Picnic valittu Helsinki-Vantaan uuden alueen kahvila-ravintolaksi – metsän taikaa ja pohjoismaisia brändejä
Picnic on keskiössä Helsinki-Vantaan lentoasemalle ensi keväänä uudelle Schengen-porttialueelle avattavalla, pohjoismaisia brändejä esiin nostavalla alueella. Picnic palvelee kaikkia lentoaseman asiakkaita kiireisestä liikematkustajasta lomailevaan lapsiperheeseen.

Picnic avaa uuden kahvila-ravintolan keväällä 2026 Helsinki-Vantaan lentoasemalle. Picnicissä on 150 asiakaspaikkaa ja se sijaitsee uudella metsäteemaisella alueella Schengen-porttialueella ennen rajatarkastusta. Alueen viisi uutta toimijaa muodostavat metsäteeman ympärille selkeän ja kiinnostavan kaupallisen kokonaisuuden.
"Olemme iloisia, että kotimainen Picnic aloittaa toimintansa Helsinki-Vantaan lentoasemalla! Picnic on noussut lentomatkustajatutkimuksessamme yhtenä lentoasemalle toivottavista brändeistä ja uskomme, että Picnicin tutut tuotteet löytävät lentoasemalla asiakkaansa”, kertoo Helsinki-Vantaan kaupallisen liiketoiminnan johtaja Nora Immonen.
Ensi vuonna 35 vuotta täyttävä Picnic on suomalainen, kasvava ja kehittyvä ketju.
”Meille on kunnianosoitus, että pitkäikäistä suomalaista ravintolaketjuamme arvostetaan, ja että matkustajat ovat toivoneet meitä lentoasemalle. On hienoa, että saamme näkyä Helsinki-Vantaalla alueella, joka korostaa suomalaisten kokeman onnellisuuden yhteyttä luontoon. Suomalaisten onnellisuus on erinomaisesti linjassa meidän arvojemme kanssa. Meillä on korkea työntekijätyytyväisyys ja asiakaskokemus on toimintamme ydintä - ja kehitymme näissä jatkuvasti paremmiksi”, iloitsee Picnicin toimitusjohtaja Janina Hallberg.
Pilotointia vaativille asiakasryhmille
Uudessa kahvila-ravintolassa on tarjolla Picnicin koko valikoima patongeista, salaateista, wräpeista ja uuniperunoista maistuviin kahvilatuotteisiin. Viihtyisyyteen panostetaan erilaisilla pöytäryhmillä ja tiloilla, joissa matkustaja voi rauhoittua ja levähtää lentoaseman vilinän keskellä.
Picnic odottaa alueen metsäteeman houkuttelevan erityisesti lasten kanssa matkustavia nauttimaan monipuolisesta tarjonnasta. Perheen kanssa matkaavat saavat Picnicistä myös lastenaterioita, joissa yhdistyvät herkullisuus ja ravinteikkuus. Picnic tarjoaa entistä tasapainoisempia kokonaisuuksia kasvaville lapsille loppuvuodesta uudistuvan lastenaterian myötä.
”Haluamme olla aina helpoin valinta ja tunnistamme, että lentoaseman asiakkaat ovat nopeuden ja helppouden suhteen entistäkin vaativampia. Kehitämme asiakaskokemustamme yhä pidemmälle ja testaamme lentoasemalla myös uusia toimintatapoja ja konsepteja. Pilotoimme keväällä muun muassa asiointia nopeuttavaa ennakkotilausta: mikä olisikaan sen helpompaa kuin tilata turvatarkastuksessa ja noutaa ohi kulkiessa luukulta”, Hallberg visioi.
Yhteyshenkilöt
Janina HallbergtoimitusjohtajaPicnic
Puh:050 570 8808janina.hallberg@picnic.fiKenneth GranrothliikepaikkapäällikköPicnic
Puh:040 586 4616kenneth.granroth@picnic.fiKuvat
Linkit
Tietoa Picnicistä
Picnic on suomalainen vuonna 1991 perustettu ketju, jolla on 39 ravintolaa 17 eri kaupungissa. Picnic tarjoaa vaihtoehtoja jokaiseen hetkeen ja sen tuoreista raaka-aineista valmistetut uuniperunat ja patongit ovat jo kansallisia klassikoita. Picnicissä työskentelee vuosittain satoja nuoria ja kauttamme on työllistynyt yhteensä jo yli 3000 nuorta. www.picnic.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Podiva Oy
Jyväskyläläinen ohjelmistokehittäjä Jamix saanut hyvän jalansijan Yhdysvaltain markkinoilla16.9.2025 12:32:46 EEST | Tiedote
Jamixin keittiöjärjestelmiä on hyödynnetty ravintolakeittiöissä kautta maailman jo 35 vuoden ajan. Yrityksen tavoitteena on sen syntyajoista asti ollut halu olla käytännönläheinen apuri ravintolakeittiöiden paineistettuun työympäristöön. Jamixin tuote pärjää todistetusti kilpailussa myös kansainvälisesti paikallisen panostuksen ja läsnäolon ansiosta, jopa niinkin tiukoilla markkinoilla, kuin Yhdysvalloissa.
Famifarm Oy: Perinteisillä syysyrteillä loihditaan sesongin trendimaut10.9.2025 14:11:17 EEST | Tiedote
Syksy tuo mukanaan syysruokien sesongin ja syksyn makuihin sopivat yrtit. Tämä näkyy myös Famifarm Oy:n tuotantomäärissä, kun kasvihuoneella kasvatetaan kesäsesonkia enemmän Järvikylän Salviaa, Kirveliä ja Lipstikkaa. Esimerkiksi salvian myynti kasvaa yli 50% syyssesongilla. Syksyn yrtit ovat yllättävän monikäyttöisiä - myös jälkiruoissa.
Bocuse d’Or Academy Finland ry:n toiminnanjohtajaksi Liisa Mäkelä5.9.2025 08:50:00 EEST | Tiedote
Bocuse d’Or Academy Finland ry:n uudeksi toiminnanjohtajaksi on valittu Liisa Mäkelä. Pitkän linjan ruoka- ja juoma-alan ammattilainen sekä kansainvälisten projektien osaaja aloitti tehtävässään 1.9.2025.
Raikasta ja luonnollista hehkua iholle: uudet NIVEA LUMINOUS630® SKIN GLOW Instant Glow -seerumi ja NIVEA LUMINOUS630® SKIN GLOW Daily Liquid Exfoliant – kuoriva hoitoneste4.9.2025 13:49:12 EEST | Tiedote
NIVEA Luminous630® SKIN GLOW -kaksikko tekee ihosta kirkkaamman ja ihon sävystä tasaisemman. Ihoon tulee luonnollisen kaunis hehku! Seerumi tekee ihosta kaksin verroin säteilevämmän kahden viikon kuluessa*. Hoitoneste tasoittaa ihon sävyä viikossa, ja tekee ihosta kauniin pehmeän.
Kypsillä Hyvä Apaja kirjolohisuikaleilla kala vaivatta osaksi arkea3.9.2025 11:00:00 EEST | Tiedote
Hyvä Apaja tuo syyskuussa kauppoihin kypsät kirjolohisuikaleet helpottamaan kalan lisäämistä arkeen. Kirjolohisuikaleet ovat uudenlaisia heti valmiita kalasuikaleita, joita voi käyttää kinkkusuikaleiden tapaan. Uutuus on myynnissä savun ja texmexin makuisena.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme