
Täyskäännös tunturiin – Nora Ståhlberg-Mehtäjärvi ja Jermu Mehtäjärvi lähtevät Lapin matkailubisnekseen vahvoilla eväillä
Jos kolmekymppiset Nora Ståhlberg-Mehtäjärvi ja Jermu Mehtäjärvi olisivat akateemisilla urillaan avanneet sen tavallisemman oven, olisi elämä jatkunut kummallakin kiivaassa korporaatiobisneksen arjessa. Luontoa ja Lappia rakastava pariskunta päätti valita toisin. Se on tuonut heidät Inarin Laanilaan, Urho Kekkosen kansallispuiston kupeeseen, jossa heidän luomansa Gáldu Hotel & Spa avautuu ensi talvikaudelle tuoden uusia ja ainutlaatuisia ideoita monipuoliseen Lapin matkailutarjontaan.

Lappi houkuttelee tänä päivänä kansallisia ja kansainvälisiä sijoittajia sekä majoitustoimijoita, mutta tällä nuorella yrittäjäpariskunnalla on erikoisen vankka tausta pohjoisen Lapin ja Saariselän matkailu- ja ravintolabisneksessä.
"Meillä molemmilla on taustalla kauppatieteiden opinnot ja kymmenen vuoden kokemus liike-elämästä, mutta Lapin matkailu on ollut meille aina läheistä. Perhetaustani kautta olen saanut seurata Saariselän matkailua läheltä koko ikäni", kertoo Jermu Mehtäjärvi.
Mehtäjärven isoäiti ja vanhemmat ovat pyörittäneet Saariselällä vuosikymmeniä muun muassa legendaarista ravintola Petronellaa. Uusimpana tulokkaana isä Esa Mehtäjärvi pyörittää yhdessä yhtiökumppaneidensa Francesco Sturialen ja Dev Ranan kanssa myös Gáldun taustajoukkoihin kuuluvaa, Italian ja Lapin makuelämyksiä yhdistelevää Fienoa.
"Olemme saaneet paljon oppia perheeltämme, ja nyt haluamme rakentaa sen päälle omanlaisen, modernin ja raikkaan Gáldun, joka vastaa tämän päivän matkailijoiden odotuksia ja heijastaa meidän omia arvojamme", Jermu jatkaa.
Ylellinen avantouintikokemus vilukissoille ja arkajaloille
Uudet yrittäjät pistävät nyt kaiken likoon. He ovat irtisanoutuneet töistään ja ovat juuri muuttamassa Ivaloon lähelle Gáldu Hotel & Spata, jossa aikovat olla itse yrittäjinä paikalla mahdollisimman paljon. He ovat myös itse pitkälti suunnitelleet koko seitsemän miljoonan euron projektin konseptin - myös arktisen span katettuine avantoineen.
"Meidän spa tai pikemminkin metsäkylpylä on sellainen elämys, joka hakee vertaistaan! Se antaa mahdollisuuden kokea raikkaan avantokokemuksen ylellisessä ympäristössä suojassa lumipyryltä ja tunturituulilta. Nyt kynnys kokea hyvin trendikäs kylmäuinti ei voi tulla enää alemmaksi", myhäilee Nora Ståhlberg-Mehtäjärvi.
Yrittäjät uskovat, että vaikka paljon maailmaa kiertänyt matkailija voi luulla kokeneensa jo kaiken, mutta Gáldussa kylpeminen ja yö tunturissa kansallispuiston kupeessa jättää takuulla ikuisen muistijäljen.
Keittiön sydämessä Lappi ja Jäämeri
"Haluamme tarjota kokonaisvaltaisen, holistisen elämyksen, jossa spa, palvelu ja ravintola täydentävät toisiaan. Kanssamme keittiömme laadusta ja ruokakonseptin suunnittelusta vastaavat Esa Mehtäjärvi ja keittiömestari Jari Kurtti, todelliset paikallisten raaka-aineiden maestrot", toteaa Jermu.
Keittiön ruokafilosofian päätähtinä loistavat Lappi ja Jäämeri, mutta makujen intensiteettiä, herkkyyttä ja umamia tuodaan Gáldun keittiöön ainakin Ranskasta, Italiasta ja Japanista.
"Meillä on tässä sydän mukana, emmekä malta odottaa ensimmäisiä asiakkaitamme. Haluamme rakentaa Gáldusta kokonaisuuden, jossa asiakkaiden lisäksi myös työntekijämme viihtyvät. Rekrytoimme parhaillaan niin Suomesta kuin maailmalta – meille on tärkeää, että ihmiset, jotka tekevät Gáldusta erityisen, voivat itsekin voida hyvin työssään ja arjessaan. Entinen Laanihovi saa uuden elämän henkilökunnan asuntoina", kertoo Nora.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Jermu MehtäjärviToimitusjohtajaGáldu Hotel & Spa
Puh:0400250838contact@galdu.fiKuvat
Linkit
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.