Sisäministeri Mari Rantanen vieraili Kymenlaakson pelastuslaitoksella
Sisäministeri Mari Rantanen vieraili maanantaina 12. toukokuuta Kymenlaakson pelastuslaitoksella Kouvolan paloasemalla. Vierailun aikana ministerille esiteltiin pelastuslaitoksen organisaatiota, kalustoa ja toimintaympäristöä sekä käytiin laaja-alaista keskustelua pelastustoimen ajankohtaisista aiheista.

Vierailulla käsiteltiin useita pelastusalan keskeisiä teemoja, kuten rahoitusmallin muutoksia, pelastuslaitoksen tehtävämäärien kehittymistä, sekä pelastustoimen henkilöstön hyvinvointia ja työnkuvan monimuotoistumista. Ministeri Rantanen sai katsauksen myös pelastuslaitoksen tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaan (TKI), jota tehdään tiiviissä yhteistyössä muun muassa Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun (Xamk) kanssa. TKI-toiminnan ja korkeakouluyhteistyön tavoitteena on vahvistaa alueen turvallisuusosaamista ja kehittää uusia ratkaisuja muuttuvan toimintaympäristön tarpeisiin.
Vierailun yhteydessä sisäministeri tapasi pelastuslaitoksen henkilöstöä ja tutustui paloaseman kalustoon. Henkilöstön näkemykset ja arjen kokemukset nousivat esiin keskusteluissa, joissa käsiteltiin muun muassa resurssitarpeita, rekrytointihaasteita ja alan houkuttelevuutta.

Sisäministeri ilmaisi tapaamisen aikana arvostuksensa muun muassa pelastuslaitosten rooliin yhteiskunnallisessa varautumisessa.
– Jos esimerkiksi Ukrainasta voimme jotakin oppia, niin sen, että sisäisen turvallisuuden viranomaiset eivät ole [kriisi]tilanteessa poissa, vaan läsnä ja jopa tilanteen edessä, ja tämä tulee pitää mielessä, ministeri Rantanen korosti.
Pelastusjohtaja Juhani Carlson antoi puheenvuorossaan erityistä kiitosta tehdyistä toimista kansallisen pelastajapulan korjaamiseksi.
– Pidän tehtyjä toimenpiteitä tavattoman hyvänä. Pula on ollut hankala ja korjaustoimet ovat tarpeen, kommentoi ministeri.
Pelastuslaitoksen johto piti vierailua tärkeänä osoituksena valtiohallinnon kiinnostuksesta ja sitoutumisesta pelastustoimen kehittämiseen.
– Ministerin perehtyminen pelastuslaitoksen käytännön tilanteeseen ja toimintaan osana hyvinvointialuetta on erittäin tärkeää, kommentoi pelastusjohtaja Carlson.
Sisäministeri Rantanen toimii vuoden 2025 Jehumalja-kilpailun suojelijana. Kilpailu järjestetään Kouvolassa 24.5.2025.
Yhteyshenkilöt
Juhani CarlsonpelastusjohtajaKymenlaakson pelastuslaitos
Puh:05 2316 200juhani.carlson@kymenhva.fiKymenlaakson hyvinvointialue
Järjestämme Kymenlaakson sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen palvelut. Noin 159 500 asukkaan maakuntaan kuuluvat Hamina, Kotka, Kouvola, Miehikkälä, Pyhtää ja Virolahti.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Kymenlaakson hyvinvointialue
Jaalan hammashoitola sulkeutuu pysyvästi 5.6.20259.5.2025 08:35:00 EEST | Tiedote
Jo lakkautetun Jaalan terveysaseman tiloissa toimiva hammashoitola lopettaa toimintansa kesäkuun alussa.
Kymenlaaksossa kehitetään saavutettavia ja osallisuutta tukevia vammaispalveluja8.5.2025 12:52:01 EEST | Tiedote
Vammaisten henkilöiden palvelujen ja palvelukokonaisuuden kehittämiseen tähtäävä Uusia polkuja ESR+ -hanke on käynnistynyt Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan hyvinvointialueilla.
Aluehallitus hyväksyi yhteystoimintaneuvottelujen käynnistämisen Kymenlaakson hyvinvointialueella6.5.2025 12:35:04 EEST | Tiedote
Kymenlaakson hyvinvointialueen aluehallitus kokoontui tiistaina 6.5.2025.
Yt-neuvotteluiden käynnistämistä hyvinvointialueella esitetään aluehallitukselle30.4.2025 15:09:12 EEST | Tiedote
Yhteistoimintaneuvotteluiden eli yt-neuvotteluiden käynnistämistä Kymenlaakson hyvinvointialueella käsitellään aluehallituksen kokouksessa tiistaina 6.5.2025. Yt-neuvottelut kohdistuvat koko organisaatioon ja koskevat muun muassa johtamisjärjestelmää, jonka uudistaminen on asetettu yhdeksi vuoden 2025 talousarvion tavoitteeksi.
Lasten ja nuorten terapiatakuu astuu voimaan 1.5.202530.4.2025 12:13:39 EEST | Tiedote
Terapiatakuun myötä lapset ja alle 23-vuotiaat nuoret saavat lyhytpsykoterapiaa tai psykososiaalista hoitoa viimeistään 28 vuorokauden kuluessa siitä, kun avun tarve on todettu. Hoidon ja tuen tarpeen arvioinnissa oireet kartoitetaan perusterveydenhuollon ammattilaisen kanssa. Kymenlaaksossa pystytään tämän hetken arvion mukaan vastaamaan uuteen terapiatakuuseen. Lasten ja nuorten mielenterveyspalveluita painotetaan perusterveydenhuollossa entisestään varhaisempaan hoitoon.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme