Elina Innasen Chocochilin kesäruokaa on vuoden kotimainen keittokirja
Ruokatoimittajat ry:n järjestämän Vuoden kotimainen keittokirja –kilpailun voittajaksi on valittu Elina Innasen teos Chocochilin kesäruokaa (Kosmos, 2025). Palkinto jaettiin Helsingin Kirjamessuilla perjantaina 24.10.2025.

Ensimmäistä kertaa kilpailun voittaa kirja, jossa reseptit ovat täysin vegaanisia. Elina Innanen on ruokavaikuttaja, keittokirjailija ja yrittäjä, joka on tullut tutuksi Chocochili-blogisaan. Chocochilin kesäruokaa on hänen kahdeksas keittokirjansa.
Elina Innasen teokset ja blogi ovat juurruttaneet itsensä uuteen suomalaiseen ruokakulttuuriin, ja hänen resepteistään on tullut monen kotikeittiön klassikkoja. Chocochilin kesäruokaa kokoaa yksien kansien väliin Chocochilin parhaat grillireseptit sekä niiden herkulliset lisukkeet. Kirjan reseptit soveltuvat niin aloittelevan grillaajan kuin kokeneemmankin vegekokin käyttöön.
Ruokatoimittajat Ry perustelee valintaa vuoden parhaaksi keittokirjaksi seuraavasti:
"Kirja osoittaa vakuuttavasti, että vegaanikin voi grillata – ja tehdä sen herkullisesti, helposti ja ilolla. Reseptit ovat selkeitä ja toimivia, ja niiden punainen lanka pysyy kirkkaana läpi koko teoksen. Kokonaisuus on huolellisesti rakennettu ja tasapainoinen niin sisällön, taiton kuin reseptien rytmityksenkin osalta.
Innasen reseptiikka on tekijänsä näköistä: kekseliästä, värikästä ja makujen suhteen rohkeaa, mutta silti helposti lähestyttävää."
Erityistä kiitosta saivat kirsikkamarinoitu tofu, vesimeloni-retiisisalaatti ja satay-tofu, jotka ilmentävät kirjan kesäistä tunnelmaa ja makujen tasapainoa.
Elina Innanen kuvailee voittotunnelmiaan seuraavasti:
”Suomessa on tänäkin vuonna ilmestynyt valtava määrä laadukkaita keittokirjoja, joten on ihan mieletön kunnia, että Chocochilin kesäruokaa valittiin kaikkien näiden upeiden kirjojen joukosta vuoden parhaaksi.
Vaikka rakastankin työtäni vegaanisen ruoan parissa, en tee tätä itseni takia, vaan tehdäkseni osuuteni eläinten ja maapallon puolesta. Vuoden kotimaisen keittokirja -palkinnon voitti nyt ensimmäistä kertaa vegaaninen kirja, mikä on ihan huikea juttu! Minusta tämä kertoo sitä, että vegaaniruoka on asettunut osaksi suomalaista ruokakulttuuria.”
Ruokatoimittajat Ry toteaa voittajan valinnan olleen helppoa, sillä ensimmäinen vegaaninen grillausopas teki vaikutuksen tuoreella ja inspiroivalla otteellaan. Lisätietoja Ruokatoimittajat Ry:n sivuilla: https://ruokatoimittajat.fi/
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Liisa LehkonenBrand ManagerKosmos
Arvostelukappaleet ja haastattelupyynnöt
Mikko AarneKustantaja
mikko.aarne@kosmoskirjat.fiKuvat

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Kustannusyhtiö Kosmos
Kosmoksen syksyn 2025 kirjat on julkaistu15.4.2025 14:58:00 EEST | Tiedote
Kosmoksen syksyn 2025 kirjat tarjoavat uusia näkökulmia ihmisten erityisyyteen, tarinoita lihallisuudesta ja jännitystä poliisimaailmasta.
Kosmoksen kevään 2025 kirjat on julkaistu13.11.2024 14:55:00 EET | Tiedote
Keväällä 2025 Kosmos täyttää kymmenen vuotta ja julkaisee alkuvuoden merkittävimmät teokset.
Vuoden 2024 Tietokirjailijapalkinto Johanna Vehkoolle26.10.2024 13:00:00 EEST | Tiedote
Vuoden 2024 Tietokirjailijapalkinnot jaettiin Helsingin kirjamessuilla lauantaina 26.10.2024. Palkinnon saivat Johanna Vehkoo, Anu Lahtinen, Risto Niku, Pasi Saukkonen, Seppo Vuokko Palkinnot jaettiin 24. kertaa.
Kosmoksen syksyn 2024 kirjat sisältävät uusia näkökulmia äitiyteen, koskettavia tarinoita nuoruuden hapuilusta ja saatanallista paniikkia16.4.2024 14:00:00 EEST | Tiedote
Kosmos julkaisee syksyn kiinnostavimmat teokset kotimaisilta ja kansainvälisiltä tekijöiltä. Kosmoksen katalogi on kokonaisuudessaan katsottavissa täällä.
Elsi Hyttinen on nimetty Kosmoksen kustannustoimittajaksi18.3.2024 14:34:33 EET | Tiedote
Kosmoksen kustannustoimittajaksi on nimetty Elsi Hyttinen.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme