Ruokamessujen ohjelma julkaistu – Luvassa kilpailuja ja puhetta ruoka- ja juomahetkien yhteisöllisyydestä
Ruoan ja juoman suurtapahtuma Ruokamessut avaa ovensa Helsingin Messukeskuksessa huhtikuussa. Tapahtuman ohjelmassa on puheenvuoroja ruoka- ja juoma-alan ammattilaisilta sekä useita tastingeja ja kilpailuja.

Ruokamessut tarjoaa 11.–13.4. kävijöille muun muassa reseptivinkkejä ja keskusteluja, joissa pääsee oppimaan uutta. Tänä vuonna messuilla nostetaan esille ajatus siitä, että yhdessä ruokailu on enemmän kuin vain ruokaa, ja tästä kuullaan ajatuksia Ravintola Olon perustajalta Pekka Terävältä. Messuohjelmassa myös viritetään makuaistit ympäri maailmaa, kun N4kun perustaja Valtteri Sinkkonen valmistaa kuuluisan Banh Mi -leipänsä ja Blondie -pizzerian omistaja Jirka Väätäinen ohjeistaa New York –henkisten pizzapalojen saloihin.
Salvia-lavalla nähdään Menestysresepti-kilpailun voittaja Terhi Kinnari, joka pitää puheenvuoron ruokakauran terveellisyydestä ja näyttää esimerkkiä, missä kaikessa raaka-ainetta voidaan hyödyntää.
Novartin keittiössä Petra ja Noora Väänänen, tunnetut "Food by twins" -kokit, jakavat mökkikokkailuvinkkejään. Lisäksi kokki Lauri Kaivoluoto valmistaa herkkusienisliderin ja keskustelee näytöskeittiön juontajan Kirre Rainoksen kanssa ruokailmiöiden luomisesta.
Ruoan lisäksi messuilla voi tutustua laajasti myös juomiin 30 näytteilleasettajan osastolla. Ohjelmassa puolestaan on keväisiä vinkkejä kotibaarimestarille sekä puheenvuoro siitä, miten olut sopii ruoanlaittoon. Ruokamessujen tasting-ohjelmassa tutustutaan viinien maailmaan useista eri näkökulmista, ja tarjolla on sekä klassisisa makuja että yllättäviä löytöjä.
Kilpailut ja palkitsemiset tuovat jännitystä messuille
Ruokamessuilla järjestetään uusi Kahveista parhain -kilpailu, jossa suomalaiset kahvipaahtimot pääsevät esittelemään parhaita kahvejaan ja tuomaan niitä messuyleisön tietoisuuteen. Kahvin ystäville on tiedossa kiinnostavaa ohjelmaa myös Cup Tasters 2025 -kilpailussa, jossa kilpailijat suorittavat kahvinmaistelua rajatussa ajassa ja yrittävät löytää viidestä kolmen kahvin ryhmästä kaksi samaa kahvia.
Salvia-lavalla jaetaan perjantaina Vuoden suomalainen elintarvikeinnovaatio -palkinto ja Ruokalähettiläs 2025 -tunnustus. Avajaispäivänä julkistetaan myös Vuoden ravintola 2025, jonka myöntää 80-vuotisjuhliaan viettävä Suomen Gastronomien Seura.
Jo viime vuonna suosittu Air Fryer SM -kilpailu saa jatkoa tänä vuonna, kun kisaajat pääsevät vapaasti kokkamaan haluamansa aterian kirjolohesta.
Ruokamessuilla järjestetään myös yläkoululaisille suunnattu Ruokavisa, jossa kisataan ruokaketjun vastuullisuudessa ja ruoanlaittotaidoissa. Sunnuntai huipentuu Basilika-lavalle, jossa juomat palkitaan maun, aromin ja kokonaisvaikutelman perusteella Suomen baarimestarien SM-finaalissa.
Katso Ruokamessujen 2025 koko ohjelma tapahtuman nettisivuilta www.ruokamessuthelsinki.fi.
Mukana yli 180 yritystä
Messuilla on mukana näytteilleasettajia arjen nopeista välipaloista hienostuneempiin makupaloihin. Osastoilla esitellään tämän hetken suurimpia ruoka- ja juomatrendejä sekä mielenkiintoisimpia brändejä, jotka tarjoavat inspiraatiota kaiken tasoisille kokkaajille.
Lisätietoja:
Antti Karjunen, viestinnän asiantuntija, Helsingin Messukeskus, p. 050 574 3444, antti.karjunen@messukeskus.com
Median edustajat voivat akkreditoitua tapahtumaan uutishuoneessa www.messukeskus.com/uutishuone
Kuvia Messukeskuksen tapahtumista vapaasti toimitusten käyttöön: https://mediabank.messukeskus.com
Ruokamessut järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 11.–13.4.2025 samaan aikaan Lapsimessujen ja Lemmikkimessujen (avoinna la–su) kanssa. www.ruokamessuthelsinki.fi | @ruokamessuthelsinki | #ruokamessut
Helsingin Messukeskus on Suomen suurin tapahtumajärjestäjä. Suomen Messut -konserniin kuuluvat Messukeskuksen lisäksi messujärjestäjä Expomark Oy ja av-tekniikkayritys SVV Oy. Konsernin liikevaihto vuonna 2023 oli 51,3 miljoonaa euroa ja tulo- ja työllisyysvaikutus ympäristölleen 187 miljoonaa euroa. I messukeskus.com I @messukeskus
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Antti Karjunenviestinnän asiantuntija
viestintä | tapahtumat
Kuvat

Tietoja julkaisijasta
Helsingin Messukeskus on Suomen elämyksellisin tapahtumakortteli ja vaikuttavin kohtaamismedia. Onnistuneet kohtaamiset jättävät vahvan muistijäljen ja tuottavat kiistatonta tulosta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan erilaisten tapahtumien areenaksi. Messukeskuksen itse tuottamia tapahtumia ovat mm. Habitare, Helsingin Kirjamessut, Educa, FinnBuild, Matkamessut ja Vene Båt. Vierastapahtumina Messukeskuksen tiloissa järjestetään mm. Slush, Nordic Business Forum, Assembly, Koiramessut sekä lukuisia kansainvälisiä kongresseja ja yritystapahtumia vuosittain. Tilat käsittävät 7 hallia, 40 muuntuvaa kokoustilaa, 21 ravintolaa ja oman tapahtumahotellin. Omistajayritys Suomen Messut Oyj perustettiin vuonna 1919. | Messukeskus. The real social media. | www.messukeskus.com @messukeskus
Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) hosts Finland’s most inspiring events and exciting encounters. We create successful and lasting interactions with undisputable results. As Finland’s premier experience provider, we organise high-quality events and rent out our facilities for various occasions. Events produced by Messukeskus include, among others, Habitare, the Helsinki Book Fair, Educa, Finnbuild, Matka Nordic Travel Fair, and Helsinki International Boat Show. Messukeskus also hosts guest events such as Slush, Nordic Business Forum, Assembly, International Dog Fair, as well as many international congress and business events every year. Our premises include 7 halls, 40 convertible meeting rooms, 21 restaurants, and our own hotel.The Finnish Fair Corporation was founded in 1919. | Messukeskus. The real social media | www.messukeskus.com @messukeskus
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Messukeskus
Kuljetus- ja logistiikkanäyttely palaa Helsingin Messukeskuksen ohjelmaan toukokuussa 20273.7.2025 15:22:53 EEST | Tiedote
Kuljetus- ja logistiikkanäyttely täyttää Helsingin Messukeskuksen jälleen 20. - 22.5.2027. Kyseessä on raskaan kaluston ja hyötyajoneuvojen suurtapahtuma, joka nähtiin Messukeskuksen ohjelmassa edellisen kerran ennen pandemiaa.
Koneet automatisoituvat ja työ tehostuu27.6.2025 08:46:10 EEST | Tiedote
Maarakennuskonealalla työskentely on monipuolista ja erityisen kiinnostavaa. Alan tehtävissä rakennetaan tulevaisuutta – konkreettisella tavalla. Koneita automatisoidaan, mutta työt eivät maarakennus- ja ympäristöalalta lopu.
Messukeskus Areena rakentuu Pasilaan kesän aikana – 5000 henkilön liikuteltava katsomo nähdään Nordic Business Forumissa syyskuussa27.6.2025 08:00:00 EEST | Tiedote
Helsingin Messukeskuksen uuden tapahtuma-areenan rakennus- ja asennustyöt ovat alkaneet Pasilassa. Kesän lopussa käytössä on 5000 henkilön liikuteltava katsomokokonaisuus, joka nähdään Nordic Business Forumissa syyskuussa ja Suomen suurimmassa vuosittaisessa sisäurheilutapahtumassa Helsinki International Horse Show:ssa helmi–maaliskuussa 2026. Messukeskus Areena täydentää Helsingin tapahtumatilatarjontaa keskikokoisten areenojen osalta.
Veneelle uusi elämä -kisa etsii kunnostettuja veneitä26.6.2025 13:00:00 EEST | Tiedote
Vene 26 Båt -messuilla järjestetään nyt toistamiseen Veneelle uusi elämä -kisa, jossa esitellään kiinnostavia kunnostusprojekteja. Tällä kertaa kisaan voi osallistua viimekertaista suurempia veneitä. Valmiit tai lähes valmiit veneet esitellään Venemestarin Telakalla venemessuilla 6. – 15.2.2026 Helsingin Messukeskuksessa ja ne kisaavat keskenään palkinnoista.
Viini & Ruoka -tapahtuman Piazza tarjoilee huippuravintoloiden makuja lokakuussa26.6.2025 11:36:43 EEST | Tiedote
Herkuttelijoiden vuosittaiseen vakikalenteriin kuuluva Viini & Ruoka tarjoilee jälleen makuelämyksiä Piazza-ravintola-alueella lokakuussa Helsingin Messukeskuksessa. Mukana olevat ravintolat on nyt julkistettu, ja ne tarjoavat sekä suolaisia että makeita maisteluannoksia.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme