Sikke ja Lieminen Toscanassa tuo Keski-Italian herkut suomalaisille lautasille
Miltä kuulostaisi sitruunainen ricottakakku? Tai syksyisen lämmin valkopapu-artisokkamuhennos? Sikke Sumarin ja Liemisen neuvoilla tutuista raaka-aineista saa loihdittua inspiroivia herkkuja!

Italian sydän, vehreä Toscana, on hyvän ruoan ja viinin tyyssija. Vihannes- ja viinitarhojen runsaista sadoista loihditaan vuosisataisia perinteitä kunnioittavia herkullisia aterioita. Sikke Sumari ja Liemisenä tunnettu Jaakko Luomanen ovat maistelleet, tutkineet ja kokkailleet sydämensä kyllyydestä, ja tuloksena on yli 70 herkullista ruokaohjetta.
Sikke ja Lieminen Toscanassa –kirjan reseptit on jaettu italialaisittain seitsemään lukuun alkupaloista jälkiruokiin. Reseptejä täydentävät makumuistot ja katsaukset keskeisiin ruoka-aineisiin sekä vinkit toscanalaiseen ruokakulttuuriin. Kirjassa käytettäviä raaka-aineita tai niille sopivia korvikkeita saa kaikkialta Suomesta.
Kirja on kuvattu ja tehty Toscanassa. Upeat valokuvat ovat Yulia Luomasen ottamat.
Sikke Sumari on TV:stä tuttu kokki ja keittokirjailija. Liemisenä tunnettu Jaakko Luomanen on muusikko ja monipuolinen keittiövelho. Ystävyksiä yhdistää rakkaus italialaiseen maalaisruokaan sekä usko aitoihin, yksinkertaisiin makuihin ja puhtaisiin raaka-aineisiin.
“Italialainen ruoka, jonka juuret ovat köyhässä maalaiskeittiössä, cucina poverassa, on ehtymätön tutkimisen ja oppimisen lähde. Olemme tutkineet ja kokeilleet innolla kaikkea sitä raaka-aineiden ja reseptien runsautta, jota Toscanan keittiö tarjoaa. Meidän näpeissämme ne saattoivat saada jonkin uuden vivahteen, sillä luova kokki haluaa kokeilla ja luoda uutta – Italiassakin”, kommentoivat tekijät.
Sikke ja Lieminen Toscanassa on arvostelu- ja käsittelyvapaa 15.10.
Haastattelupyynnöt, pdf-vedokset ja arvostelukappaleet: adele.couavoux@otava.fi
Yhteyshenkilöt
Adèle CouavouxMarkkinointi- ja viestintäpäällikkö
Tietokirjat
Kuvat
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Otava
MUISTUTUS: Talousvaikuttajan vauhdikkaat muistelmat jatkuvat – Tervetuloa Björn Wahlroosin Nurkkahuone -kirjan julkistamistilaisuuteen 24.9.22.9.2025 13:12:41 EEST | Tiedote
Syksyn odotetuimmat muistelmat ilmestyvät! Wahlroosin muistelmasarjan jatko-osa on täynnä kuumia neuvotteluja, kihiseviä tilanteita, viiltäviä henkilökuvia ja rahavallan salonkeja.
Jens Stoltenbergin kirja Vahtivuoroni ilmestyy 30.9. Otavalta22.9.2025 10:11:56 EEST | Tiedote
Kirjassa Jens Stoltenberg kertoo miten maailman vaikutusvaltaisin sotilasliitto käsittelee suuria globaaleja turvallisuushaasteita.
Hyvänmielen luettavaa monenlaisiin mielialoihin22.9.2025 10:00:00 EEST | Tiedote
Joskus mieli kaipaa lepohetkeen kiinnostavia ihmissuhdepohdintoja, joskus kutkuttavia romanttisia käänteitä, ja toisinaan taas on päästävä ajatuksissa vain mahdollisimman kauas. Onneksi viihdekirjoissa on tarjolla monenlaisia tarinoita, joista jokainen voi löytää itselleen sopivan irtioton arjesta.
Talousvaikuttajan vauhdikkaat muistelmat jatkuvat – Tervetuloa Björn Wahlroosin Nurkkahuone -kirjan julkistamistilaisuuteen 24.9.15.9.2025 14:04:00 EEST | Tiedote
Syksyn odotetuimmat muistelmat ilmestyvät! Wahlroosin muistelmasarjan jatko-osa on täynnä kuumia neuvotteluja, kihiseviä tilanteita, viiltäviä henkilökuvia ja rahavallan salonkeja.
Guinness World Recordsin 70-vuotisjuhlat huipentuvat uuteen ennätyskirjaan: mukana lähes 3 000 tuoretta, huikeaa ennätystä!15.9.2025 08:30:00 EEST | Tiedote
Maailman mahtavimmat, oudoimmat, jännittävimmät ja uskomattomimmat ennätykset on jälleen koottu yksiin kansiin. Guinness World Records 2026 -kirjassa on mukana ennätyksenrikkojia niin Suomesta kuin ulkomailtakin.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme