Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Haku iltapäivätoimintaan alkaa 17.3. – Kivaa tekemistä pienille oppilaille koulupäivän jälkeen

Jaa

Hakuaika koululaisten iltapäivätoimintaan ensi lukuvuodelle (2025–2026) on 17.3.–16.4.2025. Hakemukset tehdään ensisijaisesti Wilmassa, jonne tulevien ekaluokkaisten huoltajat tekevät itse tunnuksen. Kaikille hakuaikana hakeneille 1.–2.-luokkalaisille tarjotaan paikkaa.

Iltapäivätoiminnassa leikitään, liikutaan ja ulkoillaan. Lapsi viettää aikaa toisten lasten kanssa ja saa uusia kavereita.
Iltapäivätoiminnassa leikitään, liikutaan ja ulkoillaan. Lapsi viettää aikaa toisten lasten kanssa ja saa uusia kavereita. Kuva: Maija Astikainen

Koululaisten iltapäivätoiminta on suunnattu 1.–2.-luokkalaisille ja erityisen tuen oppilaille. Se tarjoaa lapselle mukavaa ohjattua tekemistä koulupäivän jälkeen.

Iltapäivätoiminnassa leikitään, liikutaan ja ulkoillaan. Lapsi viettää aikaa toisten lasten kanssa ja saa uusia kavereita. Monipuolinen välipala on myös osa iltapäivätoimintaa. 

− Siellä on paljon kivaa puuhaa!, kertoo iltapäivätoimintaan osallistunut 7-vuotias Ava.

− Toiminnassa tärkeää on kavereiden kanssa yhdessä tekeminen. Ohjattu ja mielekäs toiminta sekä turvallinen toimintaympäristö tukevat lapsen hyvinvointia, toteaa puolestaan perusopetuksen vapaa-ajan palveluiden päällikkö Tarja Tapper Helsingin kaupungilta.

Iltapäivätoiminta sujuvoittaa perheen arkea, ja helsinkiläiset vanhemmat ovat olleet hyvin tyytyväisiä toiminnan laatuun. Iltapäivätoiminta sai vuoden 2024 perusopetuksen asiakaskokemuskyselyssä erinomaiset arvosanat. Toiminta on maksullista.

Tulevien ekaluokkalaisten huoltajat voivat tehdä Wilma-tunnuksen itselleen 17.3. alkaen

Iltapäivätoimintaan haetaan Wilmassa, jossa huoltajat muutoinkin hoitavat lapsensa koulunkäyntiin liittyviä asioita. Syksyllä koulunsa aloittavien lasten huoltajat, joilla ei ole vielä Wilma-tunnusta, voivat tehdä tunnuksen Suomi.fi-tunnistautumisen avulla 17.3.2025 alkaen.

Näin huoltaja saa Wilman käyttöönsä jo ennen lapsen koulun aloittamista. Myös ne tulevien ekaluokkalaisten huoltajat, joilla on jo Wilma käytössä, voivat liittää koulun aloittavan lapsensa omaan Wilma-käyttäjäprofiiliinsa.

Ohjeet Wilma-tunnusten tekemiseen löytyvät sivulta hel.fi/wilma.

Jos huoltajalla ei ole mahdollista hakea iltapäivätoimintapaikkaa Wilmassa, hakemuksen voi vaihtoehtoisesti tehdä PDF-lomakkeella. Tarkemmat ohjeet löytyvät verkkosivulta hel.fi/iltapaivatoiminta.

Paikka tarjotaan hakuaikana hakeneille

Iltapäivätoimintaa järjestetään kouluilla ja koulujen läheisyydessä, yhteensä noin 250 toimintapaikassa eri puolilla kaupunkia. Toimintapaikasta riippuen ohjattu toiminta kestää kello 16:een tai kello 17:een saakka.

Vuosittain noin 11 000 helsinkiläistä lasta osallistuu toimintaan. Paikkaa tarjotaan kaikille hakuaikana hakeneille 1.–2.-luokkalaisille. Jos paikka ei järjesty juuri siitä toimintapaikasta, josta paikkaa on haettu, lapselle tarjotaan paikkaa toisesta alueen toimintapaikasta.

Paikkoja jaettaessa ei ole merkitystä sillä, mihin aikaan hakuajan sisällä hakemus on lähetetty. Jos toimintapaikkaan on enemmän hakijoita kuin paikkoja, etusijalla ovat 1.-luokkalaiset ja erityisen tuen oppilaat. Kaikki paikkaa hakeneet saavat paikan jostain alueen toimipaikasta.

Iltapäivätoiminta on maksullista, ja maksuun sisältyy välipala ja vakuutus. Jos lapsi on toiminnassa kello 16 saakka, kuukausimaksu on 100 euroa. Kello 17 saakka kestävässä toiminnassa maksu on 120 euroa kuukaudessa. Tulojen perusteella huoltaja voi hakea maksun alentamista tai vapautusta maksusta.

Lisätietoja:

Tarja Tapper, tarja.tapper@hel.fi
perusopetuksen vapaa-ajan palveluiden päällikkö
Helsingin kaupunki, kasvatus ja koulutus

Avainsanat

Linkit

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä. Seuraa meitä @HelsinkiOppii, @tyovaenopisto, @Hforsarbis ja @StadinAO

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Ennakkotiedote: Helsingin kasvatus- ja koulutuslautakunta kokoontuu tiistaina 29.4.202525.4.2025 14:20:43 EEST | Tiedote

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan seuraava kokous pidetään tiistaina 29. huhtikuuta klo 16.15. Kokouksen esityslista on julkaistu kasvatuksen ja koulutuksen toimialan verkkosivuilla. Kokouksessa lautakunnalle annetaan Helsinki oppii – tulevaisuuden taidot -julkaisun tilannekatsaus toimenpiteistä vuosilta 2024-2025. Kaupunkistrategian 2021–2025 mukaisesti ”Helsinki oppii – tulevaisuuden taidot” tulee kulkemaan yli valtuustokausien osana strategiaa, talousarviota, toimintasuunnitelmia ja yleistä kehittämistä. Lisäksi esityslistalla on muun muassa seuraavat tilahankkeet. päätös Munkkiniemen alueella, osoitteessa Tietokuja 1, sijaitsevan Munkkiniemen ala-asteen koulun ja Munkkivuoren ala-asteen koulun liikuntahallin tarveselvityksen hyväksymisestä lausunto Helsingin Rudolf Steiner -koulun / Rudolf Steinerskolan i Helsingfors hankesuunnitelmasta osoitteessa Lehtikuusenkatu 4 Lautakunnan kokouksen päätöstiedote julkaistaan kokouksen päätyttyä toimialan verkkosivuilla.

Päätöstiedote kasvatus- ja koulutuslautakunnan kokouksesta 8.4.20258.4.2025 19:19:54 EEST | Tiedote

Lautakunnan tiistaina 8. huhtikuuta pidetyn kokouksen päätöstiedote on julkaistu kasvatuksen ja koulutuksen toimialan verkkosivuilla. Kokouksen esityslista on saatavilla toimialan verkkosivuilta. Lautakunnalle annettiin kokouksen yhteydessä lisätietoa perusopetuksen rahoituksesta, koska eri yhteyksissä on herännyt kysymyksiä, onko kaupunki leikannut perusopetuksen budjettia. Helsingin kaupunki ei ole leikannut perusopetuksen rahoitusta. Vuoden 2025 talousarviossa perusopetuksen budjettia lisättiin 20 miljoonalla eurolla. Lisäksi perusopetuksen koulujen budjetteihin lisättiin tarveperusteiseen rahoitukseen 0,9 miljoonaa euroa ja painettuihin oppimateriaaleihin 0,4 miljoonaa euroa. Perusopetukseen on kuitenkin ollut mahdollista hakea ja saada määräaikaisia valtionavustuksia, joiden määrää valtio on vähentänyt. Hankerahoitus on siis vähentynyt. Tätä rahoitusta ei alun perinkään ole tarkoitettu pysyvien menojen rahoittamiseen ja kouluilla on ollut tieto tämän rahoituksen vähenemisestä. Lis

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye