunut kokkimaajoukkueessa alan Olympialaisiin. Liekola on kuulunut Suomen Bocuse d´Or -joukkueeseen, minkä lisäksi hän toimii kilpailuvalmentajana ja päätuomarina alan huipputapahtumissa.
− Menussa on nyt teroitettu ja terävöitetty ranskalaista kulmaa ruokaan. Toimme ruuan emämaasta menulle muutamia kaikkien tuntemia klassikkoannoksia huolellisesti alusta asti talossa tehtyinä. Tartar jauhetaan päivittäin itse, kastikkeisiin on haettu syvyyttä kiehtovilla makuyhdistelmillä ja syntisen herkulliset croque monsieur tai quiche lorraine sopivat niin pieneen kuin isompaakin nälkään, kuvaavat Heikki Liekola ja Pasi Pärssinen.
Uudistus tuo vetovoimaa jyväskyläläiseen ravintolatarjontaan
Frans & les Femmes -ketju aloitti toimintansa vuonna 1987 Fransmanni-nimellä. Osuuskauppa Keskimaan Original Sokos Hotel Alexandran yhteydessä toiminut Fransmanni uudistui Frans & Sandraksi vuonna 2018. Muut ketjun ravintolat sijaitsevat Kotkassa, Kouvolassa, Kuopiossa, Mikkelissä, Oulussa ja Rovaniemellä.
− Makumaailmaltaan uudistuva Frans & Sandra vahvistaa entisestään Jyväskylän ravintolakulttuuria ja tarjoaa jyväskyläläisille ja kaupungissa vieraileville kiehtovan vaihtoehdon klassisesta rankalaisesta keittiöstä. Ravintola on houkutteleva vaihtoehto niin arjen laatuaikaa arvostaville kuin erityisten juhlahetkien viettäjille, toteaa Original Sokos Hotel Alexandran hotellijohtaja Hannu Nirkkonen.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Osuuskauppa Keskimaa, Saara Tani, Frans&Sandran ravintolapäällikkö, 010 785 1052, saara.tani@sok.fi
Osuuskauppa Keskimaa, Hannu Nirkkonen, hotellinjohtaja, Original Sokos Hotel Alexandra ja Solo Sokos Hotel Paviljonki, 010 785 1006, hannu.nirkkonen@sok.fi
Kuvat



Osuuskauppa Keskimaa on market- ja tavaratalokauppaa, matkailu- ja ravitsemiskauppaa sekä liikennekauppaa harjoittava monialayritys, joka tarjoaa palveluja yli 100 toimipaikassa. Olemme maakunnan markkinajohtaja kaikilla edustamillamme toimialoilla. Keskimaa on Keski-Suomen maakunnan suurimpia yrityksiä noin 755 miljoonan euron liikevaihdolla. Asiakasomistajia on lähes 140 000. Keski-Suomen suurimpana yritystyönantajana työllistämme noin 2000 keskisuomalaista.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Osuuskauppa Keskimaa
Osuuskauppa Keskimaan entiseen Kodin Terran kiinteistöön uusi liikunta-alan toimija − Liikuntakeskus Klub1 laajentaa toimintaa Palokkaan19.3.2025 09:00:00 EET | Tiedote
Osuuskauppa Keskimaan entinen Kodin Terran kiinteistö saa uuden vuokralaisen, kun Liikuntakeskus Klub1 avaa tiloissa uuden kuntosalin. Klub1 laajentaa toimintaansa Palokkaan, vuokraten kiinteistöstä yli 1600 neliön tilan liikuntakeskuksen käyttöön.
Luottamus&Maine-tutkimus 2024: Keskimaalle hyvän maineen seurauksena Suomen ennätystulos5.3.2025 11:31:22 EET | Tiedote
Osuuskauppa Keskimaa saavutti kaikkien aikojen parhaat tulokset T-Media Oy:n toteuttamassa Luottamus&Maine-tutkimuksessa. Keskimaan hyvä maine vaikuttaa voimakkaasti keskisuomalaisten asiakkaiden käytökseen, kuten asiointipaikkojen valintoihin, suositteluhalukkuuteen sekä työnhakuinnokkuuteen. Asiakkaiden vahvasta tuesta kertovat sidosryhmätulokset toivat Keskimaalle Luottamus&Maine-tutkimuksen Suomen kaikkien aikojen kärkipaikan. Pohjoismaissa Keskimaan arvosana 3.99 (asteikolla 1–5) on kolmanneksi paras tulos ikinä.
Keskimaan markkina-asema vahvistui edelleen päivittäistavarakaupassa – investoinnit myymäläverkostoon vauhdittavat kasvua5.3.2025 11:30:00 EET | Tiedote
Osuuskauppa Keskimaan vuoden 2024 liikevaihto nousi hieman ja tulos parani. Keskimaan liikevaihto nousi merkittävästi päivittäistavarakaupassa, kun taas muilla toimialoilla liikevaihto jäi edellisvuoden tasosta. Vuoden 2024 aikana Keskimaa avasi kolme uutta S-marketia ja yhden uuden Salen. Majoitustoiminnan onnistuneen vuoden huipensi yksi matkailualan suurimmista uutisista Keski-Suomessa, Break Sokos Hotel Himoksen rakentamisen käynnistyminen keväällä 2024. Erinomainen tulostaso mahdollistaa ennätyksellisen ylijäämänpalautuksen Keskimaan asiakasomistajille.
S-market Vaajalan uudistus on valmistunut – energiatehokkuutta ja sujuvampaa asiointia4.3.2025 10:15:00 EET | Tiedote
S-market Vaajalan laaja uudistus on saatu päätökseen ja avajaisia vietetään torstaina. Uudistuksen myötä myymälän palvelut ovat parantuneet merkittävästi, joten asiakkaat pääsevät nauttimaan entistä sujuvammasta asiointikokemuksesta. Uudistuksen keskiössä on ollut energiatehokkuuden parantaminen sekä myymälän toimivuuden ja asioinnin sujuvoittaminen.
Osuuskauppa Keskimaa rakentaa Jämsänkoskelle uuden S-marketin24.2.2025 08:40:00 EET | Tiedote
Osuuskauppa Keskimaan hallitus on tehnyt päätöksen uuden S-marketin rakentamisesta Jämsänkoskelle. Uusi kiinteistö korvaa nykyisen myymälän, joka on tullut elinkaarensa päähän. Rakennustyöt alkavat huhtikuussa 2025, ja uuden myymälän avajaisia vietetään keväällä 2026.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme