Ruoka, kulttuuri ja yhdessäolo kohtaavat Kesäillan kattauksessa 14.8.
Kesäillan kattaus kutsuu oululaiset ja vierailijat nauttimaan ruoasta, ohjelmasta ja yhdessäolosta pitkän pöydän ääreen 14. elokuuta. Pöydät katetaan Oulun Hallituskadulle Snellmanin ja Otto Karhin puistojen edustalle. Rento tapahtuma on kaikille avoin ja pääsymaksuton.

Kesäillan kattaus kuuluu Oulu2026:n Arctic Food Lab -kokonaisuuteen ja järjestetään Oulun Taiteiden Yön ja Oulun Liikekeskuksen kanssa. OSAO tuo kattaukseen puutarha-alan sekä ravintola- ja catering alan osaamista. Oheisohjelmaa ja tekemistä tapahtumaan tuovat myös kansanmusiikkiyhtye Rällä, Oulun Dante -seura, Oulun Maa- ja kotitalousnaiset ja Proto ry.
Ruokapalveluja kattaukseen tuovat muun muassa Oulun Fungi, J&S Burger, Terwa Food Truck sekä Vaalan Juustola. Lähialueen ruokatoimijoista mukana ovat Puistokahvila Makia, Siipiweikot, Cocktail Company, Sarkka ja St. Michael. OSAOn opetusravintola Hilikun opiskelijat myyvät viime kesänä kattauksen hitiksi noussutta, oululaista ruokaperinnettä uudistavaa rössyramenia. Lisäykset tarjontaan ovat mahdollisia.
Pitkiin pöytiin ja piknik-vilteille istahdetaan omien herkkujen kera: itse valmistetut tai ravintolasta noudetut tarjoilut, paikan päältä ruokamyyjien annoksia tai tapaksia kauppojen valikoimista. Puistojen tuntumassa kun ollaan, niin herkuista ja ohjelmasta voi nauttia myös piknik-hengessä omilla vilteillä.
Tapahtuma on kaikille avoin, pääsymaksuton ja ikärajaton. Pääreitit tapahtumapaikalle ovat leveitä ja esteettömiä. Pyörätuoleille varataan paikkoja pöytien äärestä, ja lastenistuimia tulee olemaan pöydissä muutama kappale. Tapahtuma-alueella on bajamajoja, ja myös esteetön wc-tila.
Hallituskatu Otto Karhin puiston kohdalta on 14.8. suljettu liikenteeltä, myös takseilta. Korvaava taksitolppa löytyy puistojen välistä Isokadulta. Citybussi kulkee kiertoreittiä tapahtumapäivänä ja sen pysäkki on siirretty väliaikaisesti Asemakadulle ravintola Saurahaa vastapäätä.
Kesäillan kattaus järjestetään nyt kolmatta kertaa. Viime vuonna tapahtumassa viihtyi noin 1300–1500 kävijää. Toteutusta kokeillaan nyt eri osassa Hallituskatua. Kattaus huipentuu ensi kesänä, kun Euroopan kulttuuripääkaupunkiin katetaan yhteistä pöytää noin kilometrin matkalle.
Kesäillan kattaus on osa Oulun seudun matkaa Euroopan kulttuuripääkaupungiksi 2026. Arctic Food Lab -ohjelma näyttää, mitä pohjoinen ruokakulttuuri on, ja mitä kaikkia tuotteita ja palveluita Oulu2026-alueen puhtaista raaka-aineista voidaan jalostaa korkeatasoisella, paikallisella osaamisella.
Yhteyshenkilöt
Katri JämsäTuottaja, Arctic Food Lab & Oulu2026
Puh:040 542 4081katri.jamsa@oulu2026.euLinkit
Oulu on Euroopan kulttuuripääkaupunki
Oulu on Euroopan kulttuuripääkaupunki vuonna 2026. Kulttuuripääkaupunkivuosi yltää 39 kumppanikuntaan pohjoisessa Suomessa. Tavoitteena on pysyvä kulttuuri-ilmastonmuutos. Kulttuuri-ilmastonmuutos merkitsee pysyvästi rikkaampaa kulttuurielämää ja muutosta alueelle. Kulttuuri-ilmastonmuutos yhdistää kulttuuria, taidetta ja teknologiaa yllättävälläkin tavalla, luo kohtaamisia ja synnyttää vuorovaikutusta.
Oulu2026 tarjoaa innostavaa, kestävää ja eurooppalaista sisältöä jo ennen vuotta 2026, jolloin kattava kulttuuripääkaupunkivuosi huipentuu. Toiminnasta vastaa Oulun kulttuurisäätiö sr. Oulu2026:n pääyhteistyökumppanit ovat Pohjolan OP ja Kaleva Media.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Oulun kulttuurisäätiö, Oulu2026
Euroopan kulttuuripääkaupunkivuoden toteutukseen haetaan vapaaehtoisia koko alueelle – uutena toimintana Kulttuurikaverit20261.10.2025 15:04:33 EEST | Tiedote
Oulu2026 hakee jälleen vapaaehtoisia mukaan toteuttamaan ensi vuotta. Haku on avoinna 1.–19. lokakuuta ja mukaan voivat ilmoittautua kaikki yli 15-vuotiaat, jotka haluavat olla mukana toteuttamassa Euroopan kulttuuripääkaupunkivuotta. Vapaaehtoistoiminta on ainutlaatuinen tapa päästä osaksi kulttuuripääkaupunkivuotta ja sen toteutusta. Uutena toimintana avataan Kulttuurikaveri2026-haku.
Miniburger vei voiton Makuseikkailussa – kävijämäärä kasvoi reippaasti30.9.2025 17:30:47 EEST | Tiedote
Arctic Food Labin Makuseikkailu järjestettiin viime viikolla keskiviikosta lauantaihin. Neljän päivän aikana 16 ravintolassa ja kahvilassa kävi yhteensä 3 327 makuseikkailijaa Oulussa ja Iissä. Kisan herkullisimmasta annoksesta voitti J&S Burgerin The Miniburger.
Oulu2026 julkistaa lisää Vuosi vaihtuu -show’n esiintyjiä23.9.2025 08:29:41 EEST | Tiedote
BESS, Mieskuoro Huutajat, Marko Keränen, Oulu Sinfonian jousikvartetti sekä Tanssikeskus Citydance täydentävät kulttuuripääkaupunkivuoden starttaavan show’n esiintyjäkaartia.
Makuseikkailu-tapahtuma kutsuu keskiviikosta lauantaihin22.9.2025 11:40:15 EEST | Tiedote
Oulun seudun ruokakulttuuria esille nostava Arctic Food Labin Makuseikkailu järjestetään 24.–27. syyskuuta. Kisaa herkullisimmasta maisteluannoksesta käy 16 ravintolaa ja kahvilaa. Tapahtumaa varten on suunniteltu 5 ja 7 euron hintaisia annoksia.
100 Days to Go: Oulu Gears Up for its European Capital of Culture Year22.9.2025 10:55:43 EEST | Press release
In just 100 days, Oulu and its 39 partner municipalities in Northern Finland will open their year as European Capital of Culture. Excitement is building across the region as final preparations are underway – and the official event calendar, featuring thousands of cultural experiences throughout 2026, has just been published.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme