Tuunaa joulupöytään juhlava gratiini – Joulupöydän klassikko pakasteherne saa uutta makua sitruuna-timjamivoista
Joulupöydän perinteisiin kuuluvat joululaatikot, joissa juuresten maut tulevat selkeästi esiin. Juuresten ja kerman mehevää yhdistelmää tuovat joulupöytään myös gratiinit, joissa raaka-aineiden maut nousevat esiin. Joulupöydän klassikko on raikas pakasteherne, joka on parhaimmillaan oikein kuumennettuna. Herne on suomalaisten joulusuosikki, mikä näkyy myyntipiikkinä joulun alla.

Apetit Bataatti-juuresgratiini ja Apetit Kotimainen punajuurigratiini ovat herkullisia ja nopeita lisukkeita, jotka sopivat täydellisesti joulupöytään sellaisenaan. Tuunaamalla niihin voidaan lisätä juhlavaa joulun makua.
”Punajuurigratiinin kanssa sopivat esimerkiksi parmesaaniraaste ja mantelilastut ja bataatti-juuresgratiinin pinnalle voidaan lisätä pehmeää vuohenjuustoa, hunajaa ja paahdettuja pekaanipähkinöitä”, vinkkaa apulaistuotepäällikkö Annukka Vasara Apetitilta.

Joulupöydän tuorein herkku on pakasteherne – Tällä vinkillä sen maku on parhaimmillaan
Keitetyt herneet ovat joulupöydän klassikko. Kotimainen pakasteherne on puitu silloin kun se on parhaimmillaan ja tie pellolta pakkaseen vie vain noin kaksi tuntia, joten se on taatusti joulupöydän tuorein herkku. Pakasteherneen valmistamisessa kannattaa olla tarkkana.
“Kotimainen herne on maultaan erityisen aromikas ja makea. Kun maltat keittää sitä pakkauksen ohjeen mukaan vain kaksi minuuttia, herneen ihana maku ja väri säilyvät parhaiten”, kertoo pakastekasviksista vastaava tuoteryhmäpäällikkö Wilhelmiina Ritala Apetitilta.
Pakasteherneet kuuluvat selkeästi suomalaiseen jouluun, sillä niiden myynnissä on joulun alla piikki. Uudeksi twistiksi lämpimänä tarjottaviin herneisiin voi kokeilla sitruuna-timjamivoita.
"Perinteiset jouluruuat kaipaavat joskus rinnalleen myös jotain raikasta tarjottavaa, joka tasapainottaa kokonaisuutta. Erilaisista salaateista, pakasteherneistä ja hapokkaasta vinegretistä saa helposti koottua ihanan salaatin tai herneet voi maustaa tillillä raikkaiksi hölskyherneiksi,” Ritala vinkkaa.
Yhteyshenkilöt
Miika KemiläViestintä- ja vastuullisuusjohtajaApetit Oyj
Puh:+358104024044miika.kemila@apetit.fiApetit on suomalainen elintarvikeyhtiö, jolla on vahva integraatio kotimaiseen alkutuotantoon. Perustamme toimintamme ainutlaatuiseen ja kestävään arvoketjuun: luomme kasviksista hyvinvointia tarjoamalla maistuvia ja arkea helpottavia ruokaratkaisuja ja jalostamme rypsistä laadukkaita kasviöljyjä sekä rypsipuristeita rehuraaka-aineeksi. Apetit Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsingissä. Lue lisää: apetit.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Apetit Oyj
Apetit sitoutuu asettamaan tieteeseen perustuvat päästövähennystavoitteet17.12.2025 09:00:00 EET | Tiedote
Apetit on sitoutunut asettamaan tieteeseen perustuvat lyhyen aikavälin päästövähennystavoitteet Science Based Targets -aloitteen (SBTi) mukaisesti. Apetit teki sitoumuksen joulukuussa 2025.
Apetit commits to setting Science-Based Emission Reduction Targets17.12.2025 09:00:00 EET | Press release
Apetit has committed to set a near-term company-wide emission reductions in line with climate science with the SBTi. Apetit made the commitment in December 2025.
Rypsin ja rapsin kylvösiementen peittaus sai poikkeusluvan kirppojen torjuntaan keväälle 20265.12.2025 09:30:00 EET | Tiedote
Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes on myöntänyt 4.12.2025 poikkeusluvan Buteo Start FS 480 -valmisteella teollisesti peitatun rypsin ja rapsin kylvämiselle keväällä 2026.
Apetitin innovaatio osana Suomalainen menestysresepti -kilpailun finalistituotetta3.12.2025 12:30:00 EET | Tiedote
Kaisa Somerpalo ylsi kasvis- ja lihapyörykkää yhdistävällä tuotteellaan Suomalainen menestysresepti -ohjelman finaaliin. Somerpalon hybridipyörykkä sisältää lihan lisäksi Apetitin BlackGrain from Yellow Fields® rapsijauhetta ja herneproteiinia. Tuote sisältää puolet vähemmän lihaa kuin vastaava tavanomainen tuote.
Apetit’s innovation is featured in the finalist product of The Finnish Success Recipe Competition3.12.2025 12:30:00 EET | Press release
Kaisa Somerpalo reached the finals of The Finnish Success Recipe program with a product that combines vegetable balls and meatballs. Somerpalo’s hybrid ball contains, in addition to meat, Apetit’s BlackGrain from Yellow Fields® rapeseed powder and pea protein. The product contains half the amount of meat compared to a conventional equivalent product.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme