Aalto-yliopisto

Aalto-yliopistossa promovoidaan tekniikan tohtoreita - kunniatohtorin arvo myönnetään seitsemälle merkittävälle tieteen, tekniikan ja arkkitehtuurin vaikuttajalle

Jaa

Kunniatohtorit vihitään 15. kesäkuuta 2018 pidettävässä Aalto-yliopiston tekniikan korkeakoulujen yhteisessä tohtoripromootiossa Dipolissa, Otaniemessä.

Tulevat tekniikan kunniatohtorit ovat:

Professori Jon Crowcroft, Cambridgen yliopisto
Pääjohtaja Lea Kauppi, Suomen ympäristökeskus
Arkkitehti Kaarina Löfström
Professori Hüseyin Şehitoğlu, Illinoisin yliopisto
Professori John Shawe-Taylor, University College London
Hallituksen puheenjohtaja Risto Siilasmaa, Nokia Oyj
Professori Ichiro Terasaki, Nagoyan yliopisto

Kunniatohtoreiden esittelyt ovat luettavissa Aalto-yliopiston verkkosivuilla.

Kaikille avoin kunniatohtoreiden paneelikeskustelu järjestetään torstaina 14.6. klo 13 Dipolissa, Otaniemessä.

Tänä vuonna juhlassa promovoidaan 400 tekniikan tohtoria ja promoottorina toimii professori Kirsi Virrantaus rakennetun ympäristön laitokselta. Hän on tekniikan alan ensimmäinen naispromoottori Teknillisen korkeakoulun ja Aalto-yliopiston historiassa.

Aalto-yliopiston tekniikan korkeakoulut järjestävät yhteisen tohtoripromootion nyt kolmatta kertaa. Promootiossa ovat mukana Insinööritieteiden korkeakoulu, Kemian tekniikan korkeakoulu, Perustieteiden korkeakoulu ja Sähkötekniikan korkeakoulu sekä arkkitehtuurin laitos Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta. Suomen ensimmäinen juhlallinen tekniikan alan tohtoripromootio järjestettiin vuonna 1934.

Aalto-yliopiston tekniikan korkeakoulujen yhteinen tohtoripromootio on osa Aalto Ceremony Weekiä. Lisätietoja Ceremony Weekistä ja tohtoripromootiosta: http://ceremonyweek.aalto.fi/fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Promootion seremoniamestari
Tatu Pohjola
Puh. 050 5760 125
tatu.pohjola@aalto.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Aalto-yliopisto
Aalto-yliopisto
PL 18000
00076 AALTO

09 47001, viestinta@aalto.fihttp://aalto.fi

Aalto-yliopistossa tiede ja taide kohtaavat tekniikan ja talouden. Rakennamme kestävää tulevaisuutta saavuttamalla läpimurtoja avainalueillamme ja niiden yhtymäkohdissa. Samalla innostamme tulevaisuuden muutoksentekijöitä ja luomme ratkaisuja maailman suuriin haasteisiin. Yliopistoyhteisöömme kuuluu 12 000 opiskelijaa ja yli 4000 työntekijää, joista 400 on professoreita. Kampuksemme sijaitsee Espoon Otaniemessä.  

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aalto-yliopisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme