Helsingin yliopiston sijoitustoiminta menestyi erinomaisesti vuonna 2024
Sijoitustoiminnan tuotto oli yli 18 prosenttia ja sijoitusvarallisuus kasvoi 122 miljoonaa euroa. Sijoitusraportti 2024 on julkaistu.
Helsingin yliopiston sijoitustoiminnan tuotto oli 18,14 prosenttia vuonna 2024. Se syntyi lähes yksinomaan listattujen osakkeiden 24,98 prosentin tuoton ansiosta. Yliopiston sijoitusvarallisuus oli 789 miljoonaa euroa vuoden lopussa, kasvua 122 miljoonaa euroa. Yhteenlaskettu tuotto vuoden 2019 alusta lukien oli 104,6 prosenttia ja muodosti noin puolet sijoitusvarallisuudesta.
− Sijoitustoimintamme on kehittynyt vahvasti kuuden viime vuoden aikana, mikä auttaa yliopistoa kantamaan vastuitaan entistä paremmin. Yliopiston kvartaali on kuitenkin 25 vuotta, joten sijoitustoimintamme menestystä tulee arvioida pitkällä aikavälillä, toteaa kvestori Marjo Berglund.
Yliopisto lisää sijoituksia yliopistolähtöisiin kasvuyrityksiin
Helsingin yliopisto sijoitti yhteensä 1,3 miljoonaa euroa 14 yliopistolähtöiseen kasvuyritykseen ja oli Suomen yliopistoista suurin toimija tällä saralla. Yliopisto omisti vuoden lopussa osuuksia 33 yliopistolähtöisestä kasvuyhtiöstä. Näiden omistusten yhteenlaskettu arvo oli 34,6 miljoonaa euroa. Yhtiöt keräsivät yhteensä 181 miljoonaa euroa rahoitusta vuoden aikana.
− Olemme vuodesta 2019 alkaen keskittyneet erityisesti yliopistolähtöisiin kasvuyhtiöihin. Tämän määrätietoisen työn myönteiset vaikutukset näkyvät nyt sekä sijoituksissamme että yliopistossamme laajemmin. Uuden viisivuotisen sijoitussuunnitelmamme mukaan tulemme kiihdyttämään tätä kehitystä, sijoituspäällikkö Marko Berg jatkaa.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Sijoituspäällikkö Marko Berg, +358 41 534 9893, marko.berg@helsinki.fi
Helsingin yliopiston mediapalvelu
Puh:02941 22622mediapalvelu@helsinki.fiLinkit
Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen tiedeyhteisö, joka toimii neljällä kampuksella Helsingissä ja usealla muulla paikkakunnalla Suomessa. Kansainvälisissä yliopistovertailuissa Helsingin yliopisto sijoittuu maailman parhaan yhden prosentin joukkoon. Helsingin yliopisto on perustettu vuonna 1640.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto
Luonnontieteellisen keskusmuseon tutkijat löysivät yli 150 tieteelle uutta lajia vuonna 202429.4.2025 07:15:00 EEST | Tiedote
Suuri osa maapallon eliölajeista on vielä tuntemattomia. Tutkimustieto lajeista ja niiden välisistä suhteista, levinneisyysalueista ja elintavoista auttaa ymmärtämään paremmin maapallon monimuotoisuutta ja suojelutarpeita.
Kylmään sopeutuneet lajit väistyvät lämpimään sopeutuneiden tieltä24.4.2025 08:12:47 EEST | Tiedote
Helsingin yliopiston tutkimus osoittaa, että ilmaston muuttuessa lämpimään ilmastoon sopeutuneet lajit, kuten tietyt linnut ja perhoset, ovat yleistyneet Suomessa. Samaan aikaan viileään ilmastoon sopeutuneet lajit ovat vähentyneet ja siirtyneet pohjoisemmaksi.
Suomalaisten turvallisuuskäsitykset ovat sopeutuneet maailmanpolitiikan myllerrykseen24.4.2025 07:01:00 EEST | Tiedote
Suomalaisten suhtautuminen puolustuspolitiikkaan on muuttunut huomattavasti Suomen Nato-jäsenyyttä seuranneen kahden vuoden aikana. Nykyisessä geopoliittisessa tilanteessa suomalaiset mieltävät Nato-jäsenyyden edelleen laajasti (80 %) Suomen turvallisuutta vahvistavaksi tekijäksi.
Suomalaiset yliopistot käynnistävät Saudi-Arabiassa laajan opettajien täydennyskoulutusprojektin23.4.2025 10:12:31 EEST | Tiedote
Helsingin yliopiston koulutus- ja kehittämispalvelut HY+, Itä-Suomen yliopisto ja Turun yliopisto käynnistävät huhtikuussa 2025 uuden kolmivuotisen opettajien täydennyskoulutusprojektin Saudi-Arabiassa.
Kutsu medialle: Tule seuraamaan Viikin tutkimustilan lehmien keväistä laitumellelaskua 3.5.!22.4.2025 11:44:54 EEST | Tiedote
Helsingin yliopisto, Valio ja maatalousylioppilaiden yhdistys Sampsa kutsuvat median edustajat osallistumaan Suomen akateemisimpien lehmien laitumellelaskuun Suomen urbaaneimmalle maatilalle.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme