Bosch esittelee 2030-strategiansa – vahvistaa asemaansa teknologiajohtajana
- Talousvuosi 2024: liikevaihto 90,3 miljardia euroa / liiketulosmarginaali 3,5 prosenttia / noin 13 miljardia euroa etupainotteisia investointeja
- Näkemys vuodelle 2025: ydinmarkkinat, joissa on vähän kasvupotentiaalia / Tavoitteet: liikevaihdon ja liiketulosmarginaalin kasvattaminen, edellisen vuoden vapaan kassavirran tason saavuttaminen.
- Teknologisen kehityksen edistäminen, innovatiivisuuden vahvistaminen: Bosch myöntää 250 miljoonaa euroa uutta riskipääomaa startup-yrityksille.
- Stefan Hartung: "Strategia 2030 -suunnitelmamme avulla asetamme itsellemme kunnianhimoisia tavoitteita, jotka antavat meille suuntaa globaaleina myllerryksen aikoina."
- Markus Forschner: “Bosch varmistaa taloudellisen liikkumavaran toimimalla aikaisin epävarmoina aikoina."

Stuttgart/Renningen – Bosch-konserni jatkaa kunnianhimoisen Strategia 2030 -suunnitelmansa toteuttamista, vaikka markkinatilanne rajoitti kasvua vuonna 2024 merkittävästi.
Teknologia- ja palvelutoimittaja Bosch saavutti 90,3 miljardin euron liikevaihdon, mikä oli 1,4 prosenttia vähemmän kuin edellisenä vuonna, tai 0,5 prosenttia vähemmän valuuttakurssien vaikutusten jälkeen. Liiketoiminnan EBIT (tulos ennen korkoja ja veroja) oli 3,1 miljardia euroa (2023: 4,8 miljardia euroa); liiketoiminnan EBIT-marginaali oli 3,5 prosenttia.
Robert Bosch GmbH:n toimitusjohtaja Stefan Hartung kommentoi: "Vuonna 2024 saavuttamamme tärkeät parannukset kustannuksissa, rakenteissa ja tuoteportfoliossa vahvistavat sitoutumistamme kunnianhimoisiin tavoitteisiimme, joiden avulla jatkamme kasvua ja taloudellista itsenäisyyttämme. Strategia 2030 antaa meille selkeän suunnan, erityisesti globaalin myllerryksen aikana, ja auttaa meitä nousemaan yhdeksi kolmen kärjessä olevista toimijoista ydinmarkkinoillamme viimeistään viiden vuoden kuluessa “.
Boschin pitkän aikavälin taloudelliset tavoitteet tähtäävät keskimäärin 6–8 prosentin vuotuiseen kasvuun vuoteen 2030 asti, vaikka inflaatio on odotettavissa olevan 2–3 prosenttia. Vuoden 2025 ensimmäisellä kvartaalilla myynti kasvoi 4 prosenttia vuodentakaiseen verrattuna, valuuttakurssit huomioiden. Hartung pitää tavoitteen saavuttamista erityisen haastavana globaalin myllerryksen ja Aasian vahvemman kilpailun valossa. Yhtiö on jo aloittanut rakenneuudistuksia ja työpaikkojen vähentämistä kilpailukyvyn parantamiseksi.
Bosch panostaa myös innovaatiokehitykseen ja startup-yrityksiin: yhtiö ilmoitti 250 miljoonan euron uuden pääomarahaston käynnistämisestä, joka tukee teknologian kehitystä ja liiketoiminnan kasvua. Boschin mukaan innovaatiot edistävät yhteiskunnallista ja taloudellista kehitystä, ja yritys onkin yksi maailman 100 innovatiivisimmasta yrityksestä.
Kestävyys on edelleen keskeinen osa Boschin strategiaa, vaikka globaalit taloushaasteet vaikeuttavat tilannetta. Hartung korosti, että ilmastonmuutoksen torjunta ei voi jäädä huomioimatta, vaikka kansainvälinen talouspainotus on siirtynyt muihin asioihin. Yhtiö aikoo vähentää hiilidioksidipäästöjä entisestään ja on asettanut tavoitteen vähentää Scope 3 -päästöjä 30 prosentilla vuoteen 2030 mennessä verrattuna vuoteen 2018.
Vuoden 2025 näkymät ovat epävarmat, mutta Bosch uskoo voivansa saavuttaa maltillista kasvua. Yritys on asettanut orgaanisen myynnin kasvutavoitteeksi 1–3 prosenttia, ja liiketulosmarginaalin ennakoidaan paranevan merkittävästi edellisvuodesta. Robert Bosch GmbH:n hallituksen jäsen ja talousjohtaja Markus Forschnerin mukaan, jos suunniteltu yritysosto Johnson Controls-Hitachi Air Conditioning (JCH) liiketoiminnoista toteutuu vuoden puoliväliin mennessä, kokonaismyynti voi nousta vuonna 2025 jopa yhdellä tai kahdella prosenttiyksiköllä.
Boschin liiketoiminta-alueet; Mobility, Consumer Goods, Industrial Technology ja Energy and Building Technology, odottavat kasvua erityisesti uusista innovaatioista ja tuotteista, kuten sähköajoneuvoista ja vedyn käyttöön perustuvista voimanlähteistä. Mobility-sektorilla Bosch odottaa merkittävää kasvua sähkö- ja vetyajoneuvojen sekä ohjelmistoratkaisujen parissa. Consumer Goods -sektorilla taas uusien asiakasvaatimusten, kuten langattomien työkalujen ja älylaitteiden yhteensopivuuden, odotetaan tuovan kasvua.
Vuonna 2024 Bosch investoi voimakkaasti tulevaisuuden teknologioihin, ja yhtiön vapaa kassavirta oli 0,9 miljardia euroa (2023: 2.2 miljardia euroa), vaikka EBIT laski. Viiden viime vuoden aikana yritys on investoinut yhteensä noin 57 miljardia euroa alueille, joilla se pyrkii säilyttämään innovaatiojohtajuutensa. Tutkimus- ja kehitysinvestoinnit olivat 7,8 miljardia euroa.
Vaikka Euroopassa myynti laski 4,9 prosenttia, muilla alueilla, kuten Amerikassa ja Aasian ja Tyynenmeren alueella, myynti kasvoi. Työntekijöiden määrä laski maailmanlaajuisesti 2,7 prosenttia vuoden 2024 loppuun mennessä.
Tulevaisuuden näkymissä on suuria haasteita, mutta Bosch on sitoutunut jatkamaan innovaatioiden ja kilpailukyvyn vahvistamista globaalissa talousympäristössä.
Lisätietoa, lehdistökuvia sekä kattavat tiedot Boschin vuoden 2024 tuloksista ja tulevien vuosien näkymistä – sekä yksittäisten liiketoiminta-alueiden että koko yhtiön osalta – löytyy osoitteesta www.bosch-press.com.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Pia PuolakkaRobert Bosch Oy
Puh:+46704201613pia.puolakka@se.bosch.comLinkit
Tietoja julkaisijasta
Bosch-konserni on johtava maailmanlaajuinen teknologian ja palveluiden toimittaja. Se työllistää noin 418 000 henkilöä maailmanlaajuisesti (tilanne 31. joulukuuta 2024). Vuonna 2024 yhtiön liikevaihto oli 90,3 miljardia euroa. Boschin liiketoiminta on jaettu neljään liiketoiminta-alueeseen: Mobility (liikkuvuusratkaisut), Industrial Technology (teollisuusteknologia), Consumer Goods (kuluttajatuotteet) sekä Energy and Building Technology (energia- ja rakennusteknologia).
Yhtiön tavoitteena on teknologian avulla vaikuttaa merkittäviin maailmanlaajuisiin kehityssuuntauksiin, kuten automaatioon, sähköistymiseen, digitalisaatioon, verkottumiseen ja kestävään kehitykseen. Laaja hajautus eri alueille ja toimialoille vahvistaa Boschin innovaatiokykyä ja vakautta. Bosch hyödyntää vankkaa osaamistaan sensoriteknologiassa, ohjelmistoissa ja palveluissa tarjotakseen asiakkailleen kokonaisvaltaisia, eri toimialat yhdistäviä ratkaisuja yhdestä lähteestä. Lisäksi yhtiö soveltaa asiantuntemustaan verkottumisessa ja tekoälyssä kehittääkseen käyttäjäystävällisiä ja kestäviä tuotteita. Teknologiallaan, joka on ”Invented for life” – elämää varten kehitettyä – Bosch pyrkii parantamaan elämänlaatua ja säästämään luonnonvaroja.
Bosch-konserniin kuuluu Robert Bosch GmbH sekä noin 490 tytäryhtiötä ja alueellista yhtiötä yli 60 maassa. Myynti- ja huoltokumppanit mukaan lukien Boschin maailmanlaajuinen valmistus-, suunnittelu- ja myyntiverkosto kattaa lähes kaikki maailman maat. Boschin innovatiivinen vahvuus on keskeinen tekijä yhtiön jatkuvalle kehitykselle. Yhtiö työllistää noin 87 000 henkilöä tutkimuksen ja tuotekehityksen parissa 136 toimipaikassa eri puolilla maailmaa.
Yritys perustettiin Stuttgartissa vuonna 1886 Robert Boschin (1861–1942) toimesta nimellä "Workshop for Precision Mechanics and Electrical Engineering". Robert Bosch GmbH:n erityinen omistusrakenne takaa Bosch Groupin yrittäjyyden vapauden, mikä mahdollistaa yrityksen pitkän aikavälin suunnittelun ja merkittävät ennakoivat investoinnit tulevaisuuden turvaamiseen. Robert Bosch GmbH:n osakepääomasta 94 prosenttia on Robert Bosch Stiftung GmbH:n, hyväntekeväisyysjärjestön, omistuksessa. Loppuosakkeet ovat Robert Bosch GmbH:n ja Boschin perheen omistaman yhtiön hallussa. Enemmistö äänivalloista on Robert Bosch Industrietreuhand KG:llä, jonka tehtävänä on turvata yrityksen pitkän aikavälin olemassaolo ja erityisesti sen taloudellinen riippumattomuus – näin oli määrätty yrityksen perustajan Robert Boschin testamentissa.
Lisätietoja löytyy osoitteista: www.bosch.com, www.bosch-press.com.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Robert Bosch Oy
Boschin liiketoimintavuoden 2024 ennakkotiedot julki31.1.2025 16:19:19 EET | Tiedote
Bosch on julkaissut ennakkotiedot vuoden 2024 liiketoimintavuodesta, joka oli haasteellinen markkinakehityksen vuoksi. Huolimatta taloudellisista paineista yritys on edistynyt pitkän aikavälin strategiassaan ja pyrkii edelleen saavuttamaan tavoitteensa kasvussa ja kilpailukyvyn vahvistamisessa.
Bosch käyttää ohjelmistoja ja tekoälyä tehdäkseen tuotteistaan älykkäämpiä ja parantaakseen ihmisten turvallisuutta7.1.2025 13:42:24 EET | Tiedote
CES 2025: Boschin tuotteet ovat läsnä kaikilla elämänalueilla Tanja Rueckert: “Ohjelmisto ja digitaaliset ratkaisut ovat liiketoimintamme kulmakiviä.” Rajaton kunnianhimo: Bosch odottaa saavuttavansa yli 6 miljardin euron myynnin ohjelmistojen ja palvelujen osalta ensi vuosikymmenen alkuun mennessä. Koodattu #LikeABosch: yli 5 000 Boschin tekoälyasiantuntijaa on rekisteröinyt yli 1 500 tekoälypatenttia vain viidessä vuodessa – ei vertaistaan Saksassa eikä Euroopassa. Bosch Tech Compass: Suurin osa vastaajista aikoo kouluttautua tekoälyn parissa vuonna 2025 – Bosch on jo kouluttanut onnistuneesti 65 000 työntekijää. Ohjelmistorajoitteinen liikkuvuus: Bosch on liikkuvuuteen erikoistuneen ohjelmistotaitonsa avulla ihanteellinen kumppani maailman suurimmille teknologia-alan toimijoille. Palkittu teknologia: älykäs Boschin pinnasänky auttaa nuoria vanhempia huolehtimaan vastasyntyneistään – ja voittaa CES-palkinnon. Bosch arjessa: älykkäät MEMS-anturit varmistavat intuitiivisen ja energiate
Bosch Sensortec mukana laatimassa Suomen kansallista puolijohdestrategiaa26.4.2024 14:07:27 EEST | Tiedote
Suomen puolijohdetoimiala ennakoi liikevaihtonsa kolminkertaistuvan 5–6 miljardiin euroon ja alan työntekijöiden määrän kasvavan 20 000:en vuoteen 2035 mennessä. Strategian mukaan Suomessa toimivilla puolijohdeyrityksillä on erinomaiset lähtökohdat kasvaa tätäkin nopeammin.
Bosch panostaa innovaatioihin, kumppanuuksiin ja yritysostoihin – kustannussäästöt edelleen keskeisiä18.4.2024 11:33:32 EEST | Tiedote
Kasvutavoitteet edellyttävät hyvää kannattavuutta ja taloudellista vakautta
Turvallisempien teiden puolesta: Bosch ja Microsoft yhteistyöhön generatiivisen tekoälyn hyödyntämiseksi29.2.2024 07:49:59 EET | Tiedote
Skenaario, jota yksikään kuljettaja ei halua nähdä: pallo vierii tielle. On todennäköistä, että pallon perässä tielle juoksee lapsi. Ihmiskuljettajat osaavat arvioida tilanteen vaarallisuuden jo tielle vierivästä pallosta, mutta myös automaatiojärjestelmien on opittava arvioimista. Nyt Bosch haluaa lisätä generatiivisen tekoälyn käyttöä, jotta automaattinen ajaminen kehittyy entisestään.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme