KumpuRock goes Satoa tuo lähellä tuotetut raaka-aineet festarivieraiden lautasille
Siilinjärvellä aiemmin erillisinä tapahtuminaan järjestetyt KumpuRock ja Satoa ovat yhdistäneet voimansa ja kesäkuun alussa KumpuRock goes Satoa!

Tapahtumayhteistyön taustalla on yhteinen arvopohja - paikallisuuden juhlistaminen ja tukeminen - ja tavoitteena tarjota asiakkaille entistä monipuolisempi tapahtumaelämys paikallisen musiikin, ruoan ja juoman parissa. Tapahtuma antaa myös erinomaisen mahdollisuuden pilotoida lähiruokaan perustuvaa ravintolapalvelua festivaalitapahtumassa.
- Ruoka on entistä merkittävämpi osa vapaa-ajan nautintoja. Hyvin rakennettu ruokatarjonta moninkertaistaa tapahtuman elämyksellisyyden tuoden ruoan ja juoman musiikin rinnalle yhtenä elämysten tuottajana, toteaa MKN Itä-Suomen ruoka- ja matkailuasiantuntija Kirsi Vartia.
- KumpuRock goes Satoa tapahtumassa ruokatarjonnan punaisena lankana kulkevat paikallisesti tuotetut raaka-aineet ja niistä myös paikallisesti valmistetut ja tarjolle tuodut ruoka- ja juoma-annokset. Nämä tuovat hyvän mielen ruokaketjun kaikille toimijoille kuluttajat mukaan lukien, täydentää MKN Itä-Suomen yritysasiantuntija Heli Sulola.
KumpuRock goes Satoa tapahtumaa vietetään Siilinjärven torilla lauantaina 7.6. klo 16–24. Tapahtumassa makunautintoja tarjoavat By Maitola, Leipee, Ravintola Fonte ja Savoste, joidenka menut pitävät sisällään mm. hiillostettua Juuruksen kuhaa, kotitekoista leipää Pesolan pihvilihan pulled-beefillä, Koivulan tilan luomumaidosta valmistettua artesaanijäätelöä ja jäätelödrinkkejä sekä Pielaveden frittimuikkua. Tapahtuman musiikillisesta annista vastaavat paikallisten nuorten bändi Nasu&Band, elektronista musiikkia soittava siilinjärveläislähtöinen Aavikko, kuopiolaisista muusikoista koostuva melodista hevirokkia soittava Lazy Bonez, Pielavedeltä lähtöisin oleva suomenkielistä poprockia soittava Piela, kuopiolainen funk/blues-rockia soittava MajBird sekä paikalliset rap-artistit Adi & Robin.
Tapahtuman menuun ja ohjelmaan on mahdollista tutustua kokonaisuudessaan tapahtuman verkkosivuilla: www.satoa.fi ja www.kumpurock.fi
Tapahtuman järjestämisestä vastaa Kumputuki ry yhteistyössä ProAgria/MKN Itä-Suomen ja sen toteuttaman Ruokaketjun kehittäminen Siilinjärvelle ja lähialuille -hankkeen kanssa. Hanketta rahoittaa Kehittämisyhdistys Kalakukko ry/Euroopan maaseuturahasto. Tapahtuman toteuttamisen mahdollistaa lisäksi laaja joukko paikallisia yhteistyökumppaneita ja talkoolaisia.
Satoa Food Festivalia on vietetty Kuopiossa vuodesta 2014 ja Siilinjärvellä vuodesta 2023 lähtien. Tapahtuman keskiössä on alun alkaen ollut lähellä tuotetut raaka-aineet ja niiden esiin tuominen kuluttajille. Konseptin mukaan tapahtumaan osallistuvat ravintolatoimijat tuovat tarjolle pieniä, paikallisista raaka-aineista valmistettuja maisteluannoksia.
Lisätiedot:
Yritysasiantuntija Heli Sulola, MKN Itä-Suomi
heli.sulola@maajakotitalousnaiset.fi
puh. 040 6720597
Tapahtumavastaava Anna Huttunen, Kumputuki ry
kumputukiry@gmail.com
puh. 040 5682159


Avainsanat
Kuvat



Olemme maatila- ja maaseutuyrittäjiä koko Suomessa palveleva asiantuntijaorganisaatio ja lisäarvoa luova kumppani. Meitä on 650 Suomen parasta alan asiantuntijaa ja tähtäämme siihen, että asiakkaanamme saat parhaan asiakaskokemuksen liiketoimintasi kehittämiseen. Yrityskokonaisuus ja laadukkaat palvelut tuotantoon, talouteen ja johtamiseen moniosaajatiimiemme kautta saat vain meiltä. Meille tärkeää on mahdollistaa maailman puhtain ja elinvoimaisin maaseutu myös tulevaisuudessa. Sen eteen teemme töitä joka päivä yhteistyökumppaneidemme kanssa.
Meillä toimii kahdeksan alueellista ProAgria-keskusta sekä valtakunnallinen Keskusten Liitto. Keskuksemme tarjoavat asiakkaidemme tarpeiden mukaiset monipuoliset palvelut.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta ProAgria
ProAgria Itä Suomi ja MKN Itä-Suomi: Kestävä ruokavalinta alkaa läheltä3.6.2025 09:40:56 EEST | Tiedote
ProAgria Itä-Suomi ja Itä-Suomen Maa- ja kotitalousnaiset haluavat nostaa esiin lähiruoan tärkeyden osana uusia ravitsemussuosituksia. Lähiruoan käyttö ei ainoastaan tue kestävää kehitystä, vaan myös edistää vastuullisuutta ja hyvinvointia monin tavoin.
Tervetuloa vieraskasvipäivään Ylivieskassa 11.6.20252.6.2025 14:15:34 EEST | Tiedote
Tapahtumassa näytetään konkreettisesti, miten viitapihlaja-angervoa torjutaan eri menetelmin ennen uuden lainsäädännön voimaantuloa. Lisäksi jaossa on ajankohtaista tietoa vieraslajeista sekä mahdollisuus osallistua yhteisiin lupiinitalkoisiin. Tapahtuma tarjoaa tärkeän näkökulman niin luonnon monimuotoisuuden suojeluun kuin vieraslajien torjuntaan.
Tervetuloa VIUHKA-hankkeen tapahtumiin ja talkoisiin kesällä 202526.5.2025 11:28:42 EEST | Tiedote
Vieraslajilainsäädäntö velvoittaa maanomistajaa torjumaan haitallisia vieraskasveja maillaan. Näitä ovat mm. komealupiini, jättipalsami ja jättiputki. Torjuntaa on tärkeää tehdä oikeaan aikaan kesästä. Tervetuloa tapahtumiimme kuulemaan ajankohtaista tietoa haitallisista vieraslajeista, katsomaan käytännön esimerkkejä torjuntatyöstä sekä haastattelemaan asiantuntijoita ja seuraamaan tärkeää talkootyötä paikan päällä.
Savolainen mustikkakukko on Suomen kuudestoista nimisuojattu tuote23.5.2025 14:24:17 EEST | Tiedote
”Savolainen mustikkakukko” on hyvä esimerkki erittäin pitkät perinteet omaavasta marjaleivonnaisesta, jossa yhdistyvät Savon alueelle ominainen marjojen keruukulttuuri ja ikivanhan kaskeamisperinteen juurruttama rukiin monipuolinen käyttö.
Kevätkylvöissä päästiin viimein täyteen vauhtiin22.5.2025 06:30:00 EEST | Tiedote
Kevään kylvötöiden etenemistä on haitannut epävakainen, sateinen ja kolea sää. Ennätysaikainen kylvöjen aloitus huhtikuun puolivälissä on kääntymässä normaaliin aikatauluun tai jopa hieman myöhäiseksi. Kylvötyöt olivat käytännössä keskeytyneinä lähes kolme viikkoa, kunnes äitienpäiväviikonloppuna päästiin taas pelloille. Koleasta säästä huolimatta ensimmäiset kotimaiset varhaisperunat ja mansikat ovat jo kaupoissa.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme