Kokkikartano kasvaa yritysostolla – tarjonta laajenee heti syötäviin tuotteisiin
Yritysoston myötä Kokkikartano toteuttaa strategiaansa antaen mahdollisuuden parempaan tarjoamalla entistä laajemmin valmisruokavaihtoehtoja ja parhaita makuelämyksiä eri ruokahetkiin ruokailutottumusten muuttuessa.

Snellmanin Kokkikartano kasvaa yritysostolla hankkimalla suomalaisen Eat & Enjoy -tuotemerkin. Yritysosto laajentaa yhtiön tarjontaa heti syötäviin tuotteisiin, kuten erilaisiin leipätuotteisiin sekä kylmänä syötäviin salaattiaterioihin. Yritysoston myötä Kokkikartano toteuttaa strategiaansa antaen mahdollisuuden parempaan tarjoamalla entistä laajemmin valmisruokavaihtoehtoja ja parhaita makuelämyksiä eri ruokahetkiin ruokailutottumusten muuttuessa.
-Ruokailu, ruokahetket ja ihmisten tarpeet ovat muuttuneet ja monipuolistuneet viime vuosien aikana. Kuluttajat ostavat moninaisiin tarpeisiin erilaisia tuotteita kuten kätevästi kaupasta mukaan otettavia leipiä tai salaatteja, joita on helppo syödä sellaisenaan niin kotona kuin liikkeellä ollessakin. Me haluamme tarjota vaihtoehtoja ja tämän tyyppiset tuotteet puuttuivat tarjonnastamme, siksi Eat & Enjoy -tuotteet ovat luonnollinen ja strategiamme mukainen lisäys Kokkikartanon laadukkaisiin ja maukkaisiin lämmitettäviin valmisruokiin, kertoo Tommy Snellman, toimitusjohtaja, Snellmanin Kokkikartano Oy.
Kokkikartano ostaa Eat & Enjoy-tuotemerkin Ricoplaza Oy:ltä, joka on vuonna 1998 perustettu perheyritys. Kaikki yhtiön tuotteet valmistetaan käsityönä Helsingissä ja niitä myydään Eat & Enjoy-tuotemerkillä hyvin varustelluissa vähittäisruokakaupoissa pääkaupunkiseudulla, Pirkanmaalla ja Turun alueella sekä liikenneasemilla Pirkanmaalla. Yhtiön arvot, ihmisläheinen toimintatapa ja perheyritystausta mahdollistivat osaltaan nopean yhteisen sävelen löytymisen.
-Meillä on paljon yhdistäviä tekijöitä. Sekä Kokkikartanon että Eat & Enjoy:n tuotekehityksessä ja tuotteiden toteutuksessa kaiken lähtökohta on hyvä maku ja tarkkaan valitut raaka-aineet. Siinäkin suhteessa koen, että sovimme hyvin yhteen, jatkaa Tommy Snellman.
Eat & Enjoyn -tuotteiden myynti jatkuu toistaiseksi oman tuotenimen alla. Yhtiön 27 työntekijää jatkavat Ricoplazan työntekijöinä. Kokkikartano jatkaa tuotemerkin kehittämistä yhdessä nykyisten omistajien kanssa, jotka jäävät yhtiön palvelukseen. Tuotteiden valmistus jatkuu nykyisissä tiloissa Itä-Helsingissä. Kauppasummaa ei kerrota julkisuuteen.
Lisätietoja:
Tommy Snellman, toimitusjohtaja, Snellmanin Kokkikartano Oy, sposti: tommy.snellman@snellman.fi, puh. 044 7966 305
Vilma Wiitakorpi Björkman, viestintä- ja vastuullisuusjohtaja, Snellman-konserni, sposti: vilma.wiitakorpi-bjorkman@snellman.fi, puh. 050 3080 879
Snellmanin Kokkikartano:
Kokkikartano on pieni keravalainen ruokatehdas, jonka missio on tarjota ihmisille mahdollisuus parempaan valmisruokaan, työntekijöille parempaan työpaikkaan, kumppaneille parempaan yhteistyöhön ja kauppiaille parempaan asiakaspalveluun. Kokkikartano on perustettu vuonna 1999 ja siitä tuli osa Snellman-konsernia vuonna 2006. Alusta saakka Kokkikartanon ruokia on valmistettu maku ja laatu edellä, samalla tavalla kuin kotona tehtäisiin. Tätä myös kuluttajat arvostavat, sillä tutkimusten mukaan Kokkikartano on suomalaisten suosikki valmisruokabrändi.
Snellman-konserni:
Snellman-konserni on suomalainen ruokatalo, joka tarjoaa parhaita makuelämyksiä markkinoiden luotetuimmilla brändeillä. Perheyrityksenä valmistamme tuotteemme kuin itsellemme tekisimme ottaen aina huomioon ihmisten, eläinten ja ympäristön hyvinvoinnin. Konsernilla on toimintaa Suomen lisäksi myös Ruotsissa ja viemme tuotteitamme useaan maahan. Palveluksessamme työskentelee noin 2 000 intohimoista eri alan osaajaa ja elintarvikealan ammattilaista, jotka tekevät ruokaa suurella sydämellä ja mausta tinkimättä.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Tommy SnellmanToimitusjohtajaSnellmanin Kokkikartano Oy
Puh:044 7966 305tommy.snellman@snellman.fiVilma Wiitakorpi-Björkmanviestintä- ja vastuullisuusjohtajaOy Snellman Ab
Puh:0503080879vilma.wiitakorpi-bjorkman@snellman.fiKuvat

Muut kielet
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Snellmanin Kokkikartano Oy
Kokkikartano mukana energiatehokkuussopimuksen seuraavallakin kaudella9.10.2025 13:00:00 EEST | Tiedote
Snellmanin Kokkikartano on liittynyt ensimmäisten yritysten mukana energiatehokkuussopimuksen seuraavallekin kaudelle - vuosille 2026–2035.
Takaisinveto: linssi-porkkanapullat ja riisi 350g ateriassa ilmoittamaton maitoproteiiniallergeeni25.6.2025 08:31:44 EEST | Tiedote
Linssi-porkkanapullat ja riisi 350 g aterian sisältämä kastikepussi sisältää virheellisesti maitoproteiinia, mistä ei ole ilmoitettu pakkausmerkinnöissä.
Takaisinveto. Tomaatti-vuohenjuustopastassa 300 g ja Tulisessa chorizopastassa 300 g allergeeniriski9.2.2024 15:26:55 EET | Tiedote
Raaka-ainetoimittajan virheen vuoksi Kokkikartanon Tomaatti-vuohenjuustopastassa (300 g) ja Tulisessa chorizopastassa (300 g) käytettävässä orecchiette-pastan yhdessä erässä on ilmennyt mahdollinen mustekalan musteen kontaminaatio, joka voi aiheuttaa allergisen reaktion nilviäisille allergisille henkilöille. Muille tuote on turvallista käyttää. Koska kuluttajien turvallisuus on meille ensisijaisen tärkeää, varotoimenpiteenä vedämme takaisin kaikki valmistuserät, joihin kyseistä raaka-aine-erää on käytetty.
Takaisinveto - Lihamakaronilaatikoissa (300g, 700g, 2800g) metalliriski16.6.2023 14:08:07 EEST | Tiedote
Raaka-ainetoimittaja Lantmännen Cerealia vetää useita pastatuotteitaan takaisin markkinoilta, sillä tuotantoprosessissa vioittunut laitteisto on saattanut aiheuttaa pienten metallinpalasten joutumisen pakkauksiin. Riski koskee myös Kokkikartanon lihamakaronilaatikoissa käytettävää sarvimakaronia. Koska kuluttajien turvallisuus on meille ensisijaisen tärkeää, varotoimenpiteenä vedämme takaisin kaikki valmistuserät, joihin kyseistä raaka-aine-erää on käytetty.
TAKAISINVETOTIEDOTE 22.6.2020 - Väärä holkki, merkitsemätön sinappiallergeeni22.6.2020 13:28:57 EEST | Tiedote
Osassa 17.-18.6.2020 toimitetuissa KEBAB RIISILLÄ 350G annoksissa saattaa olla väärä holkki. Tuotteen viimeinen käyttöpäivätunniste on 27.6.2020 ja 28.6.2020. Virheellisessä tuotteessa on BROILERIPYÖRYKÄT JA MUUSI 350G tuotteen holkki. Kebab riisillä annoksessa on sinappiallergeeni, jota ei ole mainittu Broileripyörykät ja muusi annoksen tuotetiedoissa.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme