Business Finland

Itäisen Suomen kansainvälinen matkailu hakee uutta nostetta

Jaa

Itäisen Suomen matkailuelinkeino saa piristysruiskeen kestävää kansainvälistä matkailua tukevan kasvuohjelman myötä. Kolmivuotisella kasvuohjelmalla lisätään alueen tunnettuutta ja saavutettavuutta sekä parannetaan matkailupalveluiden ostettavuutta kansainvälisille matkailijoille. Noin kolmen miljoonan euron arvoisen ja Visit Finlandin toteuttaman ohjelman tavoitteena on kansainvälisen matkailun kasvu itäisessä Suomessa.

Koli
Koli Harri Tarvainen / Visit Finland

Perinteisesti vahvasti kotimaisen matkailun ja venäläisten matkailijoiden varaan rakentunut alue on joutunut etsimään viime vuosien kriisien vuoksi uusia kohderyhmiä ja keinoja kansainvälisen matkailun kasvattamiseksi. Visit Finlandin käynnistämä Itäisen Suomen kestävän matkailun kasvuohjelma tarjoaa matkailuyrityksille konkreettisia keinoja uusien markkinoiden tavoittamiseen, erityisesti keskieurooppalaisten matkailijoiden houkuttelemiseen. Samalla rakennetaan koko Suomen matkailun kasvua.

– Itäisestä Suomesta löytyy upeita matkakohteita, mutta alueen vähäinen tunnettuus on kasvavan kysynnän este. Ohjelma toteutetaan tiiviissä yhteistyössä itäisen Suomen maakuntien matkailun alueorganisaatioiden kanssa, mutta erityisesti matkailuyritysten aktiivisuus on ratkaisevassa roolissa, sanoo ohjelman projektipäällikkö Susanna Markkola Visit Finlandilta.

Ohjelma tuo kaivattua tukea markkinointiin, myynninedistämiseen ja saavutettavuuden parantamiseen sekä vahvistaa alueen kilpailukykyä kehittämällä kestävää matkailua ja tiedolla johtamista. Kasvuohjelman toimenpiteitä ovat mm. tutustumismatkat alueen matkailutarjontaan sekä kansainväliselle medialle että matkanjärjestäjille, myyntitapahtumat kohdemarkkinoilla, markkinointikampanjat, kestävän matkailun klinikat, matkailualuekohtaiset kestävän matkailun valmennukset ja mallit kiinnostavuuden ja tunnettuuden sekä matkakokemuksen seurantaan.

– Kansainvälisessä matkailussa menestyminen vaatii pitkäjänteistä työtä. Tämä ohjelma on tärkeä askel kohti itäisen Suomen aseman vahvistamista Suomen matkailukartalla, toteaa Tuula Kokkonen Etelä-Savon maakuntaliitosta.

Itäisen Suomen kestävän matkailun kasvuohjelman rahoituksen on myöntänyt Etelä-Savon maakuntaliitto työ- ja elinkeinoministeriön osoittamasta alueiden kestävän kasvun rahoituksesta. Kasvuohjelman toteutusalue on Kainuu, Pohjois-Savo, Etelä-Savo, Pohjois-Karjala, Etelä-Karjala ja Kymenlaakso.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tuula KokkonenElinkeinopäällikköEtelä-Savon maakuntaliitto

Puh:+358 40 678 5415

Kuvat

Savonlinna
Savonlinna
Julia Kivelä / Visit Finland
Lataa
Maailmanperintökohde Verla
Maailmanperintökohde Verla
Visit Kouvola
Lataa
Kasvuohjelman toteutusalue on Kainuu, Pohjois-Savo, Etelä-Savo, Pohjois-Karjala, Etelä-Karjala ja Kymenlaakso.
Kasvuohjelman toteutusalue on Kainuu, Pohjois-Savo, Etelä-Savo, Pohjois-Karjala, Etelä-Karjala ja Kymenlaakso.
Visit Finland
Lataa

Visit Finland vastaa valtakunnallisena matkailualan asiantuntijana ja aktiivisena toimijana ulkomailta Suomeen suuntautuva matkailun edistämisestä. Visit Finland tukee alan yrityksiä ja yritysryhmiä kansainvälisille markkinoille tarkoitettujen matkailupalvelujen kehittämisessä ja markkinoinnissa. Visit Finland on osa Business Finlandia www.visitfinland.fi www.visitfinland.com

Business Finland on suomalainen julkinen toimija, joka tarjoaa innovaatiorahoitusta ja kansainvälistymispalveluita, edistää matkailua ja investointeja sekä osaajien houkuttelua Suomeen. Organisaatiossa työskentelee 760 asiantuntijaa 37 toimipisteessä maailmalla ja 16 toimipaikassa Suomessa. Business Finland on osa Team Finland -verkostoa. www.businessfinland.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Business Finland

Matkailun kokonaiskysyntä 16,6 miljardia euroa21.5.2025 07:45:00 EEST | Tiedote

Tilastokeskuksen arvion mukaan matkailukysyntä eli kotimaisten ja ulkomaisten matkailijoiden rahankäyttö Suomessa on palautunut vuoden 2019 tasolle 16,6 miljardiin euroon vuonna 2024. Matkailutoimialojen työllisyys on elpynyt notkahduksen jälkeen 146 600 henkilöön vuonna 2023. Luvut perustuvat Tilastokeskuksen laatimaan matkailutilinpitoon, joka on tehty Visit Finlandin toimeksiannosta, sekä Tilastokeskuksen arvioon matkailukysynnän kehityksestä vuonna 2024. Matkailutilinpito kokoaa yhteen matkailun talous- ja työllisyysvaikutukset kansainvälisesti vertailukelpoisessa viitekehyksessä.

Puualan delegaatio Yhdysvalloista Suomeen – kiinnostus jatkuu mahdollisista tuontitulleista huolimatta13.5.2025 08:15:00 EEST | Tiedote

Business Finland järjestää jo kolmatta vuotta peräkkäin metsä-, puutuoteteollisuuden ja puurakentamisen yritysryhmävierailun Yhdysvalloista Suomeen 11.-16.5.2025. ”Yhdysvaltain tempoilevasta tariffipolitiikasta huolimatta metsäsektorin liiketoiminta ja kysyntä ovat jatkuneet. Mahdollisia tuontitulleja on lykätty kolmella kuukaudella”, kommentoi Business Finlandin Ulla Lainio.

Business Finlandilta veturirahoitus AMD Silo AI:lle Suomen aseman vahvistamiseen globaalilla tekoälymarkkinalla12.5.2025 09:00:00 EEST | Tiedote

Business Finland on myöntänyt 15 miljoona euroa AMD Silo AI:n veturihankkeelle. Lisäksi Business Finland sitoutuu rahoittamaan yhteistyöverkoston muiden yritysten ja tutkimusorganisaatioiden t&k-projekteja. Rahoitus on merkittävä kansallinen investointi Suomen aseman lujittamiseksi globaalilla tekoälykentällä. Viisivuotisen Compute to Impact -hankkeen tavoitteena on edistää tekoälyinnovaatioita ja osaamisen kehittämistä sekä parantaa yritysten kilpailukykyä koordinoimalla tutkimusta, infrastruktuurin kehittämistä ja teollisuuden yhteistyötä Suomen ekosysteemissä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye