Meet the Chef: Emmanuel Wille
Hansa- kauppiaiden herkkujen mestari.
MAKU ON Olde Hansassa lämpimän historiallisen kokemuksen yksi tärkeä osa. Kokonaisuuden tulee voimaannuttaa ja päästää arjen huolista, lupaa belgialaissyntyinen Grand Chef Emmanuel Wille.

Artikkeli on julkaistu Nordic Marketing Consultantsin tuottamassa JOHTAJAT-liitteessä, joka ilmestyi 3.5 HS Kuukausiliitteen osana.
Belgian klassinen keittiö on aina haastanut ykköspaikaa Ranskan kanssa. Olde Hansaan olen tuonut ennen kaikkea makujen harmonian. Maun pitää sisältää joku upea yllätys itselleni, Aurille ja asiakkaille. Maun eri vivahteiden, keston, alun ja lopun pitää soida sielussa. Taideteosta ei voi laskea käsistä ennenkuin siihen on täysin tyytyväinen, meni siihen vaikka viikko tai kuukausia. Skotlantilaista keskiajan herkkua Hägissiä ja savuolut-viskikastiketta kehiteltiin gourmet kelpoiseksi puolisen vuotta.
LIHAPULLISTA KAIKKI ALKOI
Tiesin haluavani kokiksi jo kuusivuotiaana kun tein äitini kanssa lihapullia Belgiassa. Kokkauksen lisäksi intohimonani olivat keittokirjat ja ruokaohjelmat. Kokkikouluun pääsin jo 13 vuotiaana ja aloitin harjoittelijana ravintolassa. Oli suurta juhlaa kun pääsin tiskauksesta leipomaan ja kylmään keittiöön. Tuohon aikaan mahtuu kuninkaan entisen kokin ravintola ja kahden Michelin tähden Het Laurirblad, jossa viisi naista pitivät kovaa kuria.
Ankanfileen medium-kypsyys hirvitti kun vastasin ensimmäistä kertaa 16 vuotiaana yksin ison seurueen ruokailusta. Nyt pitkä kokemus ja moderni tekniikka antavat sielunrauhan kun samainen ankka kypsyy meillä yön yli aina tasalaatuisen pehmeäksi confit’ksi ja maustekauppiaiden kunniaksi saa vierelleen sahramikastikkeen.
ESIKUVA MAAILMAN HUIPULTA PAUL BOCUSE
Suurin esikuvani on ollut ranskalaisen keittiön suurmies ja uuden rankalaisen keittiön luoja Paul Bocuse, jonka MM-kilpailuihin olen saanut Eestin nuoren joukkueen valmentajana taisteltua finaalipaikan kaksi kertaa. Olen ollut tekemässä myös Michelin tähden ravintoloita, mutta suurimpana ammatillisena savutuksenani pidän kuitenkin asiakkaiden ilahduttamista ja heidän keskenäistä ystävystymistään.
Ruuanlaitto on minulle suuri rakkaus ja elämäni intohimo, on upeaa, että saan tehdä sitä myös työkseni ja tartuttaa sitä intohimoa koko työtä tekevään perheeseen. Haluaisin jatkaa ruuan maailmassa ainakin vielä puolen vuosisataa.
Olde Hansan perustajan Aurin opin tuntemaan asiakkaana belgialaisen Caphaer Shantali perus- tamassa ravintolassa Roosikrantsissa. Suuritöiset täytetyt viiriäiset ja kastikkeeni taisivat tehdä lähtemättömön vaikutuksen ja päädyimme yhteistyöhön nyt jo 17 vuotta sitten.
Syvä kunnioitus kollegoja kohtaan sekä raaka-aineiden ja työvälineiden arvostus luovatkin sen tunteen, että olemme tekemässä todella upeaa juttua. Hyvä esimerkki tästä on lohen mäti lohipedillä, jossa suussasulava lohi onnistuu vain kaikkien vankkumattomalla yhteistyöllä. Asiakkaan ainutkertainen kokemus on sen vaivan arvoinen. Kokemuksen kruunaa annosta varten tammessa kypsytetty Valtameren snapsi.
MAUSTEIDEN TRIUMFI EUROOPPAAN
Olde Hansan menu rakentuu Tallinnan Hansa- kauppiaiden mausteiden, yrttien, viinien ja kuivattujen hedelmien tuonnille aina Intiasta saakka. Olde Hansassa kaneli, neilikka, inkivääri, sahrami ja pippurit ovat niin talon juomissa kuin ruuissa joita peräkkäin nauttimalla saan tarjota koko talon upeimmat elämykset.
Juomien kehittely oli minulle taloon tullessa täysin uusi mieluisa haste, jossa ei ole pitänyt pelätä hullujakaan yllätyksiä. Tammessa kypsyttely saattaa tehdä ihmeitä ja siitä esimerkkinä kultamitalijuomamme Gold Grüber saa tänä vuonna pajunnupuilla elävöitetyn kukkais- aromisen sisaruksen.
Pikakysymykset – Emmanuel vastaa
Haastavinta Olde Hansassa?
Kommunikoida ennakkoluuloiselle asiakkaalle että keskiaikainen ravintola voi olla korkealla gourmet-tasolla.
Omat suosikit?
Kaikki, jokaisessa ruuassa omat upeat puolensa.
Hirvi vai villisika?
Karhu... tai ehkä Hirvifilee tryffelillä.
Parasta Belgiassa?
Vohvelit ja simpukat.
Parasta Suomessa?
Rehellisyys – Olde Hansakin maksaa tunnollisesti kaikki lakisääteiset maksut.
Ravintola Olde Hansa
Olde Hansa on keskiaikainen elämysravintola, joka vie asiakkaat aikamatkalle 1400-luvun hansakaupunkiin. Keittiö tarjoilee autenttisia keskiaikaisia reseptejä modernein tekniikoin valmistettuna – annoksissa korostuvat hidas kypsennys, riista, ankka, karhu ja runsas mausteiden käyttö. Ravintolan erikoisuuksiin kuuluvat muun muassa näyttävä Grand Chef’s Feast -juhla-ateria, keskiaikaiset snapsit sekä käsintehdyt oluet ja simat. Tunnelma on aito ja moniaistinen: ruokailu tapahtuu kynttilänvalossa, ja tarjoilijat työskentelevät aikakauden asuissa, osana kokonaisvaltaista elämyspolkua halki historian.
Koko Eestin ja Olde Hansan Grand Chef Emmanuel Wille on tästä keväästä alkaen Olde Hansaa ja III Draakonia pyörittävän Oü Starmakerin johtaja. Suomalainen yrittäjä Auri Hakomaa perusti Olde Hansan 28 vuotta sitten ja yhteistyö huippukokki Emmanuel Willen kanssa on kestänyt jo 17 vuotta.
Yhteyshenkilöt
Titti MyhrbergToimitusjohtajaNordic Marketing Consultants Oy
Puh:0402184179titti.myhrberg@topbusiness.fiTilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Nordic Marketing Consultants Oy
Rahapelialan suuri murros edellyttää valppautta ja ennakointia5.5.2025 08:00:00 EEST | Artikkeli
Navigointi muutosten keskellä edellyttää osaavaa tukijoukkoa. Asianajotoimisto Legal Gaming Oy luotsaa asiakkaitaan muutoksessa maaliin.
Meet the Chef: ARI RUOHO5.5.2025 07:45:00 EEST | Artikkeli
KUN ASTUT Ravintola Nokkaan Helsingin Katajanokalla, tuoksu kertoo sinulle heti, että täällä on kyse jostain aidosta. Pöytiin ei kanneta trendejä – tänne tuodaan metsä, meri ja niitty. Täällä keittiötä johtaa Ari Ruoho, mies, joka ei seuraa ruokamaailman aaltoja, vaan tekee niitä itse – savustetuilla hauenmädeillä, rakkolevä- pölyllä ja vuosikymmenten syvällä ymmärryksellä suomalaisesta luonnosta.
Läsnäoloa arvostava johtaja oppii myös lapsiltaan5.5.2025 07:00:00 EEST | Artikkeli
Ison kansainvälisen yhtiön Suomen maajohtaja kuvaa itseään hämähäkiksi. Hänen tehtävänään on sitoa yhteen ihmiset, heidän osaamisensa ja muut voimavarat. Yhdessä saadaan aikaan tuloksia ja uudistutaan. Osuvaa ja tuoretta kielikuvaa yhteen liittäjästä käyttää lääke- ja terveysteknologia- yhtiö Johnson & Johnsonin Suomen hallituksen puheenjohtaja ja maajohtaja Nina Ekholm-Wenberg.
Meet the Chef: LUCAS HOANG5.5.2025 06:45:00 EEST | Artikkeli
HELSINGIN SYDÄMESSÄ, 13-paikkaisen tiskin äärellä, tapahtuu joka ilta jotain ainutlaatuista. Siellä seisoo Lucas Hoang – mies, joka jätti taakseen IT-opinnot ja tarttui veitsen varteen. Hänen tarinansa ei ole vain kertomus intohimosta ruokaan, vaan siitä, kuinka unelmat syntyvät, kehittyvät ja toteutuvat – yksi nigiri kerrallaan.
Meet the Restaurateur: Kristjan Peäske5.5.2025 06:15:00 EEST | Artikkeli
KRISTJAN PEÄSKEN matka ravintolamaailmaan ei alkanut valkoisista pöytäliinoista tai fiineistä keittiöistä – vaan maaseudun keittiönpöydästä, jossa syötiin hyvin vain juhlapäivinä. ”Kun perhe kokoontui yhteen, ruoka oli runsasta ja tunnelma lämmin. Se tunne jäi minuun – se, että ruokailu on ennen kaikkea yhteys ihmisten välillä.”
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme