Alvar Aalto -museossa esillä Kari Virtasen puutaiturointia
Pohjanmaalla syntynyt ja koulunsa käynyt Virtanen on kulkenut pitkän taipaleen jurvalaisten koristeveistomestarien opista suomalaisen nykydesignin huipulle. Ensimmäisen verstaansa Virtanen perusti Seinäjoelle jo 19-vuotiaana.
Puulajien ominaisuuksien tunteminen yhdistettynä äärimmäisen taitavaan puun työstämiseen on synnyttänyt Virtaselle tunnusomaisen muotokielen. Hänen pelkistettyä kädenjälkeään ja hienovaraisen eleettömiä huonekaluja on totuttu näkemään monissa julkisissa tiloissa sekä edustustiloissa ympäri maailman.
”Kari Virtanen on tunnettu myös yhteistyöstään suomalaisten muotoilijoiden ja arkkitehtien kanssa. Kunnianhimoisen työn jäljen ovat huomioineet muun muussa Virtasen ensimmäiset yhteistyökumppanit Alvar Aalto ja Kaj Franck”, kertoo Alvar Aalto -museon intendentti Katariina Pakoma.
Oman työnsä ja yrityksensä Nikari Oy:n ohella Virtanen on vaikuttanut monissa eri puualan projekteissa. 1990-luvun alusta lähtien hän on ollut yksi Fiskarsin käsityöläisten, muotoilijoiden sekä taiteilijoiden osuuskunnan voimahahmoista. Hänellä on myös keskeinen rooli alan koulutuksen kehittäjänä.
Vuonna 2005 Virtanen palkittiin Muotoilun valtionpalkinnolla ja 2009 Pro Finlandia-mitalilla – ensimmäisenä puuseppänä Suomessa.
Lisätietoja ja lehdistökuvat:
museolehtori Mari Murtoniemi, p. 0400 254 708, mari.murtoniemi@alvaraalto.fi
KARI VIRTANEN – PUUSEPPÄ
Alvar Aalto -museon Galleria 20.10.2010–13.1.2013
Alvar Aallon katu 7
40600 Jyväskylä
avoinna ti-su 11-18
Avainsanat
Tietoja julkaisijasta
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Alvar Aalto -säätiö
The Alvar Aalto Museum’s main summer exhibition highlights Artek’s invisible masters9.4.2025 12:52:44 EEST | Press release
The exhibition showcases the band of gifted designers who worked at Artek over a period of more than 60 years. It puts the spotlight on key designers and lesser-known creators on whose drawing boards unforgettable classics of Artek and Finnish design were born.
Alvar Aalto -museon kesän päänäyttely nostaa esiin Artekin näkymättömät mestarit9.4.2025 12:30:21 EEST | Tiedote
Näyttely esittelee taitavan suunnittelijajoukon työtä ja tuotantoa yli 60 vuoden ajalta. Esiin nousee keskeisiä suunnittelijoita ja vähemmän tunnettuja tekijöitä, joiden työpöydältä on syntynyt Artekin ja suomalaisen muotoilun ikimuistoisia klassikoita.
Maire Gullichsen-priset 2024 till bildkonstnären Emilia Tanner26.3.2025 14:46:20 EET | Tiedote
Maire Gullichsen-priset för år 2024 har tilldelats bildkonstnären Emilia Tanner, som är känd för sitt ovanligt skickliga och subtila arbete. Maire Gullichsen-priset delas nu ut för elfte gången. Konstprisets summa uppgår till 10 000 euro.
Kuvataiteilija Emilia Tannerille Maire Gullichsenin palkinto 202426.3.2025 12:32:30 EET | Tiedote
Vuoden 2024 Maire Gullichsenin palkinto on myönnetty kuvataiteilija Emilia Tannerille, joka tunnetaan erityisen taidokkaasta ja hienovaraisesta työskentelystään. Nyt yhdennentoista kerran jaettavan Maire Gullichsenin palkinnon arvo on 10 000 euroa.
10th International Alvar Aalto Design Seminar – Checkpoint: themes and first speakers listed13.3.2025 16:12:07 EET | Press release
Checkpoint! How is the design heritage renewing itself? How will authentic and human design, crafts and cohabitation flourish in the age of AI?
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme