Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Suomalainen ruoka maailmankartalle – valtakunnallinen kilpailu alkaa tammikuussa 2026

Jaa

Visit Finland tiedotti huhtikuussa 2025, että matkailumarkkinoinnin pääpainopiste tänä vuonna on rakentaa suomalaisesta ruoasta matkailuvaltti. Haaga-Helia ammattikorkeakoulun järjestämä kilpailu on osa kampanjaa, jonka tavoitteena on viedä suomalaista ruokakulttuuria maailmankartalle.

Kukkaseppelein koristautuneet ihmiset istuvat pitkän pöydän ääressä ulkona ja nostavat maljoja.
Svante Gullichsen, Helsinki Partners

Tammikuussa 2026 alkava valtakunnallinen Ruokamatkailukilpailu 2026 on osa maa- ja metsätalousministeriön ja Visit Finlandin ruokamaakuva- ja ruokamatkailun tunnettuuskampanjaa vuosina 2025–2027 sekä Suomen ruokamatkailustrategian 2024–2028 toimenpiteitä. Kilpailun järjestää Haaga-Helian suomalaisen ruokamatkailun kehittämisyksikkö Hungry for Finland.

Ruokamatkailukilpailun avulla etsitään parhaita, elämyksellisimpiä ja vastuullisimpia suomalaisia ruokamatkailutuotteita. Kilpailuun ilmoittautuminen alkaa 1.1.2026.

Mikä ruokamatkailu?

Ruokamatkailu on matkailumuoto, jonka vetovoimatekijöinä ovat paikalliseen ruokaan ja juomaan liittyvät aktiviteetit ja kokemukset. Sen tavoitteena on tarjota matkailijoille mahdollisuus tutustua kohdealueen kiinnostaviin vahvuuksiin ja ilmiöihin, kulttuuriin, perinteisiin ja historiaan ruokaelämysten kautta.

Ruokamatkailukilpailun voittajatuotteet saavat näkyvyyttä Visit Finlandin ja yhteistyökumppanien kanavissa. Voittajat palkitaan Helsingin kaupungintalon juhlasalissa torstaina 24.9.2026.

Vuoden 2026 kilpailu on järjestyksessään kuudes. Edelliset kilpailut olivat vuosina 2015, 2017, 2019, 2021 ja 2023. Kilpailua rahoittavat maa- ja metsätalousministeriö, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, Visit Finland, Helsingin kaupunki ja XAMK. 

Logot%3A%20Maa-%20ja%20mets%E4talousministeri%F6%2C%20Haaga-Helia%2C%20Hungry%20for%20Finland%2C%20Visit%20Finland%2C%20Helsinki%2C%20Xamk.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kukkaseppelein koristautuneet ihmiset istuvat pitkän pöydän ääressä ulkona ja nostavat maljoja.
Svante Gullichsen, Helsinki Partners
Lataa

Linkit

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu ja Hungry for Finland

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu kouluttaa liike-elämän ja palveluelinkeinojen asiantuntijoita sekä tutkii ja kehittää näihin aloihin liittyvää osaamista ja toimintaa. Hungry for Finland on Haaga-Helian lab, jossa kehitetään suomalaista ruokamatkailua. Hungry for Finland koordinoi kansallista ruokamatkailuverkostoa, jakaa tietoa ja työkaluja ja järjestää Ruokamatkailukilpailun, opetusta sekä tutkimus- ja kehittämishankkeita.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye