Vuosi huipulla − cocktailbaari Kupoli juhlii merkkipäiväänsä
Vuosi sitten NH Collection Helsinki Grand Hansa -hotellin ikonisen tornin kupoliin avautunut Kupoli-cocktailbaari hurmasi hetkessä sekä helsinkiläiset että matkailijat. Klassisia cocktaileja ja pohjoista luontoa yhdistävä konsepti sekä historiallisen voimalan lanterniin rakennettu uniikki tila tarjoavat elämyksen, jonka kruunaavat 360 asteen panoraamanäkymät yli kaupungin kattojen. Kupoliin tullaan uteliaisuudesta, ja palataan yhä uudelleen tunnelman, palvelun ja taidokkaiden juomien vuoksi.

Ensimmäisen toimintavuotensa aikana Kupoli on lunastanut paikkansa Suomen cocktail-kartalla.
”Elämykset, historia ja paikalliset, ainutlaatuiset piirteet kulkevat läpi koko NH Collection Helsinki Grand Hansan. Juuri nämä teemat trendaavat nyt vahvasti myös kansainvälisesti ravintola- ja matkailualalla. On ollut ilo huomata, että sekä hotellivieraat että helsinkiläiset ovat ottaneet Kupolin omakseen ja suosio ei ole laskenut uutuudenviehätyksen jälkeen vaan päinvastoin”, kertoo NH Collection Helsinki Grand Hansan hotellinjohtaja Tom Strandberg.
Kävijät ylistävät Kupolia nimenomaan kokonaisvaltaisen elämyksen tarjoilemisesta.
”Olemme hioneet asiakaspolun yksityiskohtia ja panostaneet henkilökohtaiseen palveluun. Tehtävämme ei ole vain valmistaa cocktaileja ja tarjoilla niitä pöytään, vaan tarjota mieleenpainuvia elämyksiä. Kun vierailulta saa paljon enemmän kuin cocktailin, se saa ihmiset palaamaan”, sanoo Kupolia luotsaava Bar Manager Timo Siitonen.
Vuodenajat maistuvat Kupolin cocktaileissa. Viime talvena listalta suosikeiksi nousivat omenan ja kirsikan täyteläiset aromit, keväällä heräilevän luonnon kukkaisuus ja kesällä auringossa kypsyneiden marjojen makeus.
”Asiakkaitamme kiehtoo pohjoismainen lähestymistapa juomiin. Luonto maistuu cocktaileissa, ja neljän vuodenajan luoma tunnelma korostuu, kun keskiyön valo tai talven syvä hämärä tulvii ikkunoista sisään. On palkitsevaa yllättää kotimaisetkin kävijät tarjoamalla tuttuja aineksia uudessa yhteydessä ja yllättävässä muodossa”, Siitonen jatkaa.
Myös alkoholittomat vaihtoehdot ovat nousseet osaksi Kupolin identiteettiä.
”Kaikki cocktailemme on saatavilla myös mocktaileina, ja alkoholittomien trendi on selvästi kasvussa. Nautiipa juomansa alkoholilla tai ilman, elämys on kaikille yhtä mieleenpainuva ja koko seurue voi jakaa sen yhdessä”, sanoo Siitonen, joka tunnetaan myös mocktail-kulttuurin uranuurtajana.
Kupoli kehittää jatkuvasti palvelupolkuaan ja juomatarjoamaansa, muun muassa yrityksille ja ryhmille on tarjolla cocktail-kouluja Kupolin huippuammattilaisten vetäminä. Tavoitteena on myös vahvistaa kansainvälistä tunnettuutta ja tehdä suomalaista cocktail-osaamista ja raaka-aineita tutuksi maailmalla.
”Olemme saaneet mukavasti huomiota myös kansainvälisesti ja haluamme edistää sekä Kupolin että koko suomalaisen cocktail-osaamisen tunnettuutta. Suunnitteilla on muun muassa bar takeovereita, kuten toteutimme yhdessä arvostetun tukholmalaisen Röda Husetin kanssa”, Siitonen kertoo.
Kuluneen vuoden sesonkisuosikit:
-
Talvi – Apple & Brown Butter Whisky Sour, Beeswaxed Sidecar
-
Kevät – Wheatgrass Sour, Apple Blossom Fizz
-
Kesä – Garden 75, Strawberry Re-imagined
-
Syksy – uusi menu julkaistiin syyskuussa
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Annica Holmbergmarkkinointi ja -viestintäpäällikkö, NH Collection Helsinki Grand Hansa
Puh:040 5610 495ah.holmberg@nh-hotels.comSini SorainenWolfcom PR Boutique
Puh:0400397464sini.sorainen@wolfcom.fiKuvat




Liitteet
Linkit
Tietoja julkaisijasta
Wolfcom PR Boutique, Helsinki, Finland
Tehtaankatu 40 B 21, 00150 Helsinki
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Wolfcom
Helsinki Limo toi Mercedes-Maybachin tilausajoon8.9.2025 10:13:59 EEST | Tiedote
Premium-tason tilausajoihin erikoistunut Helsinki Limo vahvisti kalustoaan poikkeuksellisella tulokkaalla: Mercedes-Maybach S 580 on Suomen ensimmäinen ja ainoa tilausajossa toimiva uusi Maybach. Uuden auton myötä Helsinki Limo esittelee First Class -tason kutsuliikennepalvelun.
Kutsu medialle: uusi Wine & Tapas Helsinki keskustan sydämeen4.9.2025 12:28:07 EEST | Kutsu
Tervetuloa tutustumaan Helsingin ydinkeskustan uutuusravintolaan, Wine & Tapas Helsinkiin, ja sen illalliskonseptiin. Ravintola tarjoaa mutkattoman, kohtuuhintaisen ja laadukkaan tavan nauttia tapaksista ja viinistä Narinkkatorin laidalla. Mediatilaisuus tiistaina 16. syyskuuta kello 15.00-16.30, Narinkkatori, Annanaukio 1.
Maista Baskimaan maut – pintxot valtaavat NH Collection Helsinki Grand Hansan28.7.2025 09:30:00 EEST | Tiedote
Espanjan pohjoisosassa sijaitsevan Baskimaan vivahteikas ja kiinnostava ruokakulttuuri on kuuluisa etenkin pintxoistaan. Pintxot, hammastikun nokkaan pistetyt pienet suupalat sekoitetaan toisinaan tapaksiin, mutta on sekä kulttuurillisesti että käytännössä eri asioita. Jos pintxot ja muut baskimaan herkut eivät ole vielä tuttuja, niitä pääsee nyt maistamaan NH Collection Helsinki Grand Hansa hotellin Hansa Café -ravintolassa Baskimaan ruokaviikoilla, jonka järjestää yhteistyössä hotellin kanssa Espanjan ja Bilbaon matkailutoimistot.
Viron kesä tarjoaa unohtumattomia elämyksiä ja tapahtumia jokaiseen makuun2.7.2025 10:38:30 EEST | Tiedote
Suomalaisten suosituimman matkakohteen Viron alkanut kesä on täynnä elämyksiä: taidetta, suloisia maatilan eläimiä, keskiajan tunnelmaa, merenkulun juhlia, urheilua, herkullisia ruokafestivaaleja sekä musiikkia laidasta laitaan – kansantanssista hevimetalliin ja elektroniseen musiikkiin.
Viron Michelin-oppaaseen kahdeksan uutta ravintolaa19.6.2025 11:49:09 EEST | Tiedote
Michelin Guide on julkaissut Viron vuoden 2025 ravintolasuositukset. Neljänteen Estonia-oppaaseen on valittu yhteensä 43 ravintolaa eri puolilta maata. Mukana on kaksi tähtiravintolaa, seitsemän Bib Gourmand -tunnustuksen saanutta sekä kolme kestävän gastronomian edistämisestä palkittua Green Star -ravintolaa.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme