Finnforelin saneeraushakemus hyväksyttiin – vahvistaa toiminnan jatkuvuuden
Pohjois-Savon käräjäoikeus on hyväksynyt 31.10.2025 Finnforel Oy:n yrityssaneeraushakemuksen. Finnforel hakeutui yrityssaneeraukseen 30.9.2025 turvatakseen toiminnan jatkuvuuden, varmistaakseen työpaikat ja vahvistaakseen pitkän aikavälin kannattavuutta.

Toimintaympäristö on viime vuosina ollut poikkeuksellisen haastava. Halvan norjalaisen lohen aiheuttama hintapaine ja uuden laitoksen nopea ylösajo ovat kiristäneet kannattavuutta, mutta samalla Finnforel on tehnyt mittavia parannuksia prosesseihin, vedenlaadun hallintaan ja tuotekehitykseen.
“Olemme tehneet valtavasti töitä toimintamme kehittämiseksi ja oppineet vaikeuksien kautta. Kaikki toimintamme jatkuu normaalisti, ja sitoutumisemme on vahvempi kuin koskaan”, toteaa Finnforelin toimitusjohtaja Nora Hortling.
Saneerausmenettelyn aikana ulkopuolinen selvittäjä arvioi yhtiön liiketoimintaa ja kannattavuutta. Tämän pohjalta laaditaan ja vahvistetaan saneerausohjelma. Ohjelman tavoitteena on varmistaa terve taloudellinen perusta ja rakentaa kestävä kasvu tulevaisuutta varten.
Vaikka termi yrityssaneeraus voi kuulostaa raskaalta, menettely tarjoaa yhtiölle uuden alun. Finnforel on pystynyt turvaamaan uutta rahoitusta, tuotanto toimii moitteettomasti ja toimitusvarmuus on erinomainen. Saneerausmenettely mahdollistaa sen, että Finnforel voi keskittyä liiketoiminnan vahvistamiseen, asiakastyöhön ja myynnin skaalaamiseen sekä toiminnan kehittämiseen.
Laadun kehittäminen ja asiakaskeskeisyys ohjaavat seuraavaa vaihetta
Finnforel on viime kuukausina parantanut merkittävästi vedenkäsittelyään, aistinvaraisen arvioinnin käytäntöjä ja sisäisiä laatuprosesseja. Näiden parannusten myötä tuotannon laatuvaihtelut on saatu hallintaan ja toimitusvarmuus on erinomainen.
Seuraavassa vaiheessa yhtiö keskittyy kotimarkkinassa kalankulutuksen arjen tukemiseen ja tuotteiden säännöllisen käytön vahvistamiseen. Suomessa ravitsemussuosituksissa kalaa suositellaan syötäväksi kahdesti viikossa ja Saimaan Tuoreen tuotteet sopivat tähän käyttötarkoitukseen erinomaisesti. Saimaan Tuoreen tuoteperhe on suunniteltu nimenomaan sujuvaa arkea ja toistuvaa ostamista varten: pakkauskoot ovat arkeen sopivia, valmistaminen helppoa ja nopeaa mikä tukee myönteisen ostokokemuksen toistumista.
”Tavoitteemme on tukea suomalaisten arkea tarjoamalla helposti käytettäviä, tasalaatuisia ja terveellisiä tuotteita. Kehitämme valikoimaa ja asiakaskokemusta pitkäjänteisesti, jotta suomalaisten olisi helppoa ja luontevaa käyttää kalaa viikoittaisessa ruokavaliossaan,” toimitusjohtaja toteaa.
Finnforel on myös viime kuukausina investoinut myynnin tehostamiseen ja laajentanut vientihankkeitaan Keski-Euroopassa ja Lähi-idässä, missä kysyntä vastuullisesti kasvatetulle kalalle kasvaa nopeasti.
“Suomalainen kiertovesikasvatus herättää kasvavaa kiinnostusta kansainvälisesti. Tarve ekologiselle ja terveelliselle proteiinille ei ole kadonnut mihinkään – päinvastoin, se kasvaa jatkuvasti. Meidän tehtävämme on varmistaa, että sekä suomalaiset että kuluttajat ympäri maailmaa voivat saada tuoretta, terveellistä ja kestävästi tuotettua kalaa omiin ruokapöytiinsä”, toimitusjohtaja painottaa.
Vastuullinen päätös turvaa tulevaisuuden
Yrityssaneeraukseen hakeutuminen on tehty yhtiön ja sen sidosryhmien etua ajatellen. Menettelyn avulla Finnforel voi vakauttaa taloutensa, kehittää liiketoimintaansa ja turvata sekä työntekijöidensä että asiakkaidensa edut.
Finnforelin tuotanto Varkauden laitoksella jatkuu normaalisti, ja kaikki sopimukset, toimitukset ja asiakasyhteistyö jatkuvat ennallaan. Yrityssaneerauksella ei ole vaikutusta yhtiön toiminnan laatuun , toimitusvarmuuteen tai toimituskykyyn.
“Tämä on meille uusi alku – tilaisuus vahvistaa toimintamme perustaa ja varmistaa, että suomalainen vastuullisesti kasvatettu kala säilyttää asemansa tulevaisuuden proteiinina. Olemme sitoutuneet tekemään tämän läpinäkyvästi, vastuullisesti ja pitkäjänteisesti”, sanoo toimitusjohtaja Nora Hortling.
Yhteyshenkilöt
Nora HortlingToimitusjohtajaFinnforel Oy
nora.hortling@finnforel.comLinkit
Finnforel
Finnforel on vuonna 2017 perustettu innovatiivinen kalanviljelyteknologian yritys, jonka kiertovesikasvattamo sijaitsee Pohjois-Savossa Varkaudessa. Yrityksen kokonaisvaltainen kiertovesiviljelyyn perustuva konsepti kattaa kalanviljelyn koko tuotantoketjun – uraauurtavista jalostusohjelmista aina rehujen, kalankasvatuksen ja käsittelyn hallintaan sekä valmiisiin kuluttajapakkausiin. Yhtiö tekee tiivistä yhteistyötä sekä paikallisten että kansainvälisten kumppaneidensa kanssa, tavoitteenaan mullistaa koko kalankasvatusala. Finnforelin kehittämä toimintamalli vähentää päästöjä, nollaa jätemäärän sekä maksimoi vesien, energian ja ravinteiden kierron. Toimintamallin vastuullisuus korostaa Finnforelin sitoutumista kestävään, antibiootti- ja mikromuovivapaaseen kalankasvatukseen sekä yrityksen tavoitetta olla ympäristöystävällisten vesiviljelykäytäntöjen edelläkävijä. Yhtiön tuotteita myydään tällä hetkellä Suomessa yli tuhannessa ruokakaupassa Saimaan Tuore -tuotemerkillä sekä ulkomailla LOHI-tuotemerkillä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Finnforel Oy
Saimaan Tuore tavoittelee Suomen vastuullisimman tuotteen titteliä30.10.2025 09:26:18 EET | Tiedote
Ympäristöystävällisen kalankasvatuksen suunnannäyttäjä Saimaan Tuore on mukana Suomen vastuullisin tuote -kilpailussa 150 gramman kirjolohifileellään, joka haastaa suomalaiset ajattelemaan kalaa uudella tavalla – helppona, vastuullisena ja juuri sopivan kokoisena arkiruokana.
Suomalainen kirjolohi ui nyt Arabiemiraatteihin9.9.2025 10:00:00 EEST | Tiedote
Suomalainen vesiviljelyn edelläkävijä Finnforel lanseeraa LOHI-kirjolohen Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa osana kansainvälistä kasvustrategiaansa.
Finnish foodtech Finnforel launches land-based farmed rainbow trout brand LoHi in the UAE9.9.2025 10:00:00 EEST | Press release
Finnforel is now bringing premium Nordic fish to UAE consumers seeking healthy, sustainable protein solutions in handy, easy-to-cook portions. As world seafood consumption is expected to increase by 50% by 2050, Finnforel’s production technology provides easy-to-use products without the environmental impacts associated with open-water aquaculture or commercial fishing.
Nora Hortling on nimitetty Finnforelin toimitusjohtajaksi7.1.2025 08:00:00 EET | Tiedote
Finnforel Oy:n uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty Nora Hortling (KTM). Hän aloittaa tehtävässään 3. helmikuuta 2025.
Nora Hortling has been appointed as CEO of Finnforel Oy7.1.2025 08:00:00 EET | Press release
MSc (Econ) Nora Hortling (38) has been appointed as the CEO of Finnforel Oy starting from February 3, 2025.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme