Vuosi huipulla − cocktailbaari Kupoli juhlii merkkipäiväänsä
Vuosi sitten NH Collection Helsinki Grand Hansa -hotellin ikonisen tornin kupoliin avautunut Kupoli-cocktailbaari hurmasi hetkessä sekä helsinkiläiset että matkailijat. Klassisia cocktaileja ja pohjoista luontoa yhdistävä konsepti sekä historiallisen voimalan lanterniin rakennettu uniikki tila tarjoavat elämyksen, jonka kruunaavat 360 asteen panoraamanäkymät yli kaupungin kattojen. Kupoliin tullaan uteliaisuudesta, ja palataan yhä uudelleen tunnelman, palvelun ja taidokkaiden juomien vuoksi.

Ensimmäisen toimintavuotensa aikana Kupoli on lunastanut paikkansa Suomen cocktail-kartalla.
”Elämykset, historia ja paikalliset, ainutlaatuiset piirteet kulkevat läpi koko NH Collection Helsinki Grand Hansan. Juuri nämä teemat trendaavat nyt vahvasti myös kansainvälisesti ravintola- ja matkailualalla. On ollut ilo huomata, että sekä hotellivieraat että helsinkiläiset ovat ottaneet Kupolin omakseen ja suosio ei ole laskenut uutuudenviehätyksen jälkeen vaan päinvastoin”, kertoo NH Collection Helsinki Grand Hansan hotellinjohtaja Tom Strandberg.
Kävijät ylistävät Kupolia nimenomaan kokonaisvaltaisen elämyksen tarjoilemisesta.
”Olemme hioneet asiakaspolun yksityiskohtia ja panostaneet henkilökohtaiseen palveluun. Tehtävämme ei ole vain valmistaa cocktaileja ja tarjoilla niitä pöytään, vaan tarjota mieleenpainuvia elämyksiä. Kun vierailulta saa paljon enemmän kuin cocktailin, se saa ihmiset palaamaan”, sanoo Kupolia luotsaava Bar Manager Timo Siitonen.
Vuodenajat maistuvat Kupolin cocktaileissa. Viime talvena listalta suosikeiksi nousivat omenan ja kirsikan täyteläiset aromit, keväällä heräilevän luonnon kukkaisuus ja kesällä auringossa kypsyneiden marjojen makeus.
”Asiakkaitamme kiehtoo pohjoismainen lähestymistapa juomiin. Luonto maistuu cocktaileissa, ja neljän vuodenajan luoma tunnelma korostuu, kun keskiyön valo tai talven syvä hämärä tulvii ikkunoista sisään. On palkitsevaa yllättää kotimaisetkin kävijät tarjoamalla tuttuja aineksia uudessa yhteydessä ja yllättävässä muodossa”, Siitonen jatkaa.
Myös alkoholittomat vaihtoehdot ovat nousseet osaksi Kupolin identiteettiä.
”Kaikki cocktailemme on saatavilla myös mocktaileina, ja alkoholittomien trendi on selvästi kasvussa. Nautiipa juomansa alkoholilla tai ilman, elämys on kaikille yhtä mieleenpainuva ja koko seurue voi jakaa sen yhdessä”, sanoo Siitonen, joka tunnetaan myös mocktail-kulttuurin uranuurtajana.
Kupoli kehittää jatkuvasti palvelupolkuaan ja juomatarjoamaansa, muun muassa yrityksille ja ryhmille on tarjolla cocktail-kouluja Kupolin huippuammattilaisten vetäminä. Tavoitteena on myös vahvistaa kansainvälistä tunnettuutta ja tehdä suomalaista cocktail-osaamista ja raaka-aineita tutuksi maailmalla.
”Olemme saaneet mukavasti huomiota myös kansainvälisesti ja haluamme edistää sekä Kupolin että koko suomalaisen cocktail-osaamisen tunnettuutta. Suunnitteilla on muun muassa bar takeovereita, kuten toteutimme yhdessä arvostetun tukholmalaisen Röda Husetin kanssa”, Siitonen kertoo.
Kuluneen vuoden sesonkisuosikit:
- 
Talvi – Apple & Brown Butter Whisky Sour, Beeswaxed Sidecar
 
- 
Kevät – Wheatgrass Sour, Apple Blossom Fizz
 
- 
Kesä – Garden 75, Strawberry Re-imagined
 
- 
Syksy – uusi menu julkaistiin syyskuussa
 
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Annica Holmbergmarkkinointi ja -viestintäpäällikkö, NH Collection Helsinki Grand Hansa
Puh:040 5610 495ah.holmberg@nh-hotels.comSini SorainenWolfcom PR Boutique
Puh:0400397464sini.sorainen@wolfcom.fiKuvat




Liitteet
Linkit
Tietoja julkaisijasta
Wolfcom PR Boutique, Helsinki, Finland
Tehtaankatu 40 B 21, 00150 Helsinki
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Wolfcom
Kummituksia ja karmivia paikkoja – vinkit hurjaan Halloweeniin Virossa29.10.2025 10:54:29 EET | Tiedote
Viron muinaiset linnat, keskiaikaisten kaupunkien hämärät kujat ja historialliset kartanot ovat täynnä tarinoita. Suusta suuhun sukupolvien ajan kiertäneet tarinat kuiskivat synkistä salaisuuksista, rauhattomista sieluista ja selittämättömistä sattumuksista. Keräsimme vinkit paikoista, jotka saavat kylmät väreet kulkemaan selkäpiitä pitkin.
Helsingin paras hotelliaamiainen laajentuu herkulliseksi viikonloppubrunssiksi27.10.2025 11:37:25 EET | Tiedote
NH Collection Helsinki Grand Hansan runsas ja kiitelty aamiainen kasvaa viikonloppuisin moderniksi brunssiksi, jossa korostuvat kotimaiset kauden raaka-aineet ja alusta asti käsityönä valmistetut annokset. Aivan Helsingin ytimessä sijaitsevan korkeatasoisen hotellin ravintola, Hansa Café Bar & Brasserie, tarjoaa täydellisen paikan kokoontua ystävien ja perheen kanssa nauttimaan viikonlopun rennosta ja kiireettömästä ruokaelämyksestä.
Pomar juhlistaa 65-vuotista taivaltaan − uutuusjalkineissa ysärin helmiä21.10.2025 14:33:30 EEST | Tiedote
Perinteikäs suomalainen jalkinetalo Pomar juhlistaa tänä syksynä 65-vuotista taivaltaan palauttamalla mallistoonsa korkean kenkäklassikkonsa Jarnon. Siitä inspiroitunut matalampi Ruoste tuo ysäriestetiikan nykypäivään. Pomarin muotoilupalkitusta huopamallistosta löytyy talvikauteen tyylikkäitä, lämmittäviä ja myös vedenpitäviä nilkkureita ja saappaita.
Suomalaisten tähtikokkien ravintolavinkit Tallinnaan9.10.2025 13:35:38 EEST | Tiedote
Viro on suomalaisten suosituin ulkomainen ruokamatkailukohde, eikä ihme, sillä maan ravintolatarjonta on kokoonsa nähden ainutlaatuisen rikas. Viron ravintolakulttuuri kehittyy jatkuvasti ja maassa on jo Suomeakin enemmän Michelin-oppaasta löytyviä suosituksia. Helpottaaksemme suomalaismatkailijoiden ravintolavalintoja, kysyimme Virossa asuvilta ravintola-alan ammattilaisilta suosituksia ja vinkkejä syksyiselle makumatkalle Tallinnaan. Omat ravintolavinkkinsä antoivat keittiömestarit Kim Mikkola, Kim Päivästö, Karoliina Jaakkola ja Tõnis Siigur sekä ravintolapäällikkö Ella Korpi.
Tärpit elämykselliseen syyslomaan Virossa24.9.2025 13:14:56 EEST | Tiedote
Viro kutsuu jälleen syyslomalaisia nauttimaan syksyisen värikkäästä luonnosta, jännittävistä aktiviteeteista sekä löylyn ja uima-altaiden lämmöstä kaupungin vilinään tai vaihtoehtoisesti talviunille valmistautuvan maaseudun hiljaisuuteen. Jokaiselle löytyy varmasti jotain uutta ja yllättävää nähtävää ja koettavaa.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme