Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

85-vuotiaiden ja sitä vanhempien helsinkiläisten koronarokotukset alkavat

Jaa

85 vuotta tänä vuonna täyttävien ja sitä vanhempien helsinkiläisten sekä heidän omaishoitajiensa koronarokotukset alkavat maanantaina 1.2. Vuonna 1936 tai aiemmin syntyneet voivat varata koronarokotusajan osoitteesta koronarokotus.hel.fi tai soittamalla ajanvarausnumeroon 09 310 46300. Ajanvarausnumero on auki arkisin klo 8-18. Ajanvaraus aukeaa tänään.

Sähköinen ajanvaraus on kaikkien Uudenmaan kuntien yhteinen ja sen on toteuttanut HUS. Omaishoitajat voivat varata ajan tällä hetkellä vain ajanvarausnumerosta.

Rokotuksia annetaan ajanvarauksella alkuun Jätkäsaaressa, Malmilla ja Myllypurossa. Rokotuspisteistä ja muista koronarokotuksiin liittyvistä kysymyksistä saa tarkempaa tietoa osoitteesta koronarokotus.hel.fi.

”Etenemme rokotusjärjestyksessä kansallisten linjausten mukaisesti. Vuonna 1936 syntyneiden ja sitä vanhempien lisäksi rokotusvuorossa ovat nyt omaishoitajat, joilla on omaishoidon tuen päätös”, kertoo terveysasemien johtajalääkäri Timo Lukkarinen.

”Aloitamme rokotukset kolmessa pisteessä ja neljäs rokotuspiste on tulossa myöhemmin. Puhelinajanvarauksen kapasiteetti on mitoitettu suureksi, mutta toivomme malttia varsinkin alussa. Toivomme myös, että muut kuin nyt rokotusvuorossa olevat eivät vielä soittaisi vaan jaksaisivat odottaa vuoroaan”, Lukkarinen jatkaa.

Ensi viikolla reilulle 2 000 ikääntyneelle rokote

1.2. alkavalla viikolla on käytettävissä ikääntyneiden rokotuksiin reilu 2 000 rokotetta. Vuonna 1936 tai aiemmin syntyneitä helsinkiläisiä on noin 14 000 henkilöä.

”Tällä hetkellä rokotteita on käytössä melko vähän. Etenemme rokotuksissa sitä mukaa kun rokotteita saadaan. Siitä, miten paljon rokotteita sadaan ja miten nopeasti jatkossa rokotukset edistyvät, ei ole vielä tarkkaa tietoa. Tähän vaikuttaa hyvin paljon tämän viikon lopussa ennakoitu AstraZenecan rokotteen myyntilupa”, kertoo terveys- ja päihdepalvelujen johtaja Leena Turpeinen.

Ikääntyneet saavat rokotuksista tiedotteen kotiin. Tiedote on tulossa 85 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille tämän viikon lopulla tai ensi viikon alussa. 70 vuotta täyttäneille helsinkiläisille lähetetään tiedote rokotuksista kotiin sitä mukaa kun heidän rokotusvuoronsa tulee. Iäkkäimmille helsinkiläisille on myös aikeena soittaa koronarokotuksista. Pyrkimyksenä on tavoittaa iäkkäimmät kansalaiset mahdollisimman kattavasti myös tätä kautta.

Kotihoidon asiakkaat saavat tiedon rokotuksista kotihoidon työntekijältä

Kotihoidon asiakkaat saavat tietoa rokotuksista kotihoidon työntekijöiltä. Heille tullaan tarjoamaan tilanteesta riippuen rokotusta joko rokotuspisteessä tai kotona. Palvelutalojen asukkaita rokotetaan myös paikan päällä. Heidän kannattaa varmistaa henkilökunnalta, kuuluvatko he palvelutalossa rokotettaviin.

Lisätietoja:

terveys- ja päihdepalvelujen johtaja Leena Turpeinen, p. 09 310 52481

terveysasemien johtajalääkäri Timo Lukkarinen, p. 09 310 42700

Helsingin sairaalan johtajaylilääkäri Laura Pikkarainen, p. 09 310 42617 (kotihoidon ja hoivapalvelujen rokotukset)

Yhteyshenkilöt

Jaana Juutilainen-Saari
viestintäpäällikkö
jaana.juutilainen-saari@hel.fi
p. 09 310 42240

Tero Manninen
yksikön päällikkö
tero.manninen@hel.fi
p. 09 310 28885

Markus Snellman
tiedottaja
markus.snellman@hel.fi
p. 09 310 42619

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Toinen linja 4A
PL 6000 00099 Helsingin kaupunki

09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sote

Sosiaali- ja terveystoimi - hyvinvointia, terveyttä ja sosiaalista turvallisuutta helsinkiläisille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Helsingissä koronavirustartuntojen määrissä raju nousu28.2.2021 15:36:05 EETTiedote

Helsingissä todettiin eilen 274 uutta koronatartuntaa. Tartuntamäärä on selkeästi suurin yhtenä päivänä todettu määrä koko epidemia-aikana. Viime aikoina edellisin suurin päiväkohtainen tartuntamäärä on ollut 202 tartuntaa. Tällä hetkellä on syytä käydä koronatestissä hyvin herkästi, jos on pienempiäkin koronavirustartunnalle tyypillisiä oireita. Yhtään oireisena ei saa mennä töihin, kouluun tai päiväkotiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme