KUTSU: Tinskun keittiössä - Helposti herkullista -kirjan julkistustilaisuus 9.10.2025 KLO 15.00 Lönnrotinkatu 18 A 2.krs.
Uusi keittokirja tuo kotiruokaan makua, muistoja ja rentoa otetta. Tiina Varjus, Tinskun keittiö -blogin ja somekanavien takaa tuttu kotikokki, julkaisee esikoiskeittokirjansa Tinskun keittiössä – Helposti herkullista. Kirja on rakkaudella koottu kokoelma reseptejä, jotka syntyvät arjen keskellä – liemikuutioita kaihtamatta, grillausmaustetta häpeämättä ja herne-maissi-paprikaa arvostaen.

Tämä ei ole fine dining -kirja. Tämä on realistinen kurkistus kotikokin maailmaan, jossa ruoka on ennen kaikkea helppoa, maukasta ja stressitöntä. Kirja sopii ihan kaikille: kokeneista kotikokeista vasta-alkajille ja vaikka kotoa pois muuttaville nuorille aikuisille. Reseptit on suunniteltu niin, että kaikki tarvittava löytyy tavallisesta marketista – helposti ja vaivattomasti.
Tiina ei ole ammattikokki, vaan monessa sopassa keitetty ICT-alan ammattilainen, joka laittaa aivot narikkaan kotikeittiössään. Ruoanlaitto on hänelle tapa osoittaa välittämistä, luoda tunnelmaa ja jakaa hyvää mieltä. Se on vastapaino arjen kiireille – hetki, jolloin voi keskittyä makuihin, väreihin ja siihen iloon, joka syntyy, kun ruoka kokoaa ihmiset yhteen.
Kirjan erityispiirre on sen tarinallinen ote. Tiina kertoo reseptien yhteydessä, jos niihin liittyy jokin muisto tai henkilökohtainen merkitys. Lukija saa reseptien kautta kurkistaa myös tekijän elämään – muistoihin, arjen oivalluksiin ja hetkiin, jotka ovat jättäneet jäljen.
"Hyvä ruoka on enemmän kuin vain ravintoa – se on osa elämää. Toivon, että joku kirjan resepteistä jää elämään myös sinun keittiössäsi, kuten ne ovat jääneet minulle," Tiina sanoo.
Kirja tarjoaa runsaasti vinkkejä reseptien muokkaukseen ja tuunaukseen – miten voit yhdestä perusreseptistä varioida useita erilaisia versioita, ja miten pienillä muutoksilla saat ruoasta juuri omaan makuusi sopivan. Tiinan reseptit kannustavat kokeilemaan, soveltamaan ja tekemään ruoanlaitosta omannäköistä.
Mukana on hitiksi nousseita suosikkireseptejä Tinskun keittiö -somekanavista, makuja maailmalta ja trendaavia ideoita, mutta myös nostalgisia ruokia ysäriltä ja isoäidin reseptivihosta. Löydät ohjeita kiireiseen arkeen, juhlahetkiin, illanistujaisiin ja grillailuun – sekä rauhallisiin hetkiin, jolloin ruoanlaittoon voi uppoutua ajan kanssa.
Kirja ilmestyy lokakuussa 2025.
Kirjan kustantaja on Readme.fi.
Aika: Torstai 9.10.2025, Klo 15.00.
Paikka: Lönnrotinkatu 18 A, 2. krs, 00120 Helsinki
Ilmoittaudu heti, mutta viimeistään 2.10.2025 jussi.kiilamo@readme.fi
Haastattelu- ja arvostelukappalepyynnöt: jussi.kiilamo@readme.fi
Linkit
Tietoja julkaisijasta
Readme.fi
Lönnrotinkatu 18 A
00120 Helsinki
010 5060 400

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Readme.fi
KUTSU: Tokio - Ruokamatka metropoliin - Keittokirjan julkistustilaisuus torstaina 13.11.2025, kello 17.30 ravintola Shinobissa. Tarjolla pientä purtavaa ja juomaa.10.11.2025 08:28:00 EET | Kutsu
Kirjan tekijät matkasivat kuukauden ajan Tokion ydinkeskustaa kiertävää Yamanote-ympyrärataa Akihabarasta Ebisuun huikeimpia ruokakokemuksia metsästäen. Metropolin parhaiden ravintoloiden ja katuruokakioskien inspiroimana syntyi värikäs ja upeasti kuvitettu keittokirja, joka antaa myös muhkeat eväät kaikille Tokion matkaa suunnitteleville.
KUTSU: Talvisota - Kenttäpostia -kirjan julkistustilaisuus Eduskuntatalon Pikkuparlamentin kansalaisinfo-tilassa 6.11.2025 kello 11.00-12.00. Haastattelijana toimii tohtori Pentti Arajärvi, ja tilaisuutta emännöi eduskunnan varapuhemies Paula Risikko.30.10.2025 09:55:38 EET | Kutsu
Talvisodan 105 kunnian päivää ovat piirtyneet syvälle Suomen historiaan. Pieni Suomi puolustautui kaikilla rintamilla rankasti alivoimaisena puna-armeijan hyökkäyksiä vastaan ja selvisi sodasta.
Eeropekka Rislakin Kulinaariset aikakirjat - Vihollisen kanssa ei aterioida eikä ystävää syödä -kirja ilmestyy 21.10.2025!13.10.2025 11:02:57 EEST | Tiedote
Kulinaariset aikakirjat – Vihollisen kanssa ei aterioida eikä ystävää syödä on runsas kokoelma uusia kolumneja ja kiistakirjoituksia ruoasta, juomasta ja ruokapolitiikasta, mutta myös Rislakin 1980-luvulla perustamasta City-lehdestä lähtien ruokakulttuuriin keskittyvän Viisi Tähteä -verkkomedian teksteihin usealta vuosikymmeneltä.
Elina Hiltusen Mitä tapahtuu huomenna? – Megatrendit nopealla silmäyksellä -kirja julkaistaan 20.10.2025!9.10.2025 10:05:09 EEST | Tiedote
Oletko kiinnostunut maailman menosta ja tulevaisuudesta, mutta aikaa kaiken maailman tutkimusten ja uutisten selaamiseen on rajatusti? Tai oletko sellainen lukija, joka mieluummin omaksuu tietoa kuvioiden kautta kuin lukemalla satoja sivuja tekstiä? Tämä kirja on silloin juuri sinulle tehty!
KUTSU: Varjomaailma - Vanhamyrkky tutkii -kirjan julkistustilaisuus 22.10.2025 KLO 15.00 Lönnrotinkatu 18 A 2.krs. Haastattelijana Lauri Karhuvaara.8.10.2025 10:02:16 EEST | Tiedote
Varjomaailma on syntynyt entisen huume- ja kenttäpoliisin Timo Lehtosen alias Vanhanmyrkyn työ- ja elämänkokemusten inspiroimana.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme