Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry

Mediakutsu: Retki maalle Vuoden Kokin ja Vuoden Tarjoilijan seurassa 3.6.

Jaa

Lähde mukaan tutustumaan suomalaiseen maatalouteen Vuoden Kokin Simo Harrivaaran ja Vuoden Tarjoilijan Janika Tiensuun seurassa! Ravintola-alan kirkkaimmat tähdet kohtaavat maatalouden huippuammattilaiset aidossa ja elämyksellisessä ympäristössä. Retken aikana sukelletaan Sastamalassa monipuolisten maatilojen ja kotimaisen ruoantuotannon ytimeen.

Ruokailu kesällä
Ruokailu kesällä MTK Materiaalipankki Kaikki oikeudet kuvien käyttöön annetaan

Päivän aikana nähdään, maistetaan ja koetaan, missä ja miten suomalainen ruoka saa alkunsa pellolta pöytään – eläinten hyvinvoinnista jatkojalostuksen osaamiseen.

Median edustajat ovat lämpimästi tervetulleita mukaan inspiroivalle maaseuturetkelle. Voit osallistua koko päivän ohjelmaan tai valita juuri sinulle sopivan osuuden. Toimittajat voivat saapua suoraan haluamiinsa kohteisiin oman aikataulunsa mukaan.

Tiistai 3.6.

Retken reitti, aikataulu ja maatilojen tuotantosuunnat:

  • klo 9.40 – 10.30 Kahnu Oy, Tervamäenraitti 43, Sastamala
    🐖 Tuotantosuunta: sianliha ja lihakarja
  • klo 11.10 – 12.00 Vanhakylä Gård, Kaltsilantie 253, Sastamala
    🍎 Tuotantosuunta / toimiala: omenat, mehustamo, kesäkahvila, maatilamajoitus
  • klo 12.15 – 13.45 Tyrvään Pappila, Asemakatu 4, Sastamala
    🍽️ Lounaspaikka
  • klo 14.00 – 14.50 Junttilan tila, Rudolf Koivun tie 20, Sastamala
    🌱 Tuotantosuunta: siementuotanto (luomu ja tavanomainen), nurmikasvit, öljykasvit, palkokasvit, vilja
  • klo 15.20 – 16.20 Herkkujuustola, Kurvosentie 3, Sastamala
    🧀 Tuotantosuunta: juustonvalmistus, kahvila ja ravintola

Ilmoittaudu mukaan 28.5. mennessä sähköpostitse: kaija.stormbom@mtk.fi  (Kaija Stormbom, viestinnän asiantuntija, MTK). Ilmoittautumisen yhteydessä kerrothan nimesi, edustamasi median, missä kohtaa tulet mukaan sekä mahdolliset ruokarajoitteet.

Lisätietoja retkestä: Heidi Siivonen, ruokamarkkina-asiantuntija, MTK, heidi.siivonen@mtk.fi / 040 568 8802

Tule mukaan maaseudun makujen ja tarinoiden äärelle!

MTK viestintä & SLC viestintä

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry

Poikkeuksellinen kevät enteilee laadultaan erinomaista perunasatoa6.6.2025 09:22:06 EEST | Tiedote

Varhaisperuna on yksi niistä harvoista ruuista, jonka suomalaiset tunnistavat pelkästä tuoksusta. Tämä raikkaan makea ja voin kera höyryävä makuherkku kuuluu olennaisesti suomalaiseen kesään. Varhaisperunan istutukset alkoivat tänä keväänä poikkeuksellisen varhain, jo maaliskuun alussa. Sääolot olivat tuolloin suotuisat. Kevään viileämpi jakso pääsiäisen jälkeen hidasti kasvua, mutta varhaisperunan sato etenee silti normaalissa aikataulussa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye