DNA:n talous- ja vastuullisuuskatselmus paketoi vuoden 2024
DNA Oyj:n vuoden 2024 talous- ja vastuullisuuskatselmus tuo esille yhtiön tärkeimmät saavutukset taloudellisten tulosten ja vastuullisuustyön osalta.

Vuosi 2024 oli DNA:lle menestyksekäs monella mittarilla. DNA:n liikevaihto kasvoi viime vuonna 4 % ja oli 1 100 miljoonaa euroa (1 055), palveluliikevaihto kasvoi 7 % ja oli 848 miljoonaa euroa (793) ja käyttökate kasvoi 9 % ja oli 413 miljoonaa euroa (378). Matkaviestinverkon liittymämäärä kasvoi 45 000 liittymällä vertailukaudesta ja liittymäkohtainen liikevaihto kasvoi 19,4 euroon (18,8). Kiinteiden laajakaistaliittymien määrä kasvoi 23 000 liittymällä vertailukaudesta ja niiden liittymäkohtainen liikevaihto kasvoi 16,5 euroon (16,1).
Vuosi 2024 oli myös teknologisesti merkittävä, sillä DNA:n 5G-verkon päivitysprojekti valmistui ensimmäisenä Suomessa. Laskennallisesti DNA:n 5G-väestöpeitto kattaa nyt lähes 100 % suomalaisten vakituisista osoitteista. Samalla 3G-verkko ajettiin alas, ja vapautuneet taajuudet on otettu käyttöön uusien verkkotekniikoiden hyödyksi. DNA:n kasvu kiinteän laajakaistan markkinajohtajana jatkui, ja merkittävien kuituinvestointien lisäksi toimme laajasti asiakkaidemme saataville kahden gigan laajakaistaliittymät – myös kaapeliverkossa.
Vastuullisuus on keskeinen osa DNA:n toimintaa. Osana Telenorin yhteisiä SBTi-aloitteen validoimia ilmastotavoitteita DNA:n lyhyen aikavälin tavoitteena on ollut vähentää vähintään 95 % Scope 1 ja 2 -kasvihuonekaasupäästöistään vuoteen 2030 mennessä vertailuvuodestaan 2019. Vuoden 2024 loppuun mennessä DNA on onnistunut vähentämään Scope 1 ja 2 -päästöjään jo 97,8 %.
Loppuvuodesta 2024 valmistui Iissä sijaitseva Exilion Tuulen tuulivoimapuisto, josta DNA aloitti sähkönhankinnan tammikuussa 2025. Kaikki DNA:n suoraan ostama sähkö on ollut uusiutuvaa, ja uuden 10 vuoden sopimuksen myötä yli 80 % siitä tulee kyseisestä tuulivoimapuistosta.
DNA järjesti vuoden 2024 aikana jo kolmannen Älyvapaapäivän, jonka tarkoituksena on kannustaa ihmisiä kiinnittämään huomiota älylaitteiden käyttöön ja nostamaan esiin älylaitteiden käytön tasapainottamisen tärkeyden. Vuonna 2024 toteutetun Digitaalinen elämä -tutkimuksen mukaan 44 % suomalaisista kokee viettävänsä liikaa aikaa laitteiden äärellä, ja lähes joka kolmannella on vaikeaa irrottautua älylaitteilta.
Vuodesta 2024 alkaen DNA:n on siirtynyt tekemään varsinaisen ja varmennetun raportointinsa osana Telenorin vuosiraporttia uuden EU:n kestävyysraportointidirektiivimuutoksen myötä. Lisäksi DNA:n liikkeelle laskema, Nasdaq Helsingin pörssissä listattu joukkovelkakirjalaina erääntyi maaliskuun 2025 lopulla, mikä päätti DNA:n oman tiedonantovelvollisuuden. DNA tulee jatkamaan kuitenkin ajankohtaisten tapahtumien tiedottamista lehdistötiedotteilla tiedonantovelvollisuuden päättymisen jälkeenkin.
Liitteet:
Lisätietoja medialle:
DNA:n viestintä, puh. 044 044 8000, viestinta@dna.fi
Kuvat
DNA on yksi Suomen johtavista tietoliikenneyhtiöistä. Tehtävämme yhteiskunnassa on yhdistää tärkeimmät. Tarjoamme yhteydet, palvelut ja laitteet koteihin sekä töihin ja pidämme näin huolta yhteiskunnan digitalisaatiosta. DNA:n asiakkaat ovat jo vuosien ajan olleet mobiilidatan käyttömäärissä maailman kärkijoukossa. DNA:lla on noin 3,7 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Yhtiö on palkittu lukuisia kertoja erinomaisena työnantajana ja perheystävällisenä työpaikkana. Vuonna 2024 liikevaihtomme oli 1 100 miljoonaa euroa ja yhtiössä työskentelee noin 1 600 henkilöä ympäri Suomea. DNA on osa Telenoria, joka on Pohjoismaiden johtava tietoliikenneyhtiö. Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi, Facebookissa @DNA.fi, Instagramissa ja Threadsissa @dna_fi sekä LinkedInissä @DNA-Oyj.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta DNA Oyj
Onko 9%&GR hyvä salasana? DNA:n tietoturva-asiantuntija muistuttaa hyvistä salasanakäytännöistä maailman salasanapäivän aattona30.4.2025 08:55:00 EEST | Tiedote
Torstaina 1.5.2025 vietetään vapun lisäksi maailman salasanapäivää, jonka tarkoitus on muistuttaa paremmista salasanakäytännöistä. Yleinen harhakäsitys on, että salasanan pitäisi näyttää kryptiseltä, jotta se suojaisi. DNA:n tietoturva-asiantuntijan mukaan käsitys on vanhentunut, sillä uudet menetelmät pystyvät purkamaan lyhyitä salasanoja helposti, vaikka ne sisältäisivät erikoismerkkejä epämääräisessä järjestyksessä.
Is 9%&GR a good password? DNA’s information security expert gives a reminder of good password habits on the eve of World Password Day30.4.2025 08:55:00 EEST | Press release
Thursday, May 1, 2025, will be – in addition to May Day – World Password Day, that promotes better password habits. It is a common misconception that a password should look cryptic in order for it to provide protection. According to DNA’s information security expert, this notion is outdated, as new methods are easily able to decrypt short passwords even if they contain special characters in a vague order.
Espanjan ja Portugalin sähkökatkot herättivät kysymyksiä – näin käy viestintäverkoille Suomessa, jos sähköt katkeavat29.4.2025 13:30:00 EEST | Tiedote
Espanjan ja Portugalin sähköt katkesivat laajasti tämän viikon maanantaina. Mediatietojen perusteella kyse oli ainakin Espanjassa maan historian pahimmasta sähkökatkosta. Katko kesti paikoin jopa lähes 20 tuntia. Esimerkiksi kodinkone-, liikenne-, valaistus- ja maksupääteongelmien lisäksi myös viestintäverkoissa syntyi katkon vuoksi suuria haasteita. Miten Suomen viestintäverkoille käy sähkökatkon sattuessa? DNA:n asiantuntija kertoo.
Färre barn än tidigare har en egen telefon24.4.2025 09:00:00 EEST | Pressmeddelande
Färre barn än tidigare i åldern 5–7 år har en egen telefon för personligt bruk. Särskilt bland de yngsta barnen har andelen som äger en egen smarttelefon minskat, konstaterar DNA:s årliga Skolbarnundersökning.
Aiempaa harvemmalla pienellä lapsella on ikioma puhelin24.4.2025 09:00:00 EEST | Tiedote
Aiempaa harvemmalla 5–7-vuotiaalla lapsella on oma puhelin henkilökohtaisessa käytössään. Pienimpien lasten keskuudessa varsinkin oman älypuhelimen omistaminen on vähentynyt, selviää DNA:n vuosittain teettämästä Koululaistutkimuksesta.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme