Terveysalan yhteistyöllä ja innovaatioilla etsitään laatua ja vaikuttavuutta terveyspalveluihin
Business Tampere Oy:n, Pirkanmaan hyvinvointialueen ja Tampereen ammattikorkeakoulun yhteinen Digital Health 3 -hanke kehittää pk-yritysten tuotteita, teknologioita ja palveluja ja pilotoi ja kaupallistaa uusia teknologioita.

Pirkanmaalla on käynnistynyt hanke, jolla halutaan edistää tutkimus- ja innovointivalmiuksia ja auttaa terveydenhuollon toimijoita hyödyntämään ennakoivia ja yksilöllisiä ratkaisuja terveyspalveluiden laadun, saatavuuden ja vaikuttavuuden parantamiseksi.
Business Tampere Oy:n, Pirkanmaan hyvinvointialueen ja Tampereen ammattikorkeakoulun yhteinen Digital Health 3 -hanke kehittää pk-yritysten tuotteita, teknologioita ja palveluja ja pilotoi ja kaupallistaa uusia teknologioita. Tavoitteena on mahdollistaa innovaatioita aidossa hoitoympäristössä ja kehittää ekosysteemiä alan erityistarpeet huomioiden.
Yhteistyökumppaneita ja sidosryhmiä ovat muun muassa Tampereen Ammattikorkeakoulu (TAMK), Pirkanmaan hyvinvointialue (Pirha), Tampereen Yliopisto, Tampereen Kaupunki, Istekki Oy, Sosiaali- ja terveysministeriö (STM), Health Tech Finland ry, Pirkanmaan Yrittäjät, Hyvinvointiala HALI ry, Red Brick Accelerator ja VTT. Yhteistyötä tehdään myös AI-ekosysteemin, Siru-ekosysteemin ja Kiertotalousekosysteemin kanssa. Alueiden ja organisaatioiden välinen yhteistyö muiden kaupunkien ja elinkeinokehitysyhtiöiden kanssa sekä yhteistyö Business Finlandin kanssa ovat myös tärkeitä hankkeen onnistumiselle.
Pirkanmaan hyvinvointialueen osatoteutuksessa kehitetään edellytyksiä strategialähtöisille ja innovatiivisille julkisille hankinnoille ja toimintamalleja palvelujen kaupallistamisen tueksi.
Tampereen ammattikorkeakoulu tuo hankkeeseen korkeakoulunäkökulman, soveltavan tutkimuksen ja yritysyhteistyön, edistäen terveysteknologian ja digitaalisten ratkaisujen kehitystä. Ammattikorkeakoulun osaaminen tukee terveyspalveluiden parantamista, vauhdittaen innovaatioiden testausta ja käyttöönottoa.
Pirkanmaan liitto myönsi Digital Health 3: Terveysalan innovaatioiden ja teknologian kehittäminen, hyödyntäminen ja skaalautuminen -hankkeen toteuttamiseen Euroopan aluekehitysrahastosta yhteensä 948 463 euroa. Hankkeen päätoteuttaja on Business Tampere Oy.
Hankkeen rahoitus jakautuu seuraavasti:
- Business Tampere Oy: EAKR-tuki 709 141 euroa, Tampereen kaupungin rahoitus 472 761 euroa
- Pirkanmaan hyvinvointialue: EAKR-tuki 146 289 euroa ja omarahoitus 97 524 euroa
- Tampereen ammattikorkeakoulu: EAKR-tuki 93 033 euroa ja omarahoitus 62 022 euroa
Vuoden 2027 loppuun kestävä hanke toteuttaa Tampereen ekosysteemisopimusta. Hanke tukee Pirkanmaan maakuntaohjelmaa (Pirkanmaalla tehdään osaamisesta ja tiedosta arvoa ja liiketoiminta uudistuu ja kasvaa vastuullisesti). Hanke on Pirkanmaan älykkään erikoistumisen strategian (hyvinvoinnin teknologiat ja palvelut) mukainen.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Business Tampere Oy:
Asiakkuusvastaava Aino Salmi, aino.salmi@businesstampere.com, p. 040 701 5598
Pirkanmaan liitto:
Rahoitusasiantuntija Jaana Niittyniemi jaana.niittyniemi@pirkanmaa.fi. p. 050 387 0350
Tietoja julkaisijasta
Pirkanmaan liitto on koko maakunnan laajuinen kuntayhtymä. Toiminta-alueita ovat aluekehitystyö, maankäyttö ja liikenne (alueidenkäyttö), innovaatio- ja tulevaisuustyö, EU-rahoitukseen liittyvät tehtävät sekä kansallinen ja kansainvälinen edunvalvonta. Liiton toiminnassa korostuu verkostomaisuus, jonka avulla viemme yhdessä Pirkanmaata kohti kestävästi elinvoimaista maakuntaa.
www.pirkanmaa.fi
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan liitto
Uudistuvan teollisuuden vaihemaakuntakaavan tavoitteista pyydetään pian palautetta28.4.2025 13:00:43 EEST | Tiedote
Pirkanmaa tarvitsee Läntisen vienti-Suomen veturina uudistuvaa teollisuutta. Uudet teollisuuden investoinnit edellyttävät riittävästi soveltuvia sijaintipaikkoja. Kasvumaakunnassa niitä on vaikeaa löytää, siksi aluevarauksia tuleekin tarkastella koko maakunnan tasolla riittävän ajoissa.
Pirkanmaa ja Keski-Suomi edistävät tulevaisuuden käyttövoimaratkaisuja22.4.2025 09:07:55 EEST | Tiedote
Pirkanmaan ja Keski-Suomen julkaiseman selvityksen mukaan sähköistyminen ja vedyn käyttö ovat keskeisessä roolissa fossiilisten polttoaineiden korvaamisessa.
Länsi-Suomen maakunnat: Junaliikenteen kilpailutuksia valmisteltaessa on välttämätöntä kuunnella kuntia ja alueita11.4.2025 09:31:48 EEST | Tiedote
Pirkanmaan alueella ostoliikennettä on nykyään sen joka ilmenemismuodossa. Suunnitelmia selkeästi nykyistä kattavammasta taajama- ja lähijunaliikenteestä on paljon. Millaisia liikennekokonaisuuksia tulevina vuosina kilpailutetaankaan, on rahoitusvastuun oltava lähtökohtaisesti valtiolla.
Koko maakunnan tarpeita tukeva verkostoyhteistyö näkyy johdonmukaisesti Pirkanmaan liiton toiminnassa7.4.2025 13:53:42 EEST | Tiedote
Pirkanmaalainen yhteistyö on luontaisesti mutkatonta ja tilannekuvan jakaminen erilaisten sidosryhmien kanssa on entisestään tiivistynyt. Hyvänä esimerkkinä tästä on laaja maakunnallinen vaikuttamistyö. Kuntien kanssa käydään vuoropuhelua säännöllisesti eri tehtäväalueilla.
Maakuntavaltuusto hyväksyi Pirkanmaan elonkirjon ja energian vaihemaakuntakaavan7.4.2025 13:34:42 EEST | Tiedote
Pirkanmaan elonkirjon ja energian vaihemaakuntakaava on hyväksytty Pirkanmaan maakuntavaltuuston käsittelyssä maanantaina 7.4.2025.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme