Ruokamessujen Maista ja nauti -alueella huippuravintoloiden makuelämyksiä
Neljä arvostettua helsinkiläisravintolaa esittelee annoksiaan Ruokamessuilla Helsingin Messukeskuksessa 11.–13.4. Mukana ovat ravintolat Olo, Nokka, Natura ja Muru.

Ruokamessujen Maista ja nauti -alueella kävijät voivat tutustua ravintoloiden keväisiin maisteluannoksiin, joista löytyy sekä klassisia että oivaltavia makuja.
Olo tuo messuille kevään raikkaat maut, joissa sesongin parhaat raaka-aineet, kuten huhtasienet ja kampasimpukat, pääsevät loistamaan. Olon annokset tarjoavat harmonisen kokonaisuuden, jossa maku ja visuaalisuus yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla.
Nokka puolestaan esittelee villien ja vastuullisesti kasvatettujen suomalaisten raaka-aineiden parhaimmistoa. Luvassa on muun muassa grillattua poro Tatakia ja savustettua kalaa. Nokan ruokafilosofia perustuu kotimaiseen luontoon ja sen puhtaisiin makuihin.
Natura tuo messuille palan kestävää ajattelua ja laadukkaita, paikallisia raaka-aineita. Naturan annokset ovat yksinkertaisia, mutta oivaltavia, ja ne kuvastavat ravintolan ydintä: tinkimätöntä laatua ja kausiajattelua.
Muru tarjoaa messuilla klassikkoannoksiaan, kuten risottoa, joka on ravintolan nimikkoannos. Murun annoksissa korostuvat selkeät ja puhtaat maut ilman turhaa kikkailua. Murun keittiö yhdistää eurooppalaisia, välimerellisiä ja pohjoismaisia vaikutteita.
Ruokamessuilla mukana olevat ravintolat ovat saaneet useita arvostettuja tunnustuksia. Ravintola Olo on palkittu yhdellä Michelin-tähdellä, Nokka ja Natura ovat saaneet Michelin Green Star -tunnustukset, ja Muru on mainittu Michelin-oppaassa. Michelin-tähdet ovat merkki poikkeuksellisesta laadusta ja elämyksellisyydestä, ja ne myönnetään ravintoloille, jotka täyttävät tiukat kriteerit raaka-aineiden laadun, hinta-laatusuhteen ja tasalaatuisuuden osalta.
Raaka-aineet Maista ja nauti -alueen ravintoloille tarjoaa Kespro, joka näin tukee tapahtumassa mukana olevia ravintoloita. Lue lisää Maista ja nauti -alueesta: https://ruokamessut.messukeskus.com/maista-ja-nauti-alue.
Ruokamessuilla monipuolinen kattaus ohjelmaa ja näytteilleasettajia
Ruokamessuilla on mukana yli 180 yritystä arjen nopeista välipaloista hienostuneempiin makupaloihin ja uutuusjuomiin. Ohjelmassa keskustellaan tämän hetken ruokailmiöistä sekä kuullaan ruoka- ja juomamietteitä tunnetuilta suomalaisilta. Ruokamessujen ohjelma ja mukana olevat näytteilleasettajat on julkaistu tapahtuman verkkosivuilla www.ruokamessuthelsinki.fi.
Ruokamessut järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 11.–13.4.2025 samaan aikaan Lapsimessujen ja Lemmikkimessujen (avoinna la–su) kanssa.
Lisätietoja:
Antti Karjunen, viestinnän asiantuntija, Helsingin Messukeskus, p. 050 574 3444, antti.karjunen@messukeskus.com
Median edustajat voivat akkreditoitua tapahtumaan uutishuoneessa www.messukeskus.com/uutishuone
Kuvia Messukeskuksen tapahtumista vapaasti toimitusten käyttöön: https://mediabank.messukeskus.com
Helsingin Messukeskus on Suomen suurin tapahtumajärjestäjä. Suomen Messut -konserniin kuuluvat Messukeskuksen lisäksi messujärjestäjä Expomark Oy ja av-tekniikkayritys SVV Oy. Konsernin liikevaihto vuonna 2023 oli 51,3 miljoonaa euroa ja tulo- ja työllisyysvaikutus ympäristölleen 187 miljoonaa euroa. I messukeskus.com I @messukeskus
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Antti Karjunenviestinnän asiantuntija
viestintä | tapahtumat
Kuvat

Tietoja julkaisijasta
Helsingin Messukeskus on Suomen elämyksellisin tapahtumakortteli ja vaikuttavin kohtaamismedia. Onnistuneet kohtaamiset jättävät vahvan muistijäljen ja tuottavat kiistatonta tulosta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan erilaisten tapahtumien areenaksi. Messukeskuksen itse tuottamia tapahtumia ovat mm. Habitare, Helsingin Kirjamessut, Educa, FinnBuild, Matkamessut ja Vene Båt. Vierastapahtumina Messukeskuksen tiloissa järjestetään mm. Slush, Nordic Business Forum, Assembly, Koiramessut sekä lukuisia kansainvälisiä kongresseja ja yritystapahtumia vuosittain. Tilat käsittävät 7 hallia, 40 muuntuvaa kokoustilaa, 21 ravintolaa ja oman tapahtumahotellin. Omistajayritys Suomen Messut Oyj perustettiin vuonna 1919. | Messukeskus. The real social media. | www.messukeskus.com @messukeskus
Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) hosts Finland’s most inspiring events and exciting encounters. We create successful and lasting interactions with undisputable results. As Finland’s premier experience provider, we organise high-quality events and rent out our facilities for various occasions. Events produced by Messukeskus include, among others, Habitare, the Helsinki Book Fair, Educa, Finnbuild, Matka Nordic Travel Fair, and Helsinki International Boat Show. Messukeskus also hosts guest events such as Slush, Nordic Business Forum, Assembly, International Dog Fair, as well as many international congress and business events every year. Our premises include 7 halls, 40 convertible meeting rooms, 21 restaurants, and our own hotel.The Finnish Fair Corporation was founded in 1919. | Messukeskus. The real social media | www.messukeskus.com @messukeskus
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Messukeskus
KUTSU: Teknologia 25 Helsingin Messukeskuksessa 4.–6.11.202527.10.2025 11:05:51 EET | Kutsu
Teknologia 25 esittelee kolmen päivän aikana 4.–6.11.2025 uusimmat älykkään ja kestävän teollisuuden teknologiat aina teollisten prosessien automatisoinnista ja digitalisoinnista kunnossapidon sekä energian ratkaisuihin. Tapahtuma kokoaa yhteen teknologian ja teollisuuden johtavat yritykset, päättäjät, asiantuntijat sekä ammattilaiset. Tapahtuman teemoina ovat kestävä teollisuus, teknologia turvallisuuden edistäjänä, tekoälyllä kilpailuetua ja vetytalous ja teollisuuden modernit energiaratkaisut. Mukana on 400 näytteilleasettajaa, 13 keynote-puheenvuoroa ja yhteensä 140 ohjelmanumeroa.
Helsingin Kirjamessut rikkoi ennätyksiä - yli 100 000 kävijää26.10.2025 18:04:08 EET | Tiedote
Helsingin Messukeskuksessa kävi neljän päivän aikana ennätysmäärä 104 516 kirjallisuuden, viinin ja ruuan ystävää. Tapahtumakokonaisuus ylsi Helsingin Messukeskuksen kävijäennätykseen. Pohjoismaiden suurin kirjallisuustapahtuma Helsingin Kirjamessut sekä Viini & Ruoka -tapahtuma järjestettiin 23. – 26.10.2025 Helsingin Messukeskuksessa.
Elina Innasen Chocochilin kesäruokaa on Vuoden kotimainen keittokirja24.10.2025 11:00:00 EEST | Tiedote
Ruokatoimittajat ry:n keittokirjaraati on jälleen arvioinut kotimaisen keittokirjasadon. Voittajan valinta oli helppoa: ensimmäinen vegaaninen grillausopas teki vaikutuksen tuoreella ja inspiroivalla otteellaan.
Kirja-alan edistämispalkinto 2025 kulttuurimedia Piirille23.10.2025 00:01:00 EEST | Tiedote
Suomen Messusäätiön rahoittaman 15 000 euron Kirja-alan edistämispalkinnon saa kulttuurimedia Piiri, joka tekee kunnianhimoista ja journalistisesti erittäin hyvää sisältöä, tarjoaa avoimesti kaikille suunnattua kirjallisuussisälöä ja mahdollisuuden osallistua yhteisöllisiin lukutilaisuuksiin. Piiri on tavoittanut nopeasti erityisesti nuoret aikuiset ja lisännyt keskustelua kirjallisuudesta laajasti. Palkinto jaetaan Helsingin Kirjamessuilla 23.10.2025 Helsingin Messukeskuksessa.
Helsingin Kirjamessut nostaa esille sivistyksen voiman - messuilla esiintyvät myös kaikki presidentit22.10.2025 13:04:16 EEST | Tiedote
Tällä viikolla järjestetään Helsingin Kirjamessut 25. kerran torstaista sunnuntaihin 23. – 26.10.2025 Helsingin Messukeskuksessa. Tapahtuman teemana on Sivistys ja ilo, jota kirjamessut haluaa välittää kaikille kirjallisuuden ystäville. ”Juhlavuonna haluamme puhua siitä, mitä paras kirjallisuus meille antaa: sivistyksen voimasta ja lukemisen ilosta. Näitä molempia tämä aika kaipaa kipeästi”, toteaa ohjelmajohtaja Ville Blåfield.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme