KIKO King Konjac | Zero-Carb Sushi Base

Sushiateria kuluttaa jopa 200 litraa vettä – suomalaiskeksintö vähentää kulutuksen alle litraan

Jaa

Riisin viljely kuluttaa valtavia määriä makeaa vettä. Suomessa kehitetty KIKO King Konjac Zero-Carb Sushi Base tarjoaa saman sushielämyksen alle litralla vettä – yli 99 % pienemmällä vesijalanjäljellä.

KIKO on sushipohja, joka kuluttaa alle litran vettä annosta kohti.
LUKE:n elinkaarianalyysin mukaan suomalaisen KIKO-sushipohjan valmistus kuluttaa vain noin 0,09 l vettä per pala – yli 99 % vähemmän kuin riisin tuotanto. 2025 © KIKO King Konjac

Luonnonvarakeskus (Natural Resources Institute Finland) LUKE:n tekemän elinkaarianalyysin (LCA) mukaan yhden KIKO-sushipohjan valmistukseen kuluu vain noin 0,09 litraa vettä eli vain muutama kulaus. Suomalainen KIKO-sushipohja on siis tutkitusti poikkeuksellisen ekologinen elintarvike.

KIKO-sushipohjan pääraaka-aine on kiko-jyvä, joka valmistetaan perinteisestä japanilaisesta konjac-kasvista (amorphophallus konjac). Valkoisen riisin vaihtoehdoksi kehitetyn KIKO:n viljely ja valmistus vaatii vain vajaat 5,4 litraa vettä kiloa kohti. Riisin tuotantoon kuluu tieteellisten julkaisujen mukaan tyypillisesti 2 000–5 000 litraa kiloa kohden. KIKO on siis poikkeuksellisen vettä säästävä innovaatio – se kuluttaa jopa yli 650 kertaa vähemmän vettä kuin perinteinen riisi. Samalla sen hiilijalanjälki on 75 % pienempi ja metaanipäästöjä syntyy jopa 98 % vähemmän riisiin verrattuna.

Ympäristöystävällisyyden lisäksi KIKO on terveellinen vaihtoehto. KIKOssa on jopa viisi kertaa enemmän kuitua ja 90 % vähemmän kaloreita kuin tavallisessa sushiriisissä, mausta tinkimättä: yli 400 maistajan paneeleissa 90,4 % antoi maulle arvosanan 4 tai 5 tähteä viidestä.

Hyvä maku, riisimäinen rakenne, ravintoarvot ja ympäristöystävällisyys ovat tulos pitkästä kehitystyöstä, joka on toteutettu yhdessä sushiammattilaisten kanssa. Innovaatio palkittiin loppuvuodesta 2024 SIAL Innovation Award -palkinnolla Pariisissa maailman arvostetuimmassa elintarvikeinnovaatiokilpailussa ensimmäisenä suomalaisyrityksenä koskaan.

“Halusimme yhdistää pohjoismaisen terveyden ja hyvinvoinnin kasvavan trendin perinteikkääseen japanilaiseen makumaailmaan. Kyseessä on tulevaisuuden ruoka ja kokonaisvaltaisesti parempi vaihtoehto, joten luonnollisesti painotimme myös ympäristönäkökulmaa elintarvikkeen kehittämisessä. Saadut palkinnot, tutkimustulokset ja kuluttajien kiinnostus osoittavat, että pitkäjänteinen kehitystyö kannatti, kertoo innovaation keksijä ja toimitusjohtaja Sami Gauffin.

KIKO-sushipohjaan voi tutustua Ruoka & Viini -messuilla 23.-26.10.2025 Helsingin Messukeskuksessa osastolla 3b30. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

KIKO on sushipohja, joka kuluttaa alle litran vettä annosta kohti.
LUKE:n elinkaarianalyysin mukaan suomalaisen KIKO-sushipohjan valmistus kuluttaa vain noin 0,09 l vettä per pala – yli 99 % vähemmän kuin riisin tuotanto.
2025 © KIKO King Konjac
Lataa
KIKO-sushipohjien valmistusvaihe, wasabi rullataan tasaisesti pohjien päälle.
Wasabin levitysvaihe KIKO-sushipohjien valmistuksessa. Valmiit sushipohjat tarjoavat sushipisteelle helpon ja tasalaatuisen tavan valmistaa sushia ilman 7-vaiheen sushiriisin valmistusta.
© 2025 KIKO King Konjac
Lataa
Valmiit KIKO-sushipohjat, jotka säilyvät huoneenlämmössä ja soveltuvat ammattikäyttöön.
Valmiit ja tasalaatuiset KIKO-sushipohjat ovat heti käyttövalmiita. Ne säilyvät huoneenlämmössä ja ovat elintarviketurvallisia, mikä tekee niistä erityisen käytännöllisen ratkaisun kahviloille ja sushipisteille.
© 2025 KIKO King Konjac
Lataa
KIKO-kuluttajapakkaus supermarketin hyllyssä – sama tuote, jota käytetään myös suurkeittiöissä ja ravintoloissa.
KIKO-tuotteesta on kehitetty myös kuluttajapakkaus, joka tuo suurkeittiöissä käytetyn sushipohjainnovaation saataville tavallisiin ruokakauppoihin. Tuote on valmiina käyttöön sellaisenaan ja säilyy huoneenlämmössä.
© 2025 KIKO King Konjac
Lataa
KIKO-kuluttajapakkaukset supermarketin kylmähyllyssä.
KIKO-kuluttajapakkaukset esillä supermarketin kylmähyllyssä. Ratkaisu vähentää ruokahävikkiä, tehostaa logistiikkaa ja parantaa sushimyynnin kannattavuutta ympäristöystävällisellä tavalla. Tuote tuo sushipohjainnovaation myös valmissushin vähittäismyyntiin.
© 2025 KIKO King Konjac
Lataa
KIKO-tiimi palkintojen kanssa SIAL Paris 2024 -tapahtumassa.
KIKO-tiimi vastaanotti kaksi palkintoa SIAL Paris 2024 -tapahtumassa. Yritys sai tunnustusta Zero-Carb Sushi Base -innovaatiostaan, joka voitti sekä SIAL Innovation Award pronssin että Alternative Food Products -kategorian pääpalkinnon.
© 2025 KIKO King Konjac
Lataa
Riisin terassiviljely hukutetuilla pelloilla Aasiassa.
Perinteinen riisinviljely vaatii suuria määriä makeaa vettä ja on merkittävä maatalouden vesijalanjäljen aiheuttaja. Suomessa kehitetty KIKO-sushipohja tarjoaa riisille ekologisemman vaihtoehdon.
© Pixabay / vapaa käyttöoikeus
Lataa

Linkit

Lisätietoa

KIKO King Konjac – Sushi 2.0 – yhdistää kaksi ikonista japanilaisen keittiön herkkua:
maailmanlaajuisesti rakastetun sushin ja länsimaissa tuntemattomamman,
hyvinvoinnin symbolin, konjac-kasvin. Suomalaisinnovaatio, tarjoiluvalmis KIKO-pala on
lähes kaloriton (2 kcal /pala) vaihtoehto valkoiselle sushiriisille. Säilöntä- ja väriaineettomat
KIKO-palat sopivat vegaaneille, gluteenittomille, FODMAP-ruokavalioon, ketoilijoille,
keventäjille ja kaikille hyvää oloa ja makua arvostavalle. Tuote on palkittu kansainvälisesti
SIAL Innovation Award -palkinnolla. KIKO-sushia on saatavilla valmiina annoksina valituilla sushipisteillä sekä KIKO Zero-Carb Sushi Base 18 kpl -pakkauksena ruokakaupoista.
www.kingkonjac.com

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta KIKO King Konjac | Zero-Carb Sushi Base

World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye