Restelin Food&Events Tapahtumaravintolat aloittaa ravintolatoiminnan Juttutuvassa ja Meripaviljongissa

Restelin Food&Events Tapahtumaravintolat vahvistaa asemaansa Helsingin ravintolakentässä aloittamalla operoinnin kahdessa tunnetussa ravintolassa. 1.7.2025 alkaen. Food&Events Tapahtumaravintolat ottaa vastuulleen legendaarisen Juttutuvan ja ainutlaatuisen, merellisen Meripaviljongin toiminnan. Ravintola Meripaviljonki avautuu asiakkaille keskiviikkona 2.7. ja ravintola Juttutupa perjantaina 4.7.2025.
Kyseessä on ensimmäinen vaihe Food&Events Tapahtumaravintoloiden toiminnan laajentumisessa osaksi Paasitornin ravintolakokonaisuutta. Samaan aikaan Restel ottaa operoinnin haltuunsa talon tilausravintoloissa Paasiravintolassa ja Paasin Kellarissa, ja myöhemmin tänä vuonna myös ravintola Graniittilinnassa.
Juttutupa on jo yli vuosisadan ajan ollut olennainen osa Helsingin kulttuurielämää ja kaupunkilaisten kohtaamispaikka. Se on ollut tunnettu paitsi historiastaan myös legendaarisista musiikkiklubi-illoistaan, jotka jatkuvat tulevaisuudessakin uudistumisen rinnalla. Meripaviljonki taas tarjoaa ainutlaatuisen elämyksen kelluessaan Eläintarhanlahden yllä, yhdistäen huikeat maisemat ja laadukkaan ruokatuotteen tavalla, jota ei muualta Helsingistä löydy.
Uuden aikakauden alkaessa Restelin tavoitteena on kehittää molempien ravintoloiden asiakaskokemusta kokonaisvaltaisesti, erityisesti ruokatuotteen ja palvelun näkökulmasta. Molemmissa ravintoloissa tullaan panostamaan sesongin mukaisiin raaka-aineisiin, ruokien visuaaliseen ilmeeseen sekä vastuulliseen tekemiseen.
“Haluamme nostaa Juttutuvan ja Meripaviljongin ruokatuotteen uudelle tasolle. Tarjoamme asiakkaille sesongin raaka-aineista valmistettuja kauniisti viimeisteltyjä annoksia, joissa vastuullisuus ja maku kohtaavat,” sanoo keittiötoimenpäällikkö Sami Toijanen.
Meripaviljongin tuleva ruokalista kantaa työnimeä ”Makuja Meren Sylistä”, ja se vie asiakkaat makumatkalle veden äärelle. Alkuun voi nauttia esimerkiksi raikkaasta kurkkugazpachosta ja kuhacevichestä, joissa yhdistyvät pohjoisen veden puhtaus ja Etelä-Amerikan vivahteet. Listalta löytyy myös valkosipulilla maustettuja jättikatkaravunpyrstöjä savuisella tomaattidipillä sekä täydellisesti paistettua turskanseläkettä, joka tarjoillaan rapean perunakroketin ja silkkisen rapuveloutén kanssa. Huipennuksena on klassinen Hummeri Thermidor, jonka rinnalla tarjoillaan parmesanranskalaisia ja raikasta vihreää salaattia, moderni tulkinta merellisestä fine dining -elämyksestä.
“Tavoitteemme on vahvistaa molempien ravintoloiden asemaa osana Helsingin ravintolakulttuuria. Kehitämme toimintaa ruokatuotteen ja asiakaspalvelun näkökulmasta, samalla kunnioittaen paikan historiaa,” sanoo Food&Events Tapahtumaravintoloiden liiketoimintajohtaja Kristian Helanne.
Graniittilinnan tulevasta uudistuksesta kerrotaan myöhemmin. Restel kuitenkin lupaa, että kyseessä tulee olemaan jotain täysin uutta ja ainutlaatuista, joka tuo tuoretta eloa sekä Paasitornin että koko Kallion alueen ravintolatarjontaan.
“Uudistamme Graniittilinnan toiminnan kokonaisvaltaisesti ja lanseeraamme uuden konseptin ensi syksynä,” Helanne avaa.
Restelin Food&Events Tapahtumaravintolat -brändi tunnetaan laadukkaista ravintola- ja tapahtumapalveluista eri puolilla Suomea. Nyt alkava laajentuminen vahvistaa konsernin kasvustrategiaa pääkaupunkiseudulla.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Kristian Helanne
Liiketoimintajohtaja
Food&Events Tapahtumaravintolat
Puh. 040 831 8300
Osku Pajamäki
Toimitusjohtaja
Paasitorni
Puh. 050 5555245
Linkit
Tietoja julkaisijasta
RESTEL OY
Restel Oy on suomalainen ravintola-alan konserni, joka työllistää sadoissa ravintoloissaan tuhansia alan ammattilaisia. Resteliin kuuluvat BURGER KING®, Taco Bell, Rax Pizzabuffet, Wanha Mestari, Classic Pizza ja Makaronitehdas -ravintolaketjut sekä Food&Events Tapahtuma- ja Ruokaravintolat. Lisäksi Restel vastaa Neste Huili -taukopaikkojen ravintola- ja kahvilapalveluista eri puolilla Suomea.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Restel Oy
“Huili tekee hyvää” – Restelin uusi ravintola- ja kahvilabrändi Huili lanseerataan Nesteen asemille25.6.2025 09:00:00 EEST | Tiedote
Suomen tieverkoston varrelle nousee uusi ravintola- ja kahvilabrändi Huili, jonka ytimessä on laadukas ruoka. Huili syntyi halusta luoda paikka, jossa matkantekijä voi hengähtää.
Restel ja Neste aloittavat yhteistyön osassa Suomen liikenneasemaverkostoa4.3.2025 11:00:00 EET | Tiedote
Restel Oy ja Neste Oyj ovat solmineet yhteistyösopimuksen, joka koskee ravintola- myymälä- ja autoilupalvelujen tarjoamista osalla Neste- asemia. Restelillä on jo kokemusta liikenneasemien ravintolapalveluista, joten uusi yhteistyö on erinomainen lisä konsernin ravintolavalikoimaan.
Casino Helsingin ravintolapalvelut siirtyvät Restelille27.2.2025 09:00:00 EET | Tiedote
Restel Oy ja Veikkaus Oy ovat solmineet sopimuksen Casino Helsingin ravintolapalveluista. Restelin tavoitteena on kehittää kasinon ravintolapalveluita ja varmistaa, että asiakkaat saavat siellä unohtumattomia elämyksiä myös tulevaisuudessa.
Paasitornin ravintolapalvelut siirtyvät Restelille16.1.2025 09:45:00 EET | Tiedote
Restel on voittanut kilpailutuksen Helsinki Congress Paasitornin ravintolatoiminnan toteuttamisesta. Restelin innovatiivisuus sekä vahva kokemus ja näytöt tapahtumatalojen ravintolatoimintojen toteuttajana olivat kilpailutuksessa ratkaisevia tekijöitä.
Restel Oy:n toimitusjohtaja vaihtuu30.9.2024 13:00:00 EEST | Tiedote
Ravintolayhtiö Restel Oy:n toimitusjohtaja vaihtuu Mikael Backmanin päätettyä jäädä pois yhtiön johdosta. Restel Oy:n hallitus on valinnut uudeksi toimitusjohtajaksi yhtiön hallituksen jäsen eMBA Sari Saaren. Saari aloittaa Restel-konsernin johdossa 1.1.2025. Tällä hetkellä Saari toimii Touhula päiväkodit Oy:n toimitusjohtajana.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme