Sanni Lehtinen, Mari Pantsar, Juha Tuominen ja Antti Vasara Helsingin yliopiston hallitukseen yliopistoyhteisön ulkopuolisiksi jäseniksi
Helsingin yliopiston yliopistokollegio valitsi 19.3. yliopistoyhteisön ulkopuoliset jäsenet seuraavaan yliopiston hallitukseen. Tammikuussa 2026 aloittavassa hallituksessa on yhteensä kymmenen jäsentä, joista kuusi valitaan myöhemmin tänä vuonna yliopistoyhteisön sisältä.

Helsingin yliopiston yliopistokollegio valitsi kokouksessaan 19.3.2025 yliopiston hallituksen yliopistoyhteisön ulkopuoliset jäsenet kaudelle 1.1.2026–31.12.2029. Valituiksi tulivat seuraavat henkilöt:
Lehtinen, Sanni
YTM Sanni Lehtinen on Metropolia Ammattikorkeakoulun opiskelijakunta METKAn toiminnanjohtaja. Lehtinen on Helsingin yliopiston hallituksen 2022–2025 jäsen.
Pantsar, Mari
FT Mari Pantsar on Kari & Pantsar Oy:n hallituksen puheenjohtaja ja aiemmin toiminut johtajana muun muassa Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitrassa. Pantsar on Helsingin yliopiston hallituksen 2022–2025 jäsen.
Tuominen, Juha
LT Juha Tuominen on Aivosäätiön hallituksen puheenjohtaja. Hän on toiminut aiemmin muun muassa HUS:n toimitusjohtajana.
Vasara, Antti
TkT Antti Vasara toimii VTT:n toimitusjohtajana (kesäkuuhun 2025 asti). Hän on muun muassa Tutkimus- ja innovaationeuvoston sekä EARTOn (European Association of Research and Technology Organisations) hallituksen jäsen.
Kollegio valitsi yliopistoyhteisön ulkopuoliset jäsenet ilmoittautumismenettelyn perusteella. Määräajan kuluessa ilmoittautuneita oli 42 henkilöä.
Helsingin yliopiston seuraavassa hallituksessa 2026–2029 on kymmenen jäsentä, joista kuusi on yliopistoyhteisön sisältä ja neljä yliopistoyhteisön ulkopuolelta valittuja. Yliopistoyhteisön sisältä valitaan kaksi professoria sekä kaksi muun opetus- ja tutkimushenkilöstön ja muun henkilöstön edustajaa vaaleilla syksyllä 2025. Lisäksi Helsingin yliopiston ylioppilaskunta valitsee hallitukseen kaksi opiskelijajäsentä.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Saija AaltoViestinnän asiantuntija
Puh:050 3199 227saija.aalto@helsinki.fiHelsingin yliopiston mediapalvelu
Puh:02941 22622mediapalvelu@helsinki.fiHelsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen tiedeyhteisö, joka toimii neljällä kampuksella Helsingissä ja usealla muulla paikkakunnalla Suomessa. Kansainvälisissä yliopistovertailuissa Helsingin yliopisto sijoittuu maailman parhaan yhden prosentin joukkoon. Helsingin yliopisto on perustettu vuonna 1640.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto
Oikeisto arvostaa sosiaalisessa mediassa tykkää-toimintoa, vasemmisto välttää sitä24.10.2025 11:04:34 EEST | Tiedote
Oikeistolainen aatemaailma hyväksyy kilpailullisen logiikan sosiaalisessa mediassa. Tässä aatteessa parhaat ajatukset nousevat esille tykkäämällä. Vasemmistolaisessa aatemaailmassa karsastetaan ideoiden välistä kilpailua, ilmenee tutkimuksesta.
Uusi tutkimus paljastaa poikkeavuuksia aivojen dopamiini- ja opioidijärjestelmässä autismikirjon häiriössä24.10.2025 10:22:19 EEST | Tiedote
Löydökset voivat selittää poikkeavaa sosiaalista käyttäytymistä ja tunne-elämää autismissa.
Koiran aineenvaihdunta reagoi paremmin rasvaan kuin hiilihydraatteihin24.10.2025 07:15:00 EEST | Tiedote
Helsingin yliopiston DogRisk-tutkimusryhmän tutkimuksen mukaan runsaasti hiilihydraatteja sisältävä kuivaruokavalio ja vähähiilihydraattinen, raakaan lihaan perustuva ruokavalio vaikuttavat huomattavan eri tavoin koirien energia-aineenvaihduntaan.
Meksikonlahti, Telepaatti vai Bara Bada Bastu? Vuoden nimi 2025 valitaan seitsemän finalistin joukosta23.10.2025 09:02:48 EEST | Tiedote
Nimistöntutkimuksen asiantuntijat ovat valinneet Vuoden nimi 2025 -finaaliin seitsemän ehdokasta. Voittaja valitaan Nimistöntutkimuksen päivillä 31. lokakuuta.
Härkäpavusta lihankorvikkeeksi: tutkimus tuo ratkaisuja rakenteen ja vatsaystävällisyyden haasteisiin22.10.2025 15:25:29 EEST | Tiedote
Helsingin yliopistossa tehty tutkimus osoittaa, että vähemmän jalostetut härkäpapuraaka-aineet tukevat lihankorvikkeiden kuitumaista rakennetta. Härkäpavun esikäsittely taas vähentää tuotteiden vatsavaivoja aiheuttavia yhdisteitä.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme