Sata robottia ja 140 000 banaania – HOK-Elannon keräilykeskus juhlistaa 1-vuotissyntymäpäiväänsä
Yksi Euroopan suurimmista ruoan verkkokaupan keräilykeskuksista avattiin vuosi sitten kesäkuussa Vantaan Veromieheen. Päivittäin tuhansia verkkokauppatilauksia käsittelevä keräilykeskus on ollut HOK-Elannon historian suurin investointi ruoan verkkokauppaan.

HOK-Elannon ruoan verkkokaupan keräilykeskuksen ensimmäiset asiakastoimitukset lähtivät matkaan ympäri pääkaupunkiseutua 3.6.2024. Kuluneen vuoden aikana keräilykeskuksesta on toimitettu muun muassa yli 300 000 litraa maitoa, 140 000 banaania ja 98 000 kurkkua. Tilauksia kerää ja pakkaa lähes 200 ihmistä, työkavereinaan yli 100 robottia.
–Merkittävin asiakasryhmämme ovat toistaiseksi olleet lapsiperheet. Keskiostos asiakkaillamme on reilusti yli 100 euroa eli kerralla tilataan usein isommat ruokaostokset, kertoo HOK-Elannon keräilykeskuksen johtajana toukokuussa aloittanut Sanna Mäenpää.
–Vaikka keräilykeskuksen noutolokerikoista voi tulla myös noutamaan itse oman tilauksensa, yli 90 prosenttia tehdyistä tilauksista on toimitettu kotiinkuljetuksena, mikä kertoo asiakkaiden tarpeesta tehdä arjen ruokaostoksista mahdollisimman vaivatonta. Viime kuukausina etenkin Kampin ja Etu-Töölön asukkaat Helsingissä, tikkurilalaiset Vantaalla sekä Espoon puolella leppävaaralaiset ovat olleet aktiivisia verkkokauppatilaajia, Mäenpää paljastaa.
Asiakastoiveet edellä hektisellä toimialalla
Toukokuun lopussa keräilykeskuksessa siirrytään asiakastoiveiden pohjalta pakkaamaan tilaukset pahvilaatikoihin aiemmin käytössä olleiden muovikassien sijaan.
–Vantaan keräilykeskuksen toiminta on edelleen alkuvaiheessa ja kehitämme toimintamallejamme jatkuvasti paremmiksi saamiemme asiakaspalautteiden pohjalta. Pahvilaatikoiden käyttöön siirtyminen on yksi konkreettinen muutos, jota asiakkaat ovat toivoneet paljon, kertoo Mäenpää ja jatkaa:
–Keräilykeskuksessa on nykyisellään Prismaa vastaava valikoima. Kannustamme asiakkaita lähettämään S-kauppojen kautta tuotetoiveita, mikäli oma suosikkituote puuttuu vielä valikoimasta.
Mäenpää on aloittanut uudessa tehtävässään HOK-Elannon keräilykeskuksen johtajana toukokuun alussa. Ruoan verkkokaupan maailmaan hän siirtyi Helsingin ja Kaaren Sokoksen tavaratalojohtajan roolista.
–Keräilykeskuksella on nyt edessään mielenkiintoinen vaihe ensimmäisen käynnistysvuoden jälkeen, kun pääsemme kehittämään ja kasvattamaan toimintaamme kunnolla. Vaikka Sokoksen kauneuden ja muodin maailma on melko erilainen ruoan verkkokaupan keräilykeskukseen verrattuna, ovat ihmiset kuitenkin se, mikä on ja pysyy kaikissa organisaatioissa. Toimialasta riippumatta ihmiset tarvitsevat hyvää johtamista, selkeitä prosesseja ja nähdyksi tulemisen tunnetta, summaa Mäenpää uutta aluevaltaustaan.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
HOK-Elannon viestintäMediapuhelin
HOK-Elannon viestintä tarjoaa median edustajille ajankohtaista tietoa HOK-Elannosta. Viestintämme palvelee mediaa arkisin klo 9–16.
Kuvat
HOK-Elanto
S-ryhmän suurin osuuskauppa HOK-Elanto on yli 700 000 asiakasomistajan oma osuuskauppa, jonka liikevaihto vuonna 2024 oli yli 2,6 miljardia euroa. HOK-Elannossa työskentelee lähes 7 000 henkeä, ja osuuskaupan monipuolisia palveluita käyttää vuosittain yli 150 miljoonaa asiakasta Espoossa, Helsingissä, Hyvinkäällä, Järvenpäässä, Keravalla, Mäntsälässä, Nurmijärvellä, Tuusulassa ja Vantaalla.
Kun kaikki Alepat, S-marketit, Prismat, Food Market Herkku, ravintolat, ABC-asemat ja latauspisteet, Sokokset ja Sokos Emotion -myymälät, Hautaus- ja lakipalvelupisteet sekä Omistajapalvelupisteet lasketaan yhteen, toimipaikkoja HOK-Elannolla on yli 400.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta HOK-Elanto
HOK-Elannon ravintola Stensvik – Kitchen & Rooftop avautuu Hybridiarena Hypessä29.4.2025 10:22:13 EEST | Tiedote
HOK-Elannon uusi ravintola Stensvik – Kitchen & Rooftop avaa ovensa Espoon Kivenlahdessa sijaitsevassa Hybridiarena Hypessä tiistaina 29. huhtikuuta. Korkealla seitsemännessä kerroksessa sijaitseva ravintola yhdistää skandinaavisen brasserie-keittiön, laadukkaat viinit sekä 600-paikkaisen kattoterassin.
Grillit koreaksi aasialaisilla mauilla – viime kesänä pääkaupunkiseudulla villinneet pinsat saavat sisaren23.4.2025 10:21:37 EEST | Tiedote
HOK-Elanto polkaisee kevään grillikauden käyntiin korealaisilla grillitacoilla. Aasialaiset ja etenkin korealaiset maut trendaavat nyt niin kansainvälisissä kuin suomalaisissakin keittiöissä, ja alkavan kesäkauden kunniaksi on aika pistää myös grillit koreaksi. Rapeita ja kuohkeita sorriso-leipiä sekä muita korealaisten grillitacojen aineksia on saatavilla kaikista HOK-Elannon Prismoista, valikoiduista S-marketeista, sekä Food Market Herkku -myymälästä 24.4.2025 alkaen.
Prisma Sellon remontti päätökseen – uudistettu myymälä tarjoaa ratkaisun arjen ruokapulmaan7.4.2025 08:59:36 EEST | Tiedote
Tammikuussa 2025 alkanut reilun kolmen kuukauden remonttiurakka on saatu päätökseen Espoon Prisma Sellossa, ja uudistuneen myymälän avajaisia juhlistetaan 10.4.2025 alkaen. Jatkossa Prisma Sellon asiakkaat pääsevät nauttimaan muun muassa suosituista siipi- ja kebabbuffeteista, entistä laajemmasta hedelmä- ja vihannesosastosta sekä uudistuneesta käyttötavaraosastosta – Prisman aina edullisella hintatasolla tietenkin.
Varma kevään merkki – keltaisten Alepa-pyörien pyörät pyörivät jo kymmenettä kautta27.3.2025 11:06:10 EET | Tiedote
Alepa-fillareiden kausi alkaa Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla 1.4.2025. HOK-Elannon Alepa-ketju toimii tuttuun tapaan pyörien pääyhteistyökumppanina – tänä kesänä jo kymmenettä vuotta peräkkäin.
HOK-Elanto avaa kevään aikana kaksi uutta ravintolaa Espoon Kivenlahteen – ensimmäisenä ovensa avaa Lilla Sten 21.3.21.3.2025 08:00:00 EET | Tiedote
HOK-Elanto avaa kaksi uutta ravintolaa Espoon Kivenlahdessa sijaitsevaan Hybridiarena Hypeen. Ravintolat Lilla Sten – All Day Bistro & Cafe sekä Ravintola Stensvik – Kitchen & Rooftop tarjoavat monipuolisia makuelämyksiä niin urheilu-, viihde- ja elämyskeskuksen kävijöille kuin kaikille muillekin hyvä ruuan ystäville.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme