Suomen paras hampurilaisravintola on Grill Room Hankasalmi – jo toistamiseen!
Burger Lovers -yhteisön ja McCainin järjestämässä äänestyksessä valittiin vuoden 2025 Suomen parhaaksi hampurilaisravintolaksi Hankasalmen Niemisjärvellä sijaitseva Grill Room. Grill Room sai yli kymmenen prosenttia kaikista avoimessa yleisöäänestyksessä annetuista 20 581 äänestä. Toiseksi sijoittui viime vuoden kolmonen Bursalad Hyvinkäältä ja kolmanneksi äänestettiin toissavuoden ykkönen The Van Kotkasta.

Grill Room on kolmessa vuodessa kasvanut Ysitien varrella nököttäneestä pienestä, punaisesta mökistä burger-ilmiöksi, jonka antimia tullaan nauttimaan jopa satojen kilometrien päästä. Grill Room on nyt tehnyt suomalaista hampurilaishistoriaa, sillä se äänestettiin toista kertaa peräkkäin Suomen parhaaksi hampurilaisravintolaksi.
"Emme olisi ikinä uskoneet, että saisimme tämän kunnian jo toistamiseen, varsinkaan nyt, kun uusia, tasokkaita burgeriravintoloita nousee ympäri maata. Olemme kiitollisia ja nöyriä tämän tunnustuksen edessä", sanoo Grill Roomin perustaja Joni Laitila ja jatkaa:
"Tämä palkinto on meille valtava asia. Olemme jatkaneet oman juttumme tekemistä: rehellistä, käsityönä tehtyä burgeria, johon uskomme. Emme ole kuitenkaan pysähtyneet paikoilleen, vaan ravintolaa ja reseptiikkaa on kehitetty jatkuvasti. Tänä kesänä olemme avanneet Helsinkiin Teurastamolle Tislaamo x Grill Room -kesäravintolan."
Grill Room työllistää jo yli 24 työntekijää. Perheyrittäjyys näkyy edelleen vahvasti jokapäiväisessä tekemisessä. "Kaikki kiitos kuuluu asiakkaillemme, jotka palaavat kerta toisensa jälkeen, sekä upealle tiimillemme, joka on tehnyt pitkää päivää, ideoinut ja kokeillut. Meille tärkeintä on pysyä uskollisina juurillemme: hyvälle ruoalle, yhdessä tekemiselle ja aidolle ilolle, joka syntyy, kun asiakas ottaa ensimmäisen puraisun ja hymy leviää hänen kasvoilleen”, kiittelee Laitila.
Suomi on laaja burgerimaa
Kaikki kolmen kärjessä olevaa ravintolaa ovat saaneet alkunsa omistajiensa suuresta intohimosta ja pienestä kioskista. Kymmenen kärjessä on tänä vuonna useita uusia nimiä, mikä osoittaa burgeribuumin yhä jatkuvan kasvun ja osaamisen leviämisen entistä laajemmalle alueelle. Pienetkin ravintolat panostavat annoksiin ja myös asiakkaat osaavat arvostaa rakkaudella paistettuja burgereita.
”Onnittelut kaikille ääniä saaneille ravintoloille ja erityisesti tuplavoittajalle. Grill Room Hankasalmi on osoittanut, että hyvän takia kannattaa nähdä vaivaa niin keittiössä kuin asiakkaana. Äänten jakautuminen hyvin laajalle on merkki siitä, että Suomen burgerkulttuuri on erinomaisessa kehitysvaiheessa. Tuloksissa näkyy myös kotiseuturakkaus, mikä on pienemmillä paikkakunnilla menestymisen edellytys”, sanoo Antti Suikkari, yksi Burger Lovers -yhteisön ja festivaalin perustajista, ja jatkaa:
”Ensiluokkaisen laadukkaita ja taidokkaita burgereita löytyy mitä yllättävimmistä kohteista. Nyt valmistunut uusi TOP-listaus ja Burger Lovers -sivustolta löytyvä burgerikartta ovat mainioita apuvälineitä myös kesälomamatkailijoille. Niiden avulla on helppo suunnitella taukopaikat, oli suunta mihin päin Suomea tahansa. Vain näissä ravintolahelmissä käymällä varmistamme burgerkulttuurin kehityksen ja ravintoloiden jatkuvuuden.”
Suomen paras hampurilaisravintola 2025, kymmenen kärki ja äänien prosenttiosuus:
- Grill Room, Hankasalmi (10.82 %)
 - Bursalad, Hyvinkää (9.72 %)
 - The Van, Kotka (8.53 %)
 - JJ’s BBQ, Salo (3.84 %)
 - Street Boys, Kouvola (3.76 %)
 - Harri’s Food Factory, Varkaus (2.80 %)
 - Hiidenveden Grilli, Lohja (2.66 %)
 - Box Cafe & Grill, Sipoo (2.62 %)
 - Fisuburger, Kangasniemi (2.58 %)
 - Pientila Holck, Joensuu (2.33 %)
 
Suomen parhaat burgeriravintolat 2025, sijoitus 11-50:
- Kivisalmen Kievari, Konnevesi
 - Burger5, Kuopio
 - Boneless Flemari, Helsinki
 - GP Grill, Lappeenranta
 - J’Smash, Imatra
 - Boneless, Tampere
 - Bistro Liekki, Vantaa
 - Gastropub Betony, Kouvola
 - Mikki’s Grill, Mustasaari
 - Kusmiku Foodtruck, Heinola
 - Boneless Redi, Helsinki
 - Brewe, Huittinen
 - Burgers & Wine, Helsinki
 - Boneless Jätkäsaari, Helsinki
 - Gaiju, Vaivio
 - Boneless Laajasalo, Helsinki
 - 2 Kundia Burgers & Fries, Rauma
 - J&S Burger, Ii
 - Kauppuri 5, Oulu
 - Northern Lights BBQ, Tervakoski
 - Linna Burgers & Coffee, Turku
 - Sandwich Bros, Turenki
 - Hamptown Burger, Hämeenlinna
 - Pekari’s Burger, Hyvinkää
 - Eepin Diner, Mikkeli
 - Kepin Burgers, Salo
 - Iloisen Pässin Maalaispuoti, Parikkala
 - E-Meals Burgers, Vaasa
 - Ravintola Kiulu, Ähtäri
 - Ramin Konditoria Visulahti, Mikkeli
 - Gastropub Holy Bacon, Iisalmi
 - Hamptown Burger, Tampere
 - Noparin Grilli, Iisalmi
 - Ravintola Läävä, Joensuu
 - Smokehouse 299, Tyrnävä
 - Bowling Diner, Hankasalmi
 - Papa’s Smokery, Riihimäki
 - Kaapeligrilli, Leppälahti
 - Bastard Burgers Mikonkatu, Helsinki
 - Boneless, Jyväskylä
 
Ketjuravintoloissa Boneless yli muiden
Yrittäjävetoisten hampurilaisravintoloiden lisäksi äänestyksessä selvitettiin myös laadukkaisiin hampurilaisiin erikoistuneiden ravintolaketjujen suosikit. Ykköseksi jyräsi Boneless 7,8 % ääniosuudella. Smash-burgereihin ja rapeaksi friteerattuun kanaan erikoistuneella Bonelessilla on 11 varsinaista ravintolaa ja lisäksi kausiravintola Levin hiihtokeskuksessa.
Suomen parhaat hampurilaisravintolat, ravintolaketjut 1-10:
- Boneless
 - Friends & Brgrs
 - Social Burgerjoint
 - Morton konttiravintolat
 - Barot’s
 - Pancho Villa
 - Papa’s Smokery
 - Bastard Burgers
 - Burger Company
 - Zarillo
 
Burger Lovers Festival 2025
Huomenna keskiviikkona 11. kesäkuuta alkaa kuudes Burger Lovers Festival, joka muuttaa Helsingin Rautatientorin taas Suomen suurimmaksi burgeriravintolaksi. Tapahtuman keittiöistä vastaa yksitoista korkealaatuista burgeriravintolaa Suomesta ja festivaalin ulkomaanvieras tulee Virosta.
Tarjolla on useita erityylisiä ja eri tekniikoilla valmistettuja hampurilaisia. Perinteisten burgerien lisäksi listoilta löytyy myös hitaasti savustamalla kypsytettyjä grilliherkkuja, kalaisia sekä vegaanisia vaihtoehtoja. Mukana festivaaleilla on ennätysmäärä Suomen paras hampurilairavintola -äänestyksessä TOP-listalle sijoittuneita ravintoloita (paikkakunta ja äänestystulos suluissa):
Kesän 2025 Burger Lovers Festival -tapahtuman ravintoloita ovat Grill Room (Hankasalmi, 1), Harri’s Food Factory (Varkaus, 6), Hiidenveden Grilli (Lohja, 7), Fisuburger (Kangasniemi, 9), Burger 5 (Kuopio, 12), 2 Kundia Burgers & Fries (Rauma, 27), Linna Burger (Turku, 31), Happy Days Street Food (Espoo), Bro's Burgertruck (Helsinki), Pretty Boy Wingery (ketju), Social Burgerjoint (ketju) ja Turbo Burger (Tallinna).
Burger Lovers Festival pähkinänkuoressa
Burger Lovers Festival -tapahtuma järjestetään Helsingin Rautatientorilla 11.-14. kesäkuuta 2025 päivittäin lounaasta myöhäiseen illalliseen. Festivaaliin osallistuvat ravintolat tarjoilevat annoksia myyntipisteiltään ja koko festivaalialue toimii anniskelualueena. Festivaalialueelle on vapaa pääsy.
Medialle burgeripassi ja haastattelumahdollisuuksia
Median edustajille järjestetään burgerimestareiden haastattelumahdollisuuksia huomenna keskiviikkona 11.6. kello 11.30–13.30.
Median edustajille on tänä vuonna tarjolla taas lehdistön burgeripassi, jolla voi lunastaa ilmaisen testiburgerin jokaisesta myyntipisteestä. Median edustajien akkreditointipyynnöt burgeripassiin ja haastattelutoiveet tulee lähettää viimeistään tänään 10.6. sini.sorainen@wolfcom.fi. Lähetetty akkreditointipyyntö ei takaa burgeripassia. Hyväksytyille ilmoitetaan asiasta sähköpostitse.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Samuel SorainenPR Boutique Wolfcom Oy
Puh:+358400579653samuel.sorainen@wolfcom.fiSini SorainenWolfcom PR Boutique
Puh:0400397464sini.sorainen@wolfcom.fiKuvat




Linkit
Tietoja julkaisijasta
Wolfcom PR Boutique, Helsinki, Finland
Tehtaankatu 40 B 21, 00150 Helsinki
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Wolfcom
NH Collection Helsinki Grand Hansa avaa loisteliaan Ballroomin ovet joulunviettäjille4.11.2025 11:51:26 EET | Tiedote
NH Collection Helsinki Grand Hansa -hotelli pukeutuu jouluun ja avaa loisteliaan juhlasalin ovet vieraille. Tavallisesti vain tapahtumien ja yksityisvieraiden käytössä olevaan Ballroomiin katetaan gaalaillallinen, joka tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden kokea hotellin historiallinen suuri juhlasali kaikessa loistossaan. Lisäksi Hansa Café Bar & Brasserie kutsuu herkuttelemaan kolmen ruokalajin joululounaalle sekä nauttimaan jouluaaton herkkuja notkuva menu.
Kummituksia ja karmivia paikkoja – vinkit hurjaan Halloweeniin Virossa29.10.2025 10:54:29 EET | Tiedote
Viron muinaiset linnat, keskiaikaisten kaupunkien hämärät kujat ja historialliset kartanot ovat täynnä tarinoita. Suusta suuhun sukupolvien ajan kiertäneet tarinat kuiskivat synkistä salaisuuksista, rauhattomista sieluista ja selittämättömistä sattumuksista. Keräsimme vinkit paikoista, jotka saavat kylmät väreet kulkemaan selkäpiitä pitkin.
Helsingin paras hotelliaamiainen laajentuu herkulliseksi viikonloppubrunssiksi27.10.2025 11:37:25 EET | Tiedote
NH Collection Helsinki Grand Hansan runsas ja kiitelty aamiainen kasvaa viikonloppuisin moderniksi brunssiksi, jossa korostuvat kotimaiset kauden raaka-aineet ja alusta asti käsityönä valmistetut annokset. Aivan Helsingin ytimessä sijaitsevan korkeatasoisen hotellin ravintola, Hansa Café Bar & Brasserie, tarjoaa täydellisen paikan kokoontua ystävien ja perheen kanssa nauttimaan viikonlopun rennosta ja kiireettömästä ruokaelämyksestä.
Pomar juhlistaa 65-vuotista taivaltaan − uutuusjalkineissa ysärin helmiä21.10.2025 14:33:30 EEST | Tiedote
Perinteikäs suomalainen jalkinetalo Pomar juhlistaa tänä syksynä 65-vuotista taivaltaan palauttamalla mallistoonsa korkean kenkäklassikkonsa Jarnon. Siitä inspiroitunut matalampi Ruoste tuo ysäriestetiikan nykypäivään. Pomarin muotoilupalkitusta huopamallistosta löytyy talvikauteen tyylikkäitä, lämmittäviä ja myös vedenpitäviä nilkkureita ja saappaita.
Suomalaisten tähtikokkien ravintolavinkit Tallinnaan9.10.2025 13:35:38 EEST | Tiedote
Viro on suomalaisten suosituin ulkomainen ruokamatkailukohde, eikä ihme, sillä maan ravintolatarjonta on kokoonsa nähden ainutlaatuisen rikas. Viron ravintolakulttuuri kehittyy jatkuvasti ja maassa on jo Suomeakin enemmän Michelin-oppaasta löytyviä suosituksia. Helpottaaksemme suomalaismatkailijoiden ravintolavalintoja, kysyimme Virossa asuvilta ravintola-alan ammattilaisilta suosituksia ja vinkkejä syksyiselle makumatkalle Tallinnaan. Omat ravintolavinkkinsä antoivat keittiömestarit Kim Mikkola, Kim Päivästö, Karoliina Jaakkola ja Tõnis Siigur sekä ravintolapäällikkö Ella Korpi.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme