KUTSU 7.-9.5.2025: Kansainväliseen vammaistutkimuksen konferenssiin 700 osallistujaa
Nordic Network on Disability Research (NNDR), Helsingin yliopisto, Suomen vammaistutkimuksen seura sekä Kehitysvammaliitto järjestävät kansainvälisen vammaistutkimuksen konferenssin 7.–9. toukokuuta Helsingin yliopistossa (Fabianinkatu 33 ja yliopistonkatu 3).
Konferenssi kokoaa yhteen lähes 700 tutkijaa, päättäjää, aktivistia ja ammattilaista yli 40 maasta. Tapahtuma toimii tärkeänä kohtaamispaikkana pohjoismaiselle ja kansainväliselle yhteistyölle vammaistutkimuksen alalla, edistäen tieteen ja kokemusten vaihtoa.
Vuoden 2025 konferenssin teemana on “Vammaisuus paikallisissa ja globaaleissa konteksteissa.” Vammaisuutta ei tarkastella lääketieteellisenä tilana, vaan sosiaalisena ilmiönä, joka syntyy ihmisen ja ympäristön vuorovaikutuksessa. Teema avaa keskustelua historian, nykyhetken ja tulevaisuuden epäoikeudenmukaisuudesta, poissulkemisesta ja toiseuttamisesta.
Keynote-puhujat:
- Professori Nora Groce (Iso-Britannia): Disability Research, Policy and Advocacy: How Can We Cause More Trouble?
- Professori María Soledad Cisternas Reyes (Chile): Universal Accessibility in the Era of Digital Transformation
- Apulaisprofessori Sébastien Jodoin (Kanada): Is the Transition Accessible? The Intersections of Disability and Decarbonization
- Apulaisprofessori Margaret Price (Yhdysvallat): What Does It Mean to Gather?
- Tutkimusjohtaja Ville Kivimäki (Suomi): Contested Disabilities – The Case of Wars’ Traumatic Effects on the Human Mind
- Tuomas Tuure (Suomi): Persons with Disabilities in Armed Conflict – Lessons from Ukraine
Toivotamme median edustajat lämpimästi tervetulleiksi konferenssiin. Ilmoitathan etukäteen osallistumisestasi.
Lisätietoja konferenssista:
https://www.helsinki.fi/en/conferences/nndr-2025
Yhteyshenkilöt:
Lotta-Kaisa Mustonen, konferenssin koordinaattori, Helsingin yliopisto, lotta-kaisa.mustonen@helsinki.fi Puh. 050-4384640
Hisayo Katsui, Vammaistutkimuksen professori, Helsingin yliopisto, hisayo.katsui@helsinki.fi
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Helsingin yliopiston mediapalvelu
Puh:02941 22622mediapalvelu@helsinki.fiHelsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen tiedeyhteisö, joka toimii neljällä kampuksella Helsingissä ja usealla muulla paikkakunnalla Suomessa. Kansainvälisissä yliopistovertailuissa Helsingin yliopisto sijoittuu maailman parhaan yhden prosentin joukkoon. Helsingin yliopisto on perustettu vuonna 1640.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto
Helsingin yliopisto palkitsi neljä ansiokasta väitöskirjaa6.5.2025 20:00:00 EEST | Tiedote
Mattia Cordiolin, Paavo Huotarin, Ita Puuseppin ja Ina Satokankaan väitöskirjat käsittelivät biopankkeja, Vanhaa Testamenttia, koululaisten matematiikan taitojen kehitystä ja luonnon monimuotoisuutta.
Ovatko maataloudessa käytettävät kasvinsuojeluaineet uhka myös ympäröivälle luonnolle?5.5.2025 12:29:02 EEST | Tiedote
Helsingin yliopiston tutkimus osoitti, että kasvinsuojeluaineilla voi olla negatiivisia vaikutuksia maatalousympäristöissä eläviin lajeihin, jotka eivät ole aineiden varsinaisia kohteita. Vaikutukset kuitenkin vaihtelivat suuresti riippuen testatusta kasvinsuojeluaineesta.
Viikin lehmät kirmasivat laitumelle – lataa riemukkaat videot median käyttöön!3.5.2025 13:26:46 EEST | Tiedote
Suomen urbaaneimmat lehmät ovat kirmanneet iloiten laitumelle Viikin tutkimustilalla ensimmäisen kerran talven jälkeen. Perinteikäs koko perheen tapahtuma keräsi yleisöä laitumen laidalle Helsingin maantieteelliseen keskipisteeseen lauantaina 3.5. arviolta 6 000 henkeä.
Polttavaa tiedettä, viileitä tanssimuuveja – Suomeen voitto kansainvälisessä tiedeviestintäkilpailussa2.5.2025 13:17:05 EEST | Tiedote
Sulo Roukan ja monitaiteellisen tiimin tanssiaskeleet toivat voiton arvostetun Science-lehden Dance Your Ph.D. -kilpailussa.
Luonnontieteellisen keskusmuseon tutkijat löysivät yli 150 tieteelle uutta lajia vuonna 202429.4.2025 07:15:00 EEST | Tiedote
Suuri osa maapallon eliölajeista on vielä tuntemattomia. Tutkimustieto lajeista ja niiden välisistä suhteista, levinneisyysalueista ja elintavoista auttaa ymmärtämään paremmin maapallon monimuotoisuutta ja suojelutarpeita.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme