
Kuusamon Juusto on asettanut Science Based Targets -ilmastotavoitteen
Kuusamon Juusto tiedottaa, että Science Based Targets initiative (SBTi) on virallisesti hyväksynyt yhtiön tieteeseen perustuvan päästövähennystavoitteen.

Kuusamon Juuston tieteeseen perustuva lyhyen aikavälin päästövähennystavoite on saanut Science Based Targets -aloitteen (SBTi) hyväksynnän. Kuusamon Juusto on sitoutunut vähentämään omasta toiminnastaan aiheutuvia hiilidioksidipäästöjä 42 % vuoden 2023 tasosta vuoteen 2030 mennessä.
Tavoite kattaa scope 1 ja scope 2 -päästöt eli ne päästöt, jotka syntyvät suoraan Kuusamon Juuston energiankäytöstä ja tuotantoprosesseista. Tavoite on linjassa Pariisin ilmastosopimuksen kanssa ja osoittaa konkreettisen sitoutumisen ilmastonmuutoksen hillitsemiseen.
Lisäksi yhtiö on sitoutunut mittaamaan ja vähentämään koko arvoketjussa syntyviä, scope 3 -luokitukseen kuuluvia päästöjä.
Kuusamon Juusto kehittää vastuullisuuttaan jatkuvasti
Kuusamon Juuston digimarkkinointi- ja vastuullisuuspäällikkö Julia Martikainen kuvailee yhtiön vastuullisuustyötä:
Me Kuusamon Juustolla tiedämme, että vastuullisuus tarkoittaa jatkuvia tekoja. SBTi:n hyväksymä tavoitteemme on konkreettinen askel siihen, että Kuusamossa valmistettu juusto on tulevaisuudessa entistäkin vastuullisempi valinta. Olemme laskeneet omasta toiminnastamme aiheutuvat, sekä koko arvoketjun päästöt, jolloin voimme tunnistaa, mitata ja vähentää niitä mahdollisimman tehokkaasti. Tämä tarkoittaa konkreettisia toimenpiteitä muun muassa tuotannossamme ja energiankäytössä.
Mikä on SBTi ?
SBTi (Science Based Targets initiative) on kansainvälinen organisaatio, joka tukee yrityksiä tieteeseen perustuvien ilmastotavoitteiden asettamisessa. Sen taustalla ovat Maailman luonnonsäätiö WWF, YK:n Global Compact, ympäristöraportointia edistävä riippumaton CDP-järjestö ja Maailman luonnonvarainstituutti World Resources Institute.
SBTi:n hyväksymät tavoitteet ovat kaikille yhteismitallisia ja linjassa viimeisimmän ilmastotieteen kanssa. Tavoitteiden päämääränä on varmistaa, että yritykset tekevät riittäviä toimia ilmaston lämpenemisen rajoittamiseksi 1,5 celsiusasteeseen.
Pidämme SBTi:n mukaisiin tavoitteisiin sitoutumista erittäin tärkeänä, koska se osoittaa konkreettista ilmastojohtajuutta, tukee vastuullista liiketoimintaa ja auttaa meitä vastaamaan niin sidosryhmien kuin lainsäädännönkin kasvaviin odotuksiin, Martikainen kertoo.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Julia MartikainenKuusamon Juusto Oy / Digimarkkinointi- ja vastuullisuuspäällikkö
Puh:+358 44 751 3554julia.martikainen@kuusamonjuusto.fiKuvat
Linkit
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.