Sanni Lehtinen, Mari Pantsar, Juha Tuominen ja Antti Vasara Helsingin yliopiston hallitukseen yliopistoyhteisön ulkopuolisiksi jäseniksi
Helsingin yliopiston yliopistokollegio valitsi 19.3. yliopistoyhteisön ulkopuoliset jäsenet seuraavaan yliopiston hallitukseen. Tammikuussa 2026 aloittavassa hallituksessa on yhteensä kymmenen jäsentä, joista kuusi valitaan myöhemmin tänä vuonna yliopistoyhteisön sisältä.

Helsingin yliopiston yliopistokollegio valitsi kokouksessaan 19.3.2025 yliopiston hallituksen yliopistoyhteisön ulkopuoliset jäsenet kaudelle 1.1.2026–31.12.2029. Valituiksi tulivat seuraavat henkilöt:
Lehtinen, Sanni
YTM Sanni Lehtinen on Metropolia Ammattikorkeakoulun opiskelijakunta METKAn toiminnanjohtaja. Lehtinen on Helsingin yliopiston hallituksen 2022–2025 jäsen.
Pantsar, Mari
FT Mari Pantsar on Kari & Pantsar Oy:n hallituksen puheenjohtaja ja aiemmin toiminut johtajana muun muassa Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitrassa. Pantsar on Helsingin yliopiston hallituksen 2022–2025 jäsen.
Tuominen, Juha
LT Juha Tuominen on Aivosäätiön hallituksen puheenjohtaja. Hän on toiminut aiemmin muun muassa HUS:n toimitusjohtajana.
Vasara, Antti
TkT Antti Vasara toimii VTT:n toimitusjohtajana (kesäkuuhun 2025 asti). Hän on muun muassa Tutkimus- ja innovaationeuvoston sekä EARTOn (European Association of Research and Technology Organisations) hallituksen jäsen.
Kollegio valitsi yliopistoyhteisön ulkopuoliset jäsenet ilmoittautumismenettelyn perusteella. Määräajan kuluessa ilmoittautuneita oli 42 henkilöä.
Helsingin yliopiston seuraavassa hallituksessa 2026–2029 on kymmenen jäsentä, joista kuusi on yliopistoyhteisön sisältä ja neljä yliopistoyhteisön ulkopuolelta valittuja. Yliopistoyhteisön sisältä valitaan kaksi professoria sekä kaksi muun opetus- ja tutkimushenkilöstön ja muun henkilöstön edustajaa vaaleilla syksyllä 2025. Lisäksi Helsingin yliopiston ylioppilaskunta valitsee hallitukseen kaksi opiskelijajäsentä.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Saija AaltoViestinnän asiantuntija
Puh:050 3199 227saija.aalto@helsinki.fiHelsingin yliopiston mediapalvelu
Puh:02941 22622mediapalvelu@helsinki.fiHelsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen tiedeyhteisö, joka toimii neljällä kampuksella Helsingissä ja usealla muulla paikkakunnalla Suomessa. Kansainvälisissä yliopistovertailuissa Helsingin yliopisto sijoittuu maailman parhaan yhden prosentin joukkoon. Helsingin yliopisto on perustettu vuonna 1640.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto
Noin joka seitsemäs hakija pääsi sisään Helsingin yliopistoon3.7.2025 09:42:00 EEST | Tiedote
Yhteishaussa Helsingin yliopistoon valittiin 4 703 uutta opiskelijaa. Helsingin yliopisto oli Suomen suosituin yliopisto ensisijaisten hakijoiden määrän sekä hakijoiden kokonaismäärän perusteella.
Kaasuvuoto aloittaa haavan korjauksen kasveissa2.7.2025 18:01:00 EEST | Tiedote
Helsingin yliopiston tutkijat ovat löytäneet mekanismin, jonka avulla kasvit korjaavat suojaavan uloimman kerroksensa, korkkisolukon. Tällä löydöllä voi olla merkittäviä vaikutuksia maatalouteen ja elintarvikkeiden säilyvyyteen. Etyleenin ja hapen diffuusio haavan läpi käynnistää kasvin luonnollisen paranemisprosessin.
Kaksoisvalohoito vähentää ikenien verenvuotoa ja tulehdusta hammasimplanttien ympärillä1.7.2025 09:59:32 EEST | Tiedote
Kaksoisvalohoito (Lumoral) tarjoaa kotikäyttöön turvallisen ja tehokkaan vaihtoehdon implanttien ympäristön tulehduksen hallintaan ilman antibiootteja.
Tutut maatalousympäristön linnut vähenevät, eteläiset yleislajit runsastuvat30.6.2025 08:00:00 EEST | Tiedote
Moni tuttu lintulaji harvinaistuu entisestään. Varpusia ja kuoveja on nyt vähemmän kuin koskaan aiemmin. Toisaalta monien eteläisten lajien voittokulku jatkuu. Mustarastaita ja peukaloisia esiintyy ennätysmäisen runsaasti.
Panimoteollisuuden sivuvirroista terveellisiä elintarvikkeita27.6.2025 13:02:54 EEST | Tiedote
Helsingin yliopiston tutkijat ovat keksineet innovatiivisen ja kestävän tavan hyödyntää mäskiä ja muita panimoteollisuuden sivutuotteita muokkaamalla niistä hyödyllisiä elintarvikkeita.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme