Burson Finland Oy

Taloyhtiöiden ei kannata säästää väärässä paikassa – panostus energiatehokkuuteen maksaa itsensä takaisin

Jaa

Kevät on yhtiökokousten aikaa, ja monessa taloyhtiössä mietitään, mihin rahat riittävät. Kustannussyistä lykätään remontteja, jotka olisivatkin tarpeen. Energiatehokas Eristeteollisuus muistuttaa, että energiatehokkuuteen panostaminen on taloyhtiöille kannattava sijoitus tulevaisuutta varten.

Älä unohda eristystä julkisivuremontissa

Jos taloyhtiössä suunnitellaan esimerkiksi julkisivuremonttia, kannattaa samalla miettiä lisäeristystä. Se voi laskelmien mukaan vaikuttaa kalliilta, mutta pidemmällä aikajänteellä se säästää rahaa. Hyvin eristetty talo kuluttaa vähemmän energiaa, ja se näkyy suoraan asukkaiden lämmityslaskuissa ja vastikkeissa. Parhaimmillaan säästö voi olla jopa 30 prosenttia.

”Kevään yhtiökokouksissa kannattaa ottaa kunnolla puheeksi energiatehokkuus. Lisäeristämisellä on mahdollista saada merkittäviä hyötyjä niin ympäristön, kustannusten kuin asumisviihtyvyyden kannalta. Ja kaikilla näillä tekijöillä on myös vaikutusta kiinteistön arvoon”, sanoo toiminnanjohtaja Peter Lind Energiatehokkaasta Eristeteollisuudesta.

Pitkän tähtäimen sijoitus

Energiatehokkuuden parantaminen on aina pitkäaikainen investointi. Se ei ainoastaan säästä rahaa, vaan myös pidentää rakennuksen elinkaarta ja vähentää ympäristön kuormitusta. Etenkin kun energian hinta heittelee, on tärkeää pitää kiinteistö hyvässä kunnossa.

Yläpohjan lisäeristäminen on usein helpoin ja tehokkain tapa parantaa energiatehokkuutta. Uudenaikaiset eristysmateriaalit tarjoavat erinomaiset mahdollisuudet lämpöhäviöiden minimointiin, ja hyvä eristys kestää koko rakennuksen eliniän.

Tästä syystä Lind peräänkuuluttaakin, että asukkaiden kannattaisi yhtiökokouksissa ottaa energiatehokkuuden parantaminen asialistalle seuraavassa yhtiökokouksessa.

Energiatehokkuudesta hyötyy kaikki

Vuonna 2024 astui voimaan päivitetty EU-direktiivi, joka pyrkii parantamaan rakennusten energiatehokkuutta. Tätä direktiiviä toimeenpannaan nyt kansallisesti.

Suomessa rakennusten lämmittämisen osuus kokonaisenergian kulutuksesta on jopa yli neljännes ja vuosittaisista hiilidioksidipäästöistä rakennukset muodostavat noin kolmanneksen.

Valitettavasti Suomi on jäänyt jälkeen muista maista kiinteistöjen energiatehokkuudessa. Meidän säädökset ovat jo 15 vuotta vanhoja, vaikka uusia, parempia ratkaisuja olisi tarjolla. Suomen hallitus on kuitenkin linjannut, että säädöksiä tiukennetaan vain minimitason verran.

Yhteyshenkilöt

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Burson Finland Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye