Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

75–79-vuotiaiden helsinkiläisten koronavirusrokotukset alkavat

Jaa

Koronavirusrokotuksen saavat seuraavaksi 75–79-vuotiaat helsinkiläiset eli vuosina 1942–1946 syntyneet. Rokotuksen saavat myös heidän omaishoitajansa, joilla on omaishoidon tuen päätös.

Rokotusajan voi varata verkossa osoitteessa koronarokotus.hel.fi tai soittamalla ajanvarausnumeroon 09 310 46300. Ajanvarausnumero on auki arkisin klo 8–18. Rokotusajan voi varata keskiviikosta 24.2. alkaen. Omaishoitajat voivat varata rokotusajan vain puhelimitse.

– Toivomme, että mahdollisimman moni varaisi rokotusajan verkossa. Verkkoajanvarauksesta on pyritty tekemään mahdollisimman helppokäyttöinen. Ajan rokotukseen saa nopeimmin verkkoajanvarauksen kautta, terveys- ja päihdepalvelujen johtaja Leena Turpeinen kertoo.

Nyt rokotusvuoroon tuleville 75-79-vuotiaille postitetaan kotiin erillinen tiedote rokotuksista.

Rokotuksia annetaan Jätkäsaaren, Messukeskuksen, Malmin ja Myllypuron rokotuspisteissä.

Rokotukset etenevät sitä mukaa kun rokotetta saadaan

Rokotteita annetaan viiveettä aina sitä mukaa kun niitä saadaan. Rokotteiden antamisessa noudatetaan kansallista rokotusjärjestystä.

Turpeisen mukaan rokotukset ovat sujuneet suunitellusti. – Reilusti enemmänkin voisimme rokottaa, jos rokotteita olisi nykyistä enemmän saatavilla, Turpeinen sanoo.

80-vuotiaiden ja sitä vanhempien koronarokotukset jatkuvat edelleen. 80-vuotiasta ja sitä vanhemmista helsinkiläisitä 65 prosenttia on saanut ensimmäisen rokotteen. 85-vuotiaista ja sitä vanhemmista rokotteen on saanut jo 88 prosenttia.

– Jos rokotus on vielä ottamatta, 80 vuotta tänä vuonna täyttävät ja sitä vanhemmat sekä heidän omaishoitajansa voivat edelleen varata rokotusajan. Soitamme myös kaikille 80-vuotiaille ja sitä vanhemmille, jos he eivät ole rokotusaikaa vielä varanneet, Turpeinen kertoo.

Ikääntyneitä rokotetaan Pfizerin rokotteella. Rokotuksia annetaan kaksi kappaletta. Rokotukset annetaan THL:n suosituksen mukaisesti 12 viikon välein. Toinen aika rokotukseen annetaan ensimmäisen rokotuksen yhteydessä.

Kotihoidon asiakkaat saavat tietoa rokotuksista kotihoidon työntekijöiltä

Kotihoidon asiakkaat saavat tietoa rokotuksista yleisen tiedotuksen lisäksi kotihoidon työntekijöiltä. Myös rokotusvuorossa olevia kotihoidon asiakkaita rokotetaan rokotuspisteillä. Mikäli liikkuminen on mahdollista, heitä kannustetaan mahdollisuuksien mukaan menemään rokotuspisteelle.

– Pfizerin rokotteen säilyttämiseen, valmistamiseen, säilymiseen ja kuljettamiseen liittyy niin paljon rajoitteita, että sitä ei ole mahdollista tarjota kotiin yhtä sujuvasti kuin influenssarokotetta, Helsingin sairaalan johtajalääkäri Laura Pikkarainen kertoo.

–Kotihoito voi antaa asiakkaalle rokotteen kotona, jos rokotuspisteelle pääsy on vaikeaa. Tämä pitää sopia kotihoidon kanssa erikseen, Pikkarainen jatkaa.

Myös kotihoidon asiakkaat rokotetaan kansallisen rokotusjärjestyksen mukaisesti.

Liikkuvat rokotustiimit rokottavat tällä hetkellä vammaisten, mielenterveys- ja päihdepalvelujen ympärivuorokautisten asumisyksiköiden asukkaita ja Helsingin sairaalan ikääntyneitä potilaita.

Alle 70-vuotiaita rokotetaan AstraZenecan rokotteella

70 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille ei suositella AstraZenecan rokotetta. Tämän vuoksi AstraZenecan rokoteella rokotetaan alle 70-vuotiaita. Tällä hetkellä rokotetaan 55-69-vuotiaita sairautensa vuoksi vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti alttiita helsinkiläisiä.

Heidän lisäkseen AstraZenecan rokotteella rokotetaan sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstöstä niitä, jotka ovat nyt rokotusvuorossa.

Lue lisää koronarokotuksista osoitteessa koronarokotus.hel.fi.

Lisätietoja:
terveys- ja päihdepalvelujen johtaja Leena Turpeinen, p. 09 310 52481
terveysasemien johtajalääkäri Timo Lukkarinen, p.09 310 42700
Helsingin sairaalan johtajalääkäri Laura Pikkarainen, p. 09 310 42617 (hoivapalvelujen ja kotihoidon rokotukset)

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jaana Juutilainen-Saari
viestintäpäällikkö
jaana.juutilainen-saari@hel.fi
p. 09 310 42240

Tero Manninen
yksikön päällikkö
tero.manninen@hel.fi
p. 09 310 28885

Markus Snellman
tiedottaja
markus.snellman@hel.fi
p. 09 310 42619

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Toinen linja 4A
PL 6000 00099 Helsingin kaupunki

09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sote

Sosiaali- ja terveystoimi - hyvinvointia, terveyttä ja sosiaalista turvallisuutta helsinkiläisille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Helsingissä koronavirustartuntojen määrissä raju nousu28.2.2021 15:36:05 EETTiedote

Helsingissä todettiin eilen 274 uutta koronatartuntaa. Tartuntamäärä on selkeästi suurin yhtenä päivänä todettu määrä koko epidemia-aikana. Viime aikoina edellisin suurin päiväkohtainen tartuntamäärä on ollut 202 tartuntaa. Tällä hetkellä on syytä käydä koronatestissä hyvin herkästi, jos on pienempiäkin koronavirustartunnalle tyypillisiä oireita. Yhtään oireisena ei saa mennä töihin, kouluun tai päiväkotiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme