Pastis-kirja valittiin Suomen kauneimmaksi ja tavoittelee menestystä Euroopassa
Ravintola Pastiksen julkaisema teos ”Ravintola Pastis” on valittu Vuoden kauneimmaksi kirjaksi Suomessa – ja nyt sen matka jatkuu Euroopan kaunein kirja -kilpailuun.

Kirja ei ole vain kokoelma reseptejä, vaan kunnianosoitus Pastiksen sydämelle ja sielulle. Jokainen sivu huokuu tunnelmaa: viinilasien kilinää, kynttilänvalon pehmeää hehkua ja illallisia, jotka jatkuvat pitkälle yöhön. Raadin mukaan teos erottuu edukseen hienostuneella suunnittelullaan ja omaperäisellä otteellaan, joka tuo ravintolan hengen eläväksi paperilla.
”Olen äärimmäisen ylpeä ja kiitollinen tästä tunnustuksesta,” sanoo ravintoloitsija Samuil Angelov. ”Tämä kirja syntyi rakkaudesta Pastiksen tarinaan, sen keittiöön ja vieraisiin, jotka ovat tehneet siitä ainutlaatuisen. On upeaa nähdä, että visuaalinen kauneus ja sisältö ovat löytäneet tiensä myös raadin sydämiin. Toivon, että kirja vie lukijat pienelle matkalle, jossa Pastiksen tunnelma ja maut heräävät henkiin heidän omassa kodissaan.”
Kirja on Pastiksen oma julkaisu, ja sen synty on ollut huolellisen yhteistyön tulosta. Valokuvaaja Nico Backström vangitsi sivuille ravintolan ainutlaatuisen tunnelman, ja graafikko Satu Kontinen loihti kuvista ja tarinoista visuaalisesti upean kokonaisuuden. Elina Yrjölä puolestaan punoi yhdessä Samuil Angelovin ja keittiömestareiden kanssa ravintolan historian, reseptit ja muistot kertovaksi tarinaksi. Lopputulos on kirja, joka kokoaa yhteen Pastiksen vuosien varrella syntyneet maut, hetket ja kokemukset – ne, jotka ovat tehneet siitä yhden Helsingin rakastetuimmista ravintoloista. Sen sivujen kautta lukija pääsee kurkistamaan kulissien taakse: näkemään, miten ideat kypsyvät keittiössä ja miten Pastis on vuosien saatossa kasvanut pelkästä ravintolasta paikaksi, jossa ystävyydet syttyvät ja muistot jäävät elämään.
”Seuraavaksi odotamme innolla Vuoden keittokirja -kilpailua, jossa olemme mukana tällä kauneimmalla kirjalla,” Angelov lisää hymyillen.
Ravintola Pastis -kirjaa on saatavilla ravintolan verkkokaupasta pastis.fi, sekä Kirjakauppa Nidestä (Freda 35).
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Samuil AngelovRavintoloitsijaPastis
Puh:0505238682samuil@murudining.fiKuvat

Linkit
Pastis on pieni pala Pariisia Pikku Roobertin kadulla.
Ruokalistamme tarjoaa ranskalaisen keittiön klassikoita raikkaalla twistillä maustettuna. Seuraamme ruokavuoden sesonkeja ja kokkaamme aina kauden parhaista raaka-aineista.
Viinilistamme tarjoaa eurooppalaisia klassikkoviinejä, persoonallisia ja laadukkaita herkkupaloja, sekä pientuottajien erikoisuuksia, joita et löydä muualta.
Tule viihtymään kanssamme ja nauttimaan lounaasta, pitkästä illallisesta tai poikkeamaan vaikka työpäivän jälkeiselle lasilliselle ja pikkusyötävälle.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Pastis
Pastis - pieni pala Pariisia palkittiin yhtenä Suomen kauneimmista kirjoista28.3.2025 10:35:09 EET | Tiedote
Pastis-kirja on palkittu Suomen kirjataiteen komitean organisoimassa Suomen kauneimmat kirjat -kilpailussa tieto- ja oppikirjatsarjassa. Tästä kirja jatkaa Saksan Berliiniin, jossa palkitaan Euroopan kauneimmat kirjat. Pastis - pieni pala Pariisia kertoo perinteikkään helsinkiläisen Pastis-ravintolan tarinan ja vie lukijan matkalle Pariisiin tutustumaan herkullisiin ruokiin ja juomiin. Pastis-kirjaa tekemässä ovat olleet Samuil Angelov, Elina Yrjölä, Pinja Ohvo, Nico Backström ja Ravintola Pastis. Kirjan Graafikkona toimi Satu Kontinen.
Uudelleen avatulle Pastikselle kansainvälinen viinitunnustus27.9.2023 09:31:32 EEST | Tiedote
Wine Spectatorin kahden viinilasin tunnustus on Suomessa vain Murulla ja Pastiksella. Arvostettu yhdysvaltalainen Wine Spectator - viinilehti palkitsi ravintola Pastiksen kahden viinilasin Best of Award of Excellence - tunnustuksella jo toisena peräkkäisenä vuonna.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme