Kokkikartano mukana energiatehokkuussopimuksen seuraavallakin kaudella
Snellmanin Kokkikartano on liittynyt ensimmäisten yritysten mukana energiatehokkuussopimuksen seuraavallekin kaudelle - vuosille 2026–2035.

Sopimuksella sitoudumme edelleen jatkamaan toimintamme energiankäytön tehostamista vuoden 2035 loppuun mennessä.
- Olimme mukana jo edellisillä energiatehokkuussopimuskausilla, joten meistä tuntui luontevalta jatkaa. Haluamme jatkuvasti kehittää toimintaamme energiatehokkaammaksi ja olemme onnistuneet saavuttamaan tavoitteet hyvin, kertoo Klaus Holma, Snellmanin Kokkikartanon kiinteistöpäällikkö.
Kokkikartanolla on pitkään tehty töitä energiatehokkuuden parissa. Sopimus on ollut hyvä tuki toimintamme energiatehokkuuden kehittämiseen pitkäjänteisesti ja olemme aktiivisesti voineet seurata tavoitteiden toteutumista. Se on tukenut meitä energiakustannusten pienentämisessä ja päästöjen vähentämisessä sekä tekee työstä hieman näkyvämpää.
Mikä on energiatehokkuussopimus?
Energiatehokkuussopimukset ovat valtion ja eri toimialojen välisiä sopimuksia, jotka ohjaavat teollisuutta, energia- ja palvelualaa, kiinteistöalaa sekä julkista alaa energian tehokkaampaan käyttöön vapaaehtoisin keinoin. Yritykset liittyvät elinkeinoelämän energiatehokkuussopimukseen allekirjoittamalla erillisen liittymisasiakirjan oman toimialansa toimenpideohjelmaan ja sitoutumalla tehostamaan energiankäyttöään siinä esitettyjen toimenpiteiden ja tavoitteiden mukaisesti. Elintarviketeollisuudella on oma sopimukseen liittyvä toimenpideohjelmansa, jota Elintarviketeollisuusliitto (ETL) koordinoi. Nyt alkava sopimuskausi on järjestyksessään neljäs.
Energiatehokkuussopimukset ovat vuosikymmenten saatossa vakiintuneet osaksi Suomen energiapolitiikkaa. Niillä on tärkeä rooli Suomen ilmasto- ja energiastrategiassa ja ne tukevat Suomen tavoitetta olla hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä.
Energiatehokkuussopimuksiin on sitoutunut laajasti valtionhallintoa ja eri toimialoja. Mukana ovat työ- ja elinkeinoministeriö, ympäristöministeriö, Energiavirasto, Elinkeinoelämän keskusliitto EK, Elintarviketeollisuusliitto, Energiateollisuus, Kemianteollisuus, Metsäteollisuus, Teknologiateollisuus, Kaupan Liitto, Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa, Autoalan Keskusliitto, Kiinteistönomistajat ja rakennuttajat Rakli, Kuntaliitto ja Maakuntien tilakeskus.
Lue lisää: https://energiatehokkuussopimukset.fi
Lisätietoja:
Klaus Holma, kiinteistöpäällikkö, Snellmanin Kokkikartano Oy, puh. 050 4327 375, sposti: klaus.holma(a)kokkikartano.fi
Vilma Wiitakorpi Björkman, viestintä- ja vastuullisuusjohtaja, Snellman-konserni, puh. 050 3080 879, sposti: vilma.wiitakorpi-bjorkman(a)snellman.fi
Snellmanin Kokkikartano:
Kokkikartano on pieni keravalainen ruokatehdas, jonka missio on tarjota ihmisille mahdollisuus parempaan valmisruokaan, työntekijöille parempaan työpaikkaan, kumppaneille parempaan yhteistyöhön ja kauppiaille parempaan asiakaspalveluun. Kokkikartano on perustettu vuonna 1999 ja siitä tuli osa Snellman-konsernia vuonna 2006. Alusta saakka Kokkikartanon ruokia on valmistettu maku ja laatu edellä, samalla tavalla kuin kotona tehtäisiin.
Snellman-konserni:
Snellman-konserni on suomalainen ruokatalo, joka tarjoaa parhaita makuelämyksiä markkinoiden luotetuimmilla brändeillä. Perheyrityksenä valmistamme tuotteemme kuin itsellemme tekisimme ottaen aina huomioon ihmisten, eläinten ja ympäristön hyvinvoinnin. Konsernilla on toimintaa Suomen lisäksi myös Ruotsissa ja viemme tuotteitamme useaan maahan. Palveluksessamme työskentelee noin 2 000 intohimoista eri alan osaajaa ja elintarvikealan ammattilaista, jotka tekevät ruokaa suurella sydämellä ja mausta tinkimättä.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Klaus HolmaKiinteistöpäällikköSnellmanin Kokkikartano Oy
Puh:050 4327 375klaus.holma@kokkikartano.fiVilma Wiitakorpi-Björkmanviestintä- ja vastuullisuusjohtajaOy Snellman Ab
Puh:0503080879vilma.wiitakorpi-bjorkman@snellman.fiSnellmanin Kokkikartano
Kokkikartano on pieni keravalainen ruokatehdas, jonka missio on tarjota ihmisille mahdollisuus parempaan valmisruokaan, työntekijöille parempaan työpaikkaan, kumppaneille parempaan yhteistyöhön ja kauppiaille parempaan asiakaspalveluun. Kokkikartano on perustettu vuonna 1999 ja siitä tuli osa Snellman-konsernia vuonna 2006. Alusta saakka Kokkikartanon ruokia on valmistettu maku ja laatu edellä, samalla tavalla kuin kotona tehtäisiin.
Snellman-konserni
Snellman-konserni on suomalainen ruokatalo, joka tarjoaa parhaita makuelämyksiä markkinoiden luotetuimmilla brändeillä. Perheyrityksenä valmistamme tuotteemme kuin itsellemme tekisimme ottaen aina huomioon ihmisten, eläinten ja ympäristön hyvinvoinnin. Konsernilla on toimintaa Suomen lisäksi myös Ruotsissa ja viemme tuotteitamme useaan maahan. Palveluksessamme työskentelee noin 2 000 intohimoista eri alan osaajaa ja elintarvikealan ammattilaista, jotka tekevät ruokaa suurella sydämellä ja mausta tinkimättä.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Snellmanin Kokkikartano Oy
Takaisinveto: linssi-porkkanapullat ja riisi 350g ateriassa ilmoittamaton maitoproteiiniallergeeni25.6.2025 08:31:44 EEST | Tiedote
Linssi-porkkanapullat ja riisi 350 g aterian sisältämä kastikepussi sisältää virheellisesti maitoproteiinia, mistä ei ole ilmoitettu pakkausmerkinnöissä.
Takaisinveto. Tomaatti-vuohenjuustopastassa 300 g ja Tulisessa chorizopastassa 300 g allergeeniriski9.2.2024 15:26:55 EET | Tiedote
Raaka-ainetoimittajan virheen vuoksi Kokkikartanon Tomaatti-vuohenjuustopastassa (300 g) ja Tulisessa chorizopastassa (300 g) käytettävässä orecchiette-pastan yhdessä erässä on ilmennyt mahdollinen mustekalan musteen kontaminaatio, joka voi aiheuttaa allergisen reaktion nilviäisille allergisille henkilöille. Muille tuote on turvallista käyttää. Koska kuluttajien turvallisuus on meille ensisijaisen tärkeää, varotoimenpiteenä vedämme takaisin kaikki valmistuserät, joihin kyseistä raaka-aine-erää on käytetty.
Takaisinveto - Lihamakaronilaatikoissa (300g, 700g, 2800g) metalliriski16.6.2023 14:08:07 EEST | Tiedote
Raaka-ainetoimittaja Lantmännen Cerealia vetää useita pastatuotteitaan takaisin markkinoilta, sillä tuotantoprosessissa vioittunut laitteisto on saattanut aiheuttaa pienten metallinpalasten joutumisen pakkauksiin. Riski koskee myös Kokkikartanon lihamakaronilaatikoissa käytettävää sarvimakaronia. Koska kuluttajien turvallisuus on meille ensisijaisen tärkeää, varotoimenpiteenä vedämme takaisin kaikki valmistuserät, joihin kyseistä raaka-aine-erää on käytetty.
TAKAISINVETOTIEDOTE 22.6.2020 - Väärä holkki, merkitsemätön sinappiallergeeni22.6.2020 13:28:57 EEST | Tiedote
Osassa 17.-18.6.2020 toimitetuissa KEBAB RIISILLÄ 350G annoksissa saattaa olla väärä holkki. Tuotteen viimeinen käyttöpäivätunniste on 27.6.2020 ja 28.6.2020. Virheellisessä tuotteessa on BROILERIPYÖRYKÄT JA MUUSI 350G tuotteen holkki. Kebab riisillä annoksessa on sinappiallergeeni, jota ei ole mainittu Broileripyörykät ja muusi annoksen tuotetiedoissa.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme