Ruokamessujen Maista ja nauti -alueella huippuravintoloiden makuelämyksiä
Neljä arvostettua helsinkiläisravintolaa esittelee annoksiaan Ruokamessuilla Helsingin Messukeskuksessa 11.–13.4. Mukana ovat ravintolat Olo, Nokka, Natura ja Muru.

Ruokamessujen Maista ja nauti -alueella kävijät voivat tutustua ravintoloiden keväisiin maisteluannoksiin, joista löytyy sekä klassisia että oivaltavia makuja.
Olo tuo messuille kevään raikkaat maut, joissa sesongin parhaat raaka-aineet, kuten huhtasienet ja kampasimpukat, pääsevät loistamaan. Olon annokset tarjoavat harmonisen kokonaisuuden, jossa maku ja visuaalisuus yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla.
Nokka puolestaan esittelee villien ja vastuullisesti kasvatettujen suomalaisten raaka-aineiden parhaimmistoa. Luvassa on muun muassa grillattua poro Tatakia ja savustettua kalaa. Nokan ruokafilosofia perustuu kotimaiseen luontoon ja sen puhtaisiin makuihin.
Natura tuo messuille palan kestävää ajattelua ja laadukkaita, paikallisia raaka-aineita. Naturan annokset ovat yksinkertaisia, mutta oivaltavia, ja ne kuvastavat ravintolan ydintä: tinkimätöntä laatua ja kausiajattelua.
Muru tarjoaa messuilla klassikkoannoksiaan, kuten risottoa, joka on ravintolan nimikkoannos. Murun annoksissa korostuvat selkeät ja puhtaat maut ilman turhaa kikkailua. Murun keittiö yhdistää eurooppalaisia, välimerellisiä ja pohjoismaisia vaikutteita.
Ruokamessuilla mukana olevat ravintolat ovat saaneet useita arvostettuja tunnustuksia. Ravintola Olo on palkittu yhdellä Michelin-tähdellä, Nokka ja Natura ovat saaneet Michelin Green Star -tunnustukset, ja Muru on mainittu Michelin-oppaassa. Michelin-tähdet ovat merkki poikkeuksellisesta laadusta ja elämyksellisyydestä, ja ne myönnetään ravintoloille, jotka täyttävät tiukat kriteerit raaka-aineiden laadun, hinta-laatusuhteen ja tasalaatuisuuden osalta.
Raaka-aineet Maista ja nauti -alueen ravintoloille tarjoaa Kespro, joka näin tukee tapahtumassa mukana olevia ravintoloita. Lue lisää Maista ja nauti -alueesta: https://ruokamessut.messukeskus.com/maista-ja-nauti-alue.
Ruokamessuilla monipuolinen kattaus ohjelmaa ja näytteilleasettajia
Ruokamessuilla on mukana yli 180 yritystä arjen nopeista välipaloista hienostuneempiin makupaloihin ja uutuusjuomiin. Ohjelmassa keskustellaan tämän hetken ruokailmiöistä sekä kuullaan ruoka- ja juomamietteitä tunnetuilta suomalaisilta. Ruokamessujen ohjelma ja mukana olevat näytteilleasettajat on julkaistu tapahtuman verkkosivuilla www.ruokamessuthelsinki.fi.
Ruokamessut järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 11.–13.4.2025 samaan aikaan Lapsimessujen ja Lemmikkimessujen (avoinna la–su) kanssa.
Lisätietoja:
Antti Karjunen, viestinnän asiantuntija, Helsingin Messukeskus, p. 050 574 3444, antti.karjunen@messukeskus.com
Median edustajat voivat akkreditoitua tapahtumaan uutishuoneessa www.messukeskus.com/uutishuone
Kuvia Messukeskuksen tapahtumista vapaasti toimitusten käyttöön: https://mediabank.messukeskus.com
Helsingin Messukeskus on Suomen suurin tapahtumajärjestäjä. Suomen Messut -konserniin kuuluvat Messukeskuksen lisäksi messujärjestäjä Expomark Oy ja av-tekniikkayritys SVV Oy. Konsernin liikevaihto vuonna 2023 oli 51,3 miljoonaa euroa ja tulo- ja työllisyysvaikutus ympäristölleen 187 miljoonaa euroa. I messukeskus.com I @messukeskus
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Antti Karjunenviestinnän asiantuntija
viestintä | tapahtumat
Kuvat

Tietoja julkaisijasta
Helsingin Messukeskus on Suomen elämyksellisin tapahtumakortteli ja vaikuttavin kohtaamismedia. Onnistuneet kohtaamiset jättävät vahvan muistijäljen ja tuottavat kiistatonta tulosta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan erilaisten tapahtumien areenaksi. Messukeskuksen itse tuottamia tapahtumia ovat mm. Habitare, Helsingin Kirjamessut, Educa, FinnBuild, Matkamessut ja Vene Båt. Vierastapahtumina Messukeskuksen tiloissa järjestetään mm. Slush, Nordic Business Forum, Assembly, Koiramessut sekä lukuisia kansainvälisiä kongresseja ja yritystapahtumia vuosittain. Tilat käsittävät 7 hallia, 40 muuntuvaa kokoustilaa, 21 ravintolaa ja oman tapahtumahotellin. Omistajayritys Suomen Messut Oyj perustettiin vuonna 1919. | Messukeskus. The real social media. | www.messukeskus.com @messukeskus
Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) hosts Finland’s most inspiring events and exciting encounters. We create successful and lasting interactions with undisputable results. As Finland’s premier experience provider, we organise high-quality events and rent out our facilities for various occasions. Events produced by Messukeskus include, among others, Habitare, the Helsinki Book Fair, Educa, Finnbuild, Matka Nordic Travel Fair, and Helsinki International Boat Show. Messukeskus also hosts guest events such as Slush, Nordic Business Forum, Assembly, International Dog Fair, as well as many international congress and business events every year. Our premises include 7 halls, 40 convertible meeting rooms, 21 restaurants, and our own hotel.The Finnish Fair Corporation was founded in 1919. | Messukeskus. The real social media | www.messukeskus.com @messukeskus
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Messukeskus
Joulu on elämysten juhla – Lapsimessujen kyselyn mukaan suomalaiset valitsevat tänä vuonna laadukkaita, merkityksellisiä lahjoja ja joulubudjetti asettuu 300–500 euroon.27.11.2025 13:02:31 EET | Tiedote
Lapsimessujen tuore joulukysely osoittaa, että suomalaisperheet panostavat tänä vuonna ilon tuomiseen ja harkittuihin valintoihin. Joulun “kultainen keskitie” on 300–500 euron budjetti, joka kertoo tasapainoisesta ja suunnitelmallisesta juhlanvietosta. Lahjoissa korostuvat herkut, kirjat ja lahjakortit – joulun tämän vuoden selkeät hitit. Kyselyn mukaan joulu nähdään myös yhä vahvemmin elämysten ja merkityksellisten lahjojen juhlana, jossa perheet valitsevat laadukkaita, yhdessä koettavia hetkiä tavaran rinnalle.
Uusi kansainvälinen sähköalan tapahtuma kokoaa keväällä alan yritykset ja ammattilaiset Helsinkiin27.11.2025 08:00:00 EET | Tiedote
Helsingin Messukeskuksessa 15.–17.4.2026 ensimmäistä kertaa järjestettävä kansainvälinen Sähkö–Electricity 26 -ammattitapahtuma sähköistää toimialan messu- ja näyttelytoiminnan Pohjois-Euroopassa. Tapahtumaan on ilmoittautunut jo yli 230 näytteilleasettajaa ja messuhallien 6 ja 7 viimeisiä neliömetrejä viedään.
Studia rikkoi ennätyksensä – tapahtuma kasvatti kävijämääräänsä 25 %26.11.2025 18:26:05 EET | Tiedote
Messukeskuksen yläkerran hallit täyttyivät 25.-26.11. urahaaveista, tulevaisuuden pohdinnoista ja innostuneista kohtaamisista, kun Studia-messujen 150 näytteilleasettajaa esitteli koulutus- ja uravaihtoehtojaan. Suomen suurin opiskelu- ja uratapahtuma keräsi Helsingin Messukeskukseen kahden päivän aikana yhteensä 19 089 kävijää, mikä on 25 prosenttia enemmän kuin viime vuonna.
Otaniemen lukion opiskelijakunnalle Lukiolaisstipendi hyvinvoinnin edistämisestä26.11.2025 18:08:29 EET | Tiedote
Suomen Lukiolaissäätiö, Suomen Lukiolaisten Liitto ja Nyyti ry myönsivät 1 000 euron arvoisen lukiolaisstipendin tänä vuonna Otaniemen lukiolle ja sen opiskelijakunnalle. Vuonna 2025 stipendin myöntöperusteiden keskiössä oli erityistä hyvinvointi, mielenterveys ja yhteisöllisyys.
Helsingfors Mässcentrum förnyar sin Sustainable Travel Finland-märkning och fortsätter sitt arbete som en pionjär inom hållbar turism26.11.2025 09:00:00 EET | Tiedote
Helsingfors Mässcentrum är en del av Visit Finlands Sustainable Travel Finland-program och bidrar till att bygga ett hållbart Finland för turism. Sustainable Travel Finland-märkningen visar på ett långsiktigt engagemang för hållbar turism. Internationella resenärer och evenemangsarrangörer gör allt mer medvetna val, och ansvar har blivit en avgörande konkurrensfaktor.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme