Suomalaisen Ainoa Wineryn laatuviinit joulupöytään ja pukinkonttiin
Hollolaisen Ainoa Wineryn viineissä maistuu marjat, metsä ja ripaus talven mausteisuutta. Viinit valmistetaan suomalaisista villimarjoista ja hedelmistä perinteisellä viinimetodilla. Tuloksena on kansainvälisesti palkittuja laatuviinejä, jotka ilahduttavat niin joulupöydässä kuin pukinkontissa.

Vuonna 2014 perustettu Ainoa Winery on Suomen kansainvälisesti palkituin ja arvostetuin luonnonmarjaviinitalo. Yrittäjät David Cohen ja Paola Guerrero de Cohen valmistavat viininsä käsityönä aidoilla viininvalmistusmenetelmillä, mikä tekee Ainoan juomista kansainvälisestikin ainutlaatuisia.
“Ihastuimme suomalaisiin puhtaisiin ja aromaattisiin villimarjoihin, jotka ovat kansainvälisesti katsottuna käsittämätön luonnonvara. Suhtaudumme niihin kuin parhaisiin rypäleisiin, eli valmistamme marjoista viiniä perinteisillä viininvalmistusmenetelmillä. Lopputuloksena on elegantteja ja moniulotteisia viinejä, jotka ovat yllättäneet kaikkein kokeneimmatkin viiniasiantuntijat”, kertoo Ainoa Wineryn perustaja ja viinintekijä David Cohen.
Kehittäessään Suomessa omaa viinityyliään, eivät David Cohen ja Paola Guerrero de Cohen tienneet rikkovansa marjaviinien rajoja tai haastavansa ennakkoluuloja. Nyt 10 vuotta myöhemmin, Ainoa Winery on maailman ainoana marjaviinituottajana palkittu Grand Gold -mitalilla arvostetussa Vinalies Internationales -kilpailussa Pariisissa. Viinitalo sai juuri merkittävän rahoituksen, jonka avulla se tulee kasvattamaan raaka-aineiden ostoja, tuotanto- ja varastokapasiteettia sekä lisäämään henkilöstöä. Ainoan tavoitteena on tuotannon ja myynnin kymmenkertaistaminen.
”Haluamme jokaisella viinipullollisella näyttää, että suomalaisen luonnon antimista voi tehdä ainutlaatuista, eri tilanteisiin sopivaa viiniä. Valikoimaamme kuuluu kuivia ja puolikuivia viinejä erityyppisille ruokalajeille sekä marjojen maut ja aromit kirkkaina esiin tuovia jälkiruokaviinejä”, summaa Cohen.
Davidin ja Paolan suositukset joulupöytään
David on kotoisin Yhdysvalloista ja Paola Ecuadorista. He ovat kattaneet yhteisen joulupöydän Suomessa jo 17 kertaa, joten tarjoiluihin kuuluu myös perinteisiä suomalaisia herkkuja.
”Meidän joulupöytämme pohjautuu suomalaiseen perinteeseen, mutta siitä löytyy aina myös amerikkalaisia ja ecuadorilaisia vivahteita. Jouluateria alkaa mausteisella Kaamos-puolukka-hunajaviinillä, joka on raikkaampi ja kevyempi vaihtoehto perinteiselle glögille. Suomalaisessa jouluruoassa on erityisesti kalojen ja rosollin kautta paljon happoja sekä voimakkaitakin makuja. Savulohelle täydellinen pari on kevyt ja raikas Havu. Kuiva Silkki sopii mainiosti tuhdimmille ruoille, kuten riistalle, mutta sopii myös erinomaisesti kinkun kanssa. Juustotarjottimelle valitsisin portviinimäisen Sametin. Kaikki ovat myös laadukkaita ja tyylikkäitä joululahjoja”, sanoo Paola Guerrero de Cohen.
Havu
puolukka-, hunaja- ja kuusenkerkkäviini
Kevyt ja raikas Havu on valmistettu suomalaisista puolukoista, se makeutetaan kotimaisella hunajalla ja maustetaan kuusenkerkillä, jotka tuovat siihen metsäistä raikkautta ja tasapainottavat puolukan hapokkuutta.
Puolukka ja kuusi ovat molemmat erottamattomasti joulun aromeja. Havu sopiikin joulupöytään täydellisesti savulohen seuraksi, mutta myös marjajälkiruokien seuraksi.
Alkoholia: 5 %
Pullokoko: 75 cl, kirkas pullo, luonnonkorkki
Hinta: 19,09 euroa (Alko)
Jäännössokeri: 110 g/l
Väri: kirkkaanpunainen
Silkki
Kuiva mustikkaviini
Mausteinen, keskitäyteläinen ja kuiva mustikkaviini Silkki on täydellinen pari riistalle. Tammitynnyrissä kypsyneen viinin samettisen pehmeät tanniinit tuovat rakennetta ja tekevät Silkistä erinomaisen kumppanin runsaille ruuille. Pitkä kypsytysaika puolestaan pyöristää viinin aromit ja yhdistää sen eri elementit harmonisesti. Jouluna toimii hyvin alkuruokaleikkelepöydän tai maksapateen seuraksi.
Alkoholia: 12,5 %
Pullokoko: 75 cl, sininen pullo, luonnonkorkki
Hinta: 24,99 euroa (Alko)
Väri: syvän sinertävä
Tarjoilulämpötila: 13–16 °C (kellarin viileys)
Sopii vegaaneille
Sametti
Mustikkajälkiruokaviini
Vahva ja runsasarominen, lähes portviinimäinen Sametti on täydellinen kumppani marjaisille ja suklaisille jälkiruuille sekä pehmeille ja kermaisille juustoille, kuten Camembertille. Suurin osa käymisestä tapahtuu marjojen kanssa, jolloin kuorista uuttuu tanniineja, flavonoideja ja syvän violetteja väriyhdisteitä.
Alkoholia: 13 %
Jäännössokeri: 130 g/l
Pullokoko: 37,5 cl, tumma pullo, lasisuljin
Hinta: 25,99 euroa (Alko)
Väri: syvän violetti
Tarjoilulämpötila: 10–14 °C (kellarin viileys)
Sopii vegaaneille
Kaamos
Mausteinen puolukka- ja hunajaviini
Kaamos sopii nautittavaksi joko lämmitettynä tai viileänä jälkiruokaviininä. Se on kevyempi ja vähemmän makea vaihtoehto perinteiselle glögille. Viini valmistetaan suomalaisista puolukoista, hunajasta sekä perinteisistä glögimausteista, kuten mausteneilikasta, kanelista ja kardemummasta.
Alkoholia: 5 %
Jäännössokeri: 120 g/l
Pullokoko: 75 cl, kirkas pullo, luonnonkorkki
Hinta: K- ja S-ryhmän ruokakaupoissa 16-18 euroa
Väri: kirkkaanpunainen
Tarjoilulämpötila: lämmitettynä tai viileänä
Sopii vegaaneille
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Samuel SorainenPR Boutique Wolfcom Oy
Puh:+358400579653samuel.sorainen@wolfcom.fiSini SorainenWolfcom PR Boutique
Puh:0400397464sini.sorainen@wolfcom.fiKuvat




Linkit
Tietoja julkaisijasta
Wolfcom PR Boutique, Helsinki, Finland
Tehtaankatu 40 B 21, 00150 Helsinki
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Wolfcom
Ainoa Winery sai kasvurahoituksen ja huippuosaajia hallitukseen14.11.2025 11:12:38 EET | Tiedote
Suomalaisiin villimarjoihin ja hedelmiin erikoistunut viinitalo on saanut merkittävän kasvurahoituksen. Sen avulla Ainoa Winery kehittää toimintaansa, kasvattaa raaka-aineiden ostoja sekä tuotanto- ja varastokapasiteettiaan ja lisää henkilöstöä Hollolassa. Investointi tukee myös viinitalon panostuksia markkinointiin ja jakeluun kotimaassa ja kansainvälisesti. Ainoa Wineryn tavoitteena on viinituotannon ja myynnin kymmenkertaistaminen.
Suomalainen menestystarina esillä CBS Newsin valtakunnallisissa uutisissa Yhdysvalloissa13.11.2025 08:33:00 EET | Tiedote
Suomalainen yksityislentoyhtiö Aerocom Aviation nousi kansainväliseksi uutisaiheeksi, kun yhtiön palvelua ja sen toista perustajaa Joonas Nurmea esitellään parhaillaan CBS Newsin aamuohjelmissa ja valtakunnallisissa TV-uutisissa. Keskiviikkona alkanut näkyvyys eri puolilla Yhdysvaltoja tavoittaa kymmeniä miljoonia katsojia ja nostaa esiin suomalaisen yrittäjätarinan sekä sen tarjoaman räätälöidyn matkustuspalvelun.
NH Collection Helsinki Grand Hansa avaa loisteliaan Ballroomin ovet joulunviettäjille4.11.2025 11:51:26 EET | Tiedote
NH Collection Helsinki Grand Hansa -hotelli pukeutuu jouluun ja avaa loisteliaan juhlasalin ovet vieraille. Tavallisesti vain tapahtumien ja yksityisvieraiden käytössä olevaan Ballroomiin katetaan gaalaillallinen, joka tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden kokea hotellin historiallinen suuri juhlasali kaikessa loistossaan. Lisäksi Hansa Café Bar & Brasserie kutsuu herkuttelemaan kolmen ruokalajin joululounaalle sekä nauttimaan jouluaaton herkkuja notkuva menu.
Kummituksia ja karmivia paikkoja – vinkit hurjaan Halloweeniin Virossa29.10.2025 10:54:29 EET | Tiedote
Viron muinaiset linnat, keskiaikaisten kaupunkien hämärät kujat ja historialliset kartanot ovat täynnä tarinoita. Suusta suuhun sukupolvien ajan kiertäneet tarinat kuiskivat synkistä salaisuuksista, rauhattomista sieluista ja selittämättömistä sattumuksista. Keräsimme vinkit paikoista, jotka saavat kylmät väreet kulkemaan selkäpiitä pitkin.
Helsingin paras hotelliaamiainen laajentuu herkulliseksi viikonloppubrunssiksi27.10.2025 11:37:25 EET | Tiedote
NH Collection Helsinki Grand Hansan runsas ja kiitelty aamiainen kasvaa viikonloppuisin moderniksi brunssiksi, jossa korostuvat kotimaiset kauden raaka-aineet ja alusta asti käsityönä valmistetut annokset. Aivan Helsingin ytimessä sijaitsevan korkeatasoisen hotellin ravintola, Hansa Café Bar & Brasserie, tarjoaa täydellisen paikan kokoontua ystävien ja perheen kanssa nauttimaan viikonlopun rennosta ja kiireettömästä ruokaelämyksestä.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme