A-Insinöörit Oy

A-Insinöörit vahvistaa ilmastotoimiaan sitoutumalla Science Based Targets -aloitteeseen

Jaa

A-Insinöörit sitoutuu Science Based Targets (SBTi) -aloitteeseen ilmaston lämpenemisen rajoittamiseksi 1,5 asteeseen yhtenä ensimmäisistä rakentamisen suunnittelu- ja konsulttiyhtiöistä Suomessa.

Suunnittelu- ja konsulttiyhtiö A-Insinöörit on sitoutunut ja tulee hakemaan hyväksyntää päästövähennystoimilleen, joilla tähdätään ilmaston lämpenemisen rajoittamiseen Pariisin ilmastosopimuksen mukaiseen 1,5 asteeseen. Kansainvälisen Science Based Targets -aloitteen ilmastotavoitteissa huomioidaan oman toiminnan lisäksi arvoketjun päästöt (scope 1, 2 ja 3).

– Me haluamme olla eturintamassa luomassa ratkaisuja ja käytäntöjä, joilla rakennettu ympäristö ja asiakkaamme pääsevät tuntuviin päästövähennyksiin. Tämä on meidän velvollisuutemmekin, sillä suunnittelijoiden kädenjälki on 1 300 kertaa jalanjälkeä suurempi. Haluamme olla yhtä kunnianhimoisia myös omaa toimintaa koskevissa ilmastotoimissa, A-Insinöörien toimitusjohtaja Jyrki Keinänen sanoo.

A-Insinöörit on jo aiemmin vastuullisuusohjelmassaan sitoutunut oman toiminnan hiilineutraaliuteen vuonna 2024.

– Kansainvälisesti tunnustettuun SBTi-päästövähennystavoitteeseen sitoutuminen merkitsee, että lisäämme omien päästötoimenpiteidemme kattavuutta ja vaatimustasoa, ja osallistamme työhön myös kumppanimme. Asiakkaat arvostavat tapaamme ottaa vastuuta myös omasta hiilijalanjäljestämme, A-Insinöörien vastuullisuus- ja laatujohtaja Liisa Jäätvuori sanoo.

Science Based Targets -aloitteen mukaiset A-Insinöörien päästövähennystavoitteet julkaistaan, kun ne ovat käyneen läpi hyväksymiskäsittelyn.

Vihreää siirtymää edistäviä ratkaisuja rakentamisen markkinoille

A-Insinöörit on aktiivisesti kehittämässä rakentamisen markkinoilla vähähiilisen rakentamisen toimintamalleja, menetelmiä ja koulutusta. Yhtiössä on mm. kehitetty vähähiilisen rakennuttamisen malli järjestelmälliseen hiilipäästöjen minimointiin rakennushankkeissa sekä datalähtöisen suunnittelun työkalu, joilla CO2-vaikutuksia voi vertailla osana rakennusten konseptivaiheen suunnittelua ja kokonaisoptimointia.

Yhtiön asiantuntijat toimivat aktiivisesti mm. Suomen Green Building Council -verkostossa alan toimijoiden kouluttajana sekä rakentamisen hiilineutraaliuutta ja kiertotaloutta edistävien yhteisten standardien kehitystyössä. A-Insinöörit on myös jäsenenä mukana Ympäristöministeriön uudessa kiertotalouteen siirtymistä vauhdittavassa green deal -ohjelmassa.

A-Insinöörit on laskenut oman toiminnan hiilipäästöt Greenhouse Gas -protokollan mukaisesti (scope 1, 2 ja 3) ja raportoi päästöt vuosittain osana vastuullisuusraporttia.

Science Based Targets -aloite hyväksyy tieteeseen perustuvina hiilipäästöjen vähentämisen tavoitteet, jotka ilmastotieteen mukaan edesauttavat Pariisin sopimuksen tavoitteita: pitää maapallon keskilämpötilan nousu selvästi alle kahdessa asteessa ja pyrkiä toimiin, joilla lämpeneminen saataisiin rajattua alle 1,5 asteen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Liisa Jäätvuori, vastuullisuus- ja laatujohtaja, A-Insinöörit
puh. 044 300 1358
liisa.jaatvuori@ains.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

A-Insinöörit Oy
A-Insinöörit Oy
Puutarhakatu 10
33210 Tampere

A-Insinöörit (AINS Group) on suomalainen, ennakkoluuloton rakentamisen suunnittelu- ja konsulttitalo. Luomme yhdessä parasta rakennettua ympäristöä ja haastamme koko alaa uudistumaan kestävästi. 1 300 hengen asiantuntijayhteisömme tarjoaa kiinteistö- ja rakennushankkeisiin kaikki suunnittelu- ja projektijohtopalvelut viidellä liiketoiminta-alueella: rakennuttaminen, arkkitehtisuunnittelu, rakennesuunnittelu, teollisuus- ja talotekniikka sekä yhdyskunta- ja ympäristösuunnittelu. Toimimme 16 toimipisteessä Suomessa ja Virossa.

 A-Insinöörit – ihmisiä, joiden kanssa rakennat rohkeasti parempaa. www.ains.fi 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta A-Insinöörit Oy

Vuoden 2022 puupalkinto lentoaseman aulan alakatolle – keveys ja paino haastoivat elementti- ja rakennesuunnittelua4.11.2022 08:13:43 EET | Tiedote

Vuoden 2022 Puupalkinnolla palkittu Helsinki-Vantaan lentoaseman terminaalilaajennuksen sisäänkäyntikatos ja lähtöaulan puinen alakatto on suunnittelultaan ja toteutukseltaan ainutlaatuinen. Saapuvien ja lähtevien matkustajien silmiä hivelevässä kattorakenteessa yhdistyy keveydellä leikittelevä arkkitehtuurinen visio, moderni puusepäntaito sekä vaativa rakennesuunnittelu.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme