Kymenlaakson järjestöyhteistyön asiakirja hyväksytty
Kymenlaakson järjestöyhteistyön asiakirja hyväksyttiin hyvinvointialueen hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen lautakunnassa 20.3.2025.

Hyvinvointialueen ja järjestöjen yhteistyö on tärkeä osa alueen hyvinvoinnin ja terveyden edistämistä. Järjestöjen neuvottelukunnan tehtävänä on toimia järjestöjen virallisena äänenä sekä edistää ja vahvistaa järjestöjen toimintaedellytyksiä ja keskinäistä yhteistyötä. Neuvottelukunta tukee osallisuus- ja osallistumismahdollisuuksia sekä antaa lausuntoja järjestöyhteistyön kehittämiseksi.
– Neuvottelukunnan ja hyvinvointialueen yhteistyöasiakirja on nyt uudistettu ja tällä sopimuksella varmistetaan yhteistyön jatkuva vahvistuminen taloudellisista haasteista huolimatta, kertoo hyvinvointialueen integraatiopalvelujohtaja Heli Kainulainen.
– Yhteistyö järjestöjen kanssa on lakisääteinen velvoite, joka edellyttää neuvotteluja hyvinvoinnin ja terveyden edistämistä koskevista tavoitteista ja toimenpiteistä. Tavoitteena on turvata ja kehittää järjestöyhteistyön keskeisiä osatekijöitä, kuten tapahtumayhteistyötä, järjestöavustuksia ja asiantuntijayhteistyötä.
Kymenlaakson järjestöjen neuvottelukunta edustaa kaikkia kymenlaaksolaisia järjestöjä ja yhdistyksiä. Neuvottelukunnassa toimii 11 teemakohtaista alaverkostoa, joiden kautta hyvinvointialue ja neuvottelukunta tavoittavat alueen järjestöt. Jatkossa yhteiskehittäminen tulee olemaan avainasemassa, sillä se mahdollistaa järjestöjen osaamisen ja resurssien hyödyntämisen kymenlaaksolaisten hyväksi.
– Elämme vähenevien resurssien aikaa. Järjestöavustukset ovat elintärkeitä järjestöjen toiminnan toteutumiselle ja kehittämiselle. On tärkeää hyödyntää kaikki olemassa olevat rahoitusmahdollisuudet. Järjestöjen joustavalla ja nopealla päätöksenteolla voimme yhdessä hyvinvointialueen ja kuntien kanssa torjua leikkausten vaikutuksia, sanoo järjestöasiantuntija Pia-Stina Repo.
Yhteyshenkilöt
Heli Kainulainen
Kymenlaakson hyvinvointialue, integraatiopalvelujohtaja
heli.kainulainen@kymenhva.fi, p.
Suvi Saarinen
Kymenlaakson järjestöjen neuvottelukunta puheenjohtaja, Kumppanuustalo Viikari, Kotka suvi@kumppanuustaloviikari.fi, p. 040 525 9803
Pia-Stina Repo
Kymenlaakson järjestöjen neuvottelukunnan järjestöasiantuntija
pia-stina.repo@yhvi.fi, p. 050 313 5639
Kymenlaakson hyvinvointialue
Järjestämme Kymenlaakson sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen palvelut. Noin 159 500 asukkaan maakuntaan kuuluvat Hamina, Kotka, Kouvola, Miehikkälä, Pyhtää ja Virolahti.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Kymenlaakson hyvinvointialue
Jaalan hammashoitola sulkeutuu pysyvästi 5.6.20259.5.2025 08:35:00 EEST | Tiedote
Jo lakkautetun Jaalan terveysaseman tiloissa toimiva hammashoitola lopettaa toimintansa kesäkuun alussa.
Kymenlaaksossa kehitetään saavutettavia ja osallisuutta tukevia vammaispalveluja8.5.2025 12:52:01 EEST | Tiedote
Vammaisten henkilöiden palvelujen ja palvelukokonaisuuden kehittämiseen tähtäävä Uusia polkuja ESR+ -hanke on käynnistynyt Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan hyvinvointialueilla.
Aluehallitus hyväksyi yhteystoimintaneuvottelujen käynnistämisen Kymenlaakson hyvinvointialueella6.5.2025 12:35:04 EEST | Tiedote
Kymenlaakson hyvinvointialueen aluehallitus kokoontui tiistaina 6.5.2025.
Yt-neuvotteluiden käynnistämistä hyvinvointialueella esitetään aluehallitukselle30.4.2025 15:09:12 EEST | Tiedote
Yhteistoimintaneuvotteluiden eli yt-neuvotteluiden käynnistämistä Kymenlaakson hyvinvointialueella käsitellään aluehallituksen kokouksessa tiistaina 6.5.2025. Yt-neuvottelut kohdistuvat koko organisaatioon ja koskevat muun muassa johtamisjärjestelmää, jonka uudistaminen on asetettu yhdeksi vuoden 2025 talousarvion tavoitteeksi.
Lasten ja nuorten terapiatakuu astuu voimaan 1.5.202530.4.2025 12:13:39 EEST | Tiedote
Terapiatakuun myötä lapset ja alle 23-vuotiaat nuoret saavat lyhytpsykoterapiaa tai psykososiaalista hoitoa viimeistään 28 vuorokauden kuluessa siitä, kun avun tarve on todettu. Hoidon ja tuen tarpeen arvioinnissa oireet kartoitetaan perusterveydenhuollon ammattilaisen kanssa. Kymenlaaksossa pystytään tämän hetken arvion mukaan vastaamaan uuteen terapiatakuuseen. Lasten ja nuorten mielenterveyspalveluita painotetaan perusterveydenhuollossa entisestään varhaisempaan hoitoon.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme