Mestarikoulu nostaa nuoret huippuosaajat esiin – ravintola-alan tulevaisuutta rakennetaan Gastro 2026 -messuilla
Mestarikoulu-kilpailu palaa Gastro Helsinki -messuille 2026 tuoden lavalle Suomen lupaavimmat ravintola-alan opiskelijat tai jo kokeiksi valmistuneet opiskelijat. Kilpailu nostaa esiin nuorten huippuosaajien taitoja, vahvistaa alan vetovoimaa ja houkuttelee uusia tekijöitä mukaan rakentamaan alan tulevaisuutta. Gastro Helsinki järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 11.–12.3.2026.

Mestarikoulu on osa Gastro -messujen opiskelijoille ja alanvaihtajille suunnattua ohjelmakokonaisuutta torstaina 12.3.2026. Päivän aikana messukävijät pääsevät seuraamaan kilpailua lähietäisyydeltä ja inspiroitumaan kisatunnelmasta.
”Perustimme Mestarikoulun vuonna 2020 keskieurooppalaisen esimerkin innoittamana, ja se on ollut valtava menestys – siitä kiitos myös upeille kumppaneillemme. Nuorille osaajille messuympäristössä järjestettävä kilpailu tarjoaa paitsi tärkeää kilpailukokemusta myös ainutlaatuisen paikan verkottua alan huippuammattilaisten kanssa. On upeaa seurata, kuinka nuoret kilpailussa ylittävät itsensä ja ottavat ammatillisia loikkia – tässä lisäämme koko alan veto- ja pitovoimaa”, vastaavana järjestäjänä toimivan Food Camp Finlandin toimitusjohtaja Riikka Kannas sanoo.
Mestarikoulu-kilpailun tavoitteena on tuoda esille Suomen ravintola-alan oppilaitoksia ja niiden opiskelijoita sekä kasvattaa kiinnostusta, vetovoimaa ja kunnioitusta koko ravintola-alan koulutusta kohtaan.
“Ilman tulevia osaajia ei ole alan tulevaisuutta. Siksi on ensiarvoisen tärkeää nostaa esiin suomalaista osaamista jo varhaisessa vaiheessa – innostaa, kannustaa ja antaa tilaa loistaa. Mestarikoulu-kilpailu tarjoaa nuorille ainutlaatuisen mahdollisuuden näyttää taitonsa alan johtavassa ammattitapahtumassa. On hienoa, että kilpailu palaa jälleen osaksi Gastro-messuja, sillä se vahvistaa koko alan elinvoimaa ja vetovoimaa”, iloitsee Gastro Helsinki -messuista vastaava liiketoimintapäällikkö Noora Haatainen Helsingin Messukeskuksesta.
Mestarikoulu-kilpailu on vuosien varrella vakiinnuttanut asemansa merkittävänä ponnahduslautana nuorille ammattilaisille. Kilpailun tavoitteena on nostaa esiin alan koulutuksen laatua, kannustaa opiskelijoita huippusuorituksiin ja vahvistaa alan yhteisöllisyyttä.
Mestarikoulu-kilpailun pääkumppaneina ovat Gastro Helsinki, Electrolux professional, Kespro ja Myllärin by Helsinki Mills. Tapahtumakumppanina toimii Medanta.
Lisätietoja kilpailusta ja sen taustoista: www.mestarikoulu.fi
Lisätietoja Gastro Helsinki -messuista; www.gastrohelsinki.fi
Yhteystiedot
Mestarikoulu-kilpailu: Food Camp, toimitusjohtaja Riikka Kannas, p. 040 354 6331, riikka.kannas@foodcampfinland.fi
Gastro Helsinki 2026: Helsingin Messukeskus, viestinnän asiantuntija Antti Karjunen, p. 050 574 3444, antti.karjunen@messukeskus.com
Gastro Helsinki on Suomen suurin horeca-alan ammattitapahtuma, joka kokoaa yhteen alan ammattilaiset, opiskelijat ja yritykset. Tapahtuman järjestää Helsingin Messukeskus, jonka tulo- ja työllisyysvaikutus vuonna 2024 pääkaupunkiseudulle oli 245 miljoonaa euroa ja 3335 henkilötyövuotta. Gastro Helsinki järjestetään seuraavan kerran Helsingin Messukeskuksessa 11.–12.3.2026, ja tapahtuma tarjoaa ajankohtaista ohjelmaa, kilpailuja ja verkostoitumismahdollisuuksia koko horeca-toimialalle.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Antti Karjunenviestinnän asiantuntija
viestintä | tapahtumat
Kuvat

Tietoja julkaisijasta
Helsingin Messukeskus on Suomen elämyksellisin tapahtumakortteli ja vaikuttavin kohtaamismedia. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan erilaisten tapahtumien areenaksi. Messukeskuksen itse tuottamia tapahtumia ovat mm. Habitare, Helsingin Kirjamessut, Educa, FinnBuild, Matkamessut ja Vene Båt. Vierastapahtumina Messukeskuksen tiloissa järjestetään mm. Slush, Nordic Business Forum, Assembly, Koiramessut sekä lukuisia kansainvälisiä kongresseja ja yritystapahtumia vuosittain. Messukeskus toi vuonna 2024 pääkaupunkiseudulle 245 miljoonan euron tulovirran ja toiminnan työllisyysvaikutus oli 3335 henkilötyövuotta. Tilat käsittävät 7 hallia, 40 muuntuvaa kokoustilaa, 21 ravintolaa ja oman tapahtumahotellin. Omistajayritys Suomen Messut Oyj perustettiin vuonna 1919. | Messukeskus. The real social media. | www.messukeskus.com @messukeskus
Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) hosts Finland’s most inspiring events and exciting encounters. As Finland’s premier experience provider, we organise high-quality events and rent out our facilities for various occasions. Events produced by Messukeskus include, among others, Habitare, the Helsinki Book Fair, Educa, Finnbuild, Matka Nordic Travel Fair, and Helsinki International Boat Show. Messukeskus also hosts guest events such as Slush, Nordic Business Forum, Assembly, International Dog Fair, as well as many international congress and business events every year. In 2024, the events held at the Helsinki Exhibition and Convention Centre brought in a revenue stream of 245 million euros to the Helsinki metropolitan area and created the equivalent of 3,335 full-time jobs. The premises include 7 halls, 40 convertible meeting rooms, 21 restaurants, and the hotel.The Finnish Fair Corporation was founded in 1919. | Messukeskus. The real social media | www.messukeskus.com @messukeskus
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Messukeskus
Kuljetus- ja logistiikkanäyttely palaa Helsingin Messukeskuksen ohjelmaan toukokuussa 20273.7.2025 15:22:53 EEST | Tiedote
Kuljetus- ja logistiikkanäyttely täyttää Helsingin Messukeskuksen jälleen 20. - 22.5.2027. Kyseessä on raskaan kaluston ja hyötyajoneuvojen suurtapahtuma, joka nähtiin Messukeskuksen ohjelmassa edellisen kerran ennen pandemiaa.
Koneet automatisoituvat ja työ tehostuu27.6.2025 08:46:10 EEST | Tiedote
Maarakennuskonealalla työskentely on monipuolista ja erityisen kiinnostavaa. Alan tehtävissä rakennetaan tulevaisuutta – konkreettisella tavalla. Koneita automatisoidaan, mutta työt eivät maarakennus- ja ympäristöalalta lopu.
Messukeskus Areena rakentuu Pasilaan kesän aikana – 5000 henkilön liikuteltava katsomo nähdään Nordic Business Forumissa syyskuussa27.6.2025 08:00:00 EEST | Tiedote
Helsingin Messukeskuksen uuden tapahtuma-areenan rakennus- ja asennustyöt ovat alkaneet Pasilassa. Kesän lopussa käytössä on 5000 henkilön liikuteltava katsomokokonaisuus, joka nähdään Nordic Business Forumissa syyskuussa ja Suomen suurimmassa vuosittaisessa sisäurheilutapahtumassa Helsinki International Horse Show:ssa helmi–maaliskuussa 2026. Messukeskus Areena täydentää Helsingin tapahtumatilatarjontaa keskikokoisten areenojen osalta.
Veneelle uusi elämä -kisa etsii kunnostettuja veneitä26.6.2025 13:00:00 EEST | Tiedote
Vene 26 Båt -messuilla järjestetään nyt toistamiseen Veneelle uusi elämä -kisa, jossa esitellään kiinnostavia kunnostusprojekteja. Tällä kertaa kisaan voi osallistua viimekertaista suurempia veneitä. Valmiit tai lähes valmiit veneet esitellään Venemestarin Telakalla venemessuilla 6. – 15.2.2026 Helsingin Messukeskuksessa ja ne kisaavat keskenään palkinnoista.
Viini & Ruoka -tapahtuman Piazza tarjoilee huippuravintoloiden makuja lokakuussa26.6.2025 11:36:43 EEST | Tiedote
Herkuttelijoiden vuosittaiseen vakikalenteriin kuuluva Viini & Ruoka tarjoilee jälleen makuelämyksiä Piazza-ravintola-alueella lokakuussa Helsingin Messukeskuksessa. Mukana olevat ravintolat on nyt julkistettu, ja ne tarjoavat sekä suolaisia että makeita maisteluannoksia.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme