Kohti uutta ammatillisuutta – Diakonia-ammattikorkeakoulu ja Hyvän arjen rakentajat -ohjelma käynnistivät ainutlaatuisen yhteistyön
Diakonia-ammattikorkeakoulu ja Hyvän arjen rakentajat -ohjelma ovat käynnistäneet yhteistyön, joka tukee molempien toimintaa ja tavoitteita. Diakin opiskelijoille yhteistyö tarjoaa uudenlaisen oppimisympäristön oman ammattitaidon vahvistamiseksi. Hyvän arjen rakentajat -ohjelma saa puolestaan toimintaansa ja kehittämistyöhönsä mukaan tulevia sosiaali-, terveys- ja tulkkausalan ammattilaisia.

Yhteisenä oppimisympäristönä toimii Vantaan Havukoskella käynnissä oleva ja Helsinkiin laajentuva Hyvän arjen rakentajat -ohjelma, jossa alueen eri ikäisille asukkaille tarjotaan monipuolista tekemistä, tukea ja toimintaa.
– Ohjelmassa kaikki tuki viedään arkeen ja niihin ympäristöihin, joissa asukkaat elävät. Samalla asukkaiden kanssa päästään miettimään keinoja yhteisöllisyyden vahvistamiseksi ja alueen viihtyisyyden lisäämiseksi. Yhteistyö vastaa Diakonia-ammattikorkeakoulun strategiaan, joka tähtää eriarvoistumiskehityksen katkaisemiseen Suomessa, kertoo Diakin erityisasiantuntija Annukka Armanto.
– Hyvän arjen rakentajat -ohjelma perustuu yhteiseen visioon, järjestöjen voimien yhdistämiseen ja tiiviiseen yhteistyöhön julkisen puolen kanssa. Pitkäkestoista, vuosia kestävää ohjelmaa ovat rahoittamassa useat säätiöt ja sen tuloksia, vaikutuksia ja vaikuttavuutta seurataan tarkasti, kertoo Päivikki ja Sakari Sohlbergin säätiön asiamies Ulla Nord.
Yhteistyön myötä opiskelijat voivat suorittaa opintoihinsa liittyviä tehtäviä Hyvän arjen rakentajat -ohjelman puitteissa. Ohjelmassa tehtävässä yhteistyössä Diakin opiskelijoilla on mahdollisuus kehittyä kohti uutta ammatillisuutta, jossa asiantuntijat jalkautuvat ihmisten arkeen ja toimintaa kehitetään yhdessä alueen lasten, nuorten, perheiden ja ikääntyneiden kanssa.
– Opiskelijoilla on mahdollista vahvistaa omia kohtaamisen taitojaan, ennaltaehkäisevää ja voimavaroja vahvistavaa sekä asiakaslähtöistä toimintatapaa, rajoja ylittävää monialaista työskentelytapaa sekä kykyään oman työnsä vaikuttavuuden arviointiin, Armanto kertoo.
Hyvän arjen rakentajat -ohjelma liitetään aluksi osaksi Diakin eri opintojaksoja. Opiskelijoilla on mahdollisuus toteuttaa ohjelman puitteissa erilaisia kehittämistehtäviä, harjoitteluita ja tehdä opinnäytetöitä. Myös muita yhteistyömuotoja ollaan suunnittelemassa.
Lisätietoa
Yhteyshenkilöt
Annukka Armantoerityisasiantuntija, koulutusDiakonia-ammattikorkeakoulu
Puh:0400 156 349annukka.armanto@diak.fiUlla NordasiamiesPäivikki ja Sakari Sohlbergin säätiö
ulla.nord@pss-saatio.fiHelka Repoviestinnän asiantuntijaDiakonia-ammattikorkeakoulu
Puh:050 597 5008helka.repo@diak.fiDiakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)
Diak on sosiaali-, terveys-, kirkon ja tulkkausalaan keskittynyt kohtaamisen korkeakoulu. Osaamisemme kohdistuu sinne, missä on eriarvoisuutta, köyhyyttä, yksinäisyyttä ja yhteiskunnan ulkopuolisuutta. Teemme sosiaalista innovointia ihmisen puolella. Olemme ihmisyyden asiantuntijoita, joita ajaa halu rakentaa oikeudenmukaisempaa maailmaa kaikille. Teemme tuloksellisesti jatkuvaa kehitystyötä, jotta maailma olisi kaikille hyvä. Uskomme ihmiseen.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)
Kokemusosaaminen tuo merkitystä ja vahvistaa palveluiden laatua sote-alalla28.4.2025 12:30:17 EEST | Tiedote
Kokemusosaamisella tarkoitetaan oman kokemuksen tuomaa tietoa ja ymmärrystä, jota voidaan hyödyntää työssä sosiaali- ja terveysalalla. Uusi julkaisu avaa, miten sote-ammattilaiset voivat hyödyntää myös omaa kokemustaan työssään. Kokemukseen perustuva osaaminen tuo merkitystä työhön ja vahvistaa palveluiden laatua, todetaan uudessa julkaisussa.
Eriarvoisuuden torjunta edellyttää tietoa, tahtoa ja tekoja16.4.2025 13:00:35 EEST | Tiedote
Suomessa on historian saatossa onnistuttu kaventamaan eriarvoisuutta rohkeilla uudistuksilla. Viime vuosikymmenen aikana huoli eriarvoisuuden kasvusta on kuitenkin noussut. Yhdenvertaisuus vaatii jatkuvaa työtä, todetaan Dialogin uudessa teemanumerossa.
Kevään toinen yhteishaku on päättynyt – Diakin Oulun-kampuksen sairaanhoitajakoulutus veti hyvin hakijoita26.3.2025 13:25:59 EET | Tiedote
Korkeakoulujen kevään toinen yhteishaku päättyi 25.3.2025. Diakissa oli tarjolla 609 aloituspaikkaa, joista 45 Oulussa järjestettävään sairaanhoitaja (AMK) -koulutukseen.
Kevään toinen yhteishaku on päättynyt – Porin-kampuksen terveydenhoitajakoulutus yksi Diakin suosituimmista26.3.2025 13:22:42 EET | Tiedote
Korkeakoulujen kevään toinen yhteishaku päättyi 25.3.2025. Diakissa oli tarjolla 609 aloituspaikkaa, joista 70 Porissa järjestettäviin sairaanhoitaja (AMK) ja terveydenhoitaja (AMK) -koulutuksiin.
Kevään toinen yhteishaku on päättynyt – Jyväskylän diakoniatyön koulutus yksi Diakin suosituimpia26.3.2025 13:18:38 EET | Tiedote
Korkeakoulujen kevään toinen yhteishaku päättyi 25.3.2025. Diakissa oli tarjolla 609 aloituspaikkaa, joista 40 Jyväskylässä järjestettäviin sosionomi (AMK), diakoniatyö ja sosionomi (AMK), kirkon nuorisotyö -koulutuksiin.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme