Aalto-yliopisto

Aalto-yliopistossa promovoidaan tekniikan tohtoreita - kunniatohtorin arvo myönnetään seitsemälle merkittävälle tieteen, tekniikan ja arkkitehtuurin vaikuttajalle

Jaa

Kunniatohtorit vihitään 15. kesäkuuta 2018 pidettävässä Aalto-yliopiston tekniikan korkeakoulujen yhteisessä tohtoripromootiossa Dipolissa, Otaniemessä.

Tulevat tekniikan kunniatohtorit ovat:

Professori Jon Crowcroft, Cambridgen yliopisto
Pääjohtaja Lea Kauppi, Suomen ympäristökeskus
Arkkitehti Kaarina Löfström
Professori Hüseyin Şehitoğlu, Illinoisin yliopisto
Professori John Shawe-Taylor, University College London
Hallituksen puheenjohtaja Risto Siilasmaa, Nokia Oyj
Professori Ichiro Terasaki, Nagoyan yliopisto

Kunniatohtoreiden esittelyt ovat luettavissa Aalto-yliopiston verkkosivuilla.

Kaikille avoin kunniatohtoreiden paneelikeskustelu järjestetään torstaina 14.6. klo 13 Dipolissa, Otaniemessä.

Tänä vuonna juhlassa promovoidaan 400 tekniikan tohtoria ja promoottorina toimii professori Kirsi Virrantaus rakennetun ympäristön laitokselta. Hän on tekniikan alan ensimmäinen naispromoottori Teknillisen korkeakoulun ja Aalto-yliopiston historiassa.

Aalto-yliopiston tekniikan korkeakoulut järjestävät yhteisen tohtoripromootion nyt kolmatta kertaa. Promootiossa ovat mukana Insinööritieteiden korkeakoulu, Kemian tekniikan korkeakoulu, Perustieteiden korkeakoulu ja Sähkötekniikan korkeakoulu sekä arkkitehtuurin laitos Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta. Suomen ensimmäinen juhlallinen tekniikan alan tohtoripromootio järjestettiin vuonna 1934.

Aalto-yliopiston tekniikan korkeakoulujen yhteinen tohtoripromootio on osa Aalto Ceremony Weekiä. Lisätietoja Ceremony Weekistä ja tohtoripromootiosta: http://ceremonyweek.aalto.fi/fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Promootion seremoniamestari
Tatu Pohjola
Puh. 050 5760 125
tatu.pohjola@aalto.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Aalto-yliopisto
Aalto-yliopisto
PL 18000
00076 AALTO

09 47001, viestinta@aalto.fihttp://aalto.fi

Aalto-yliopisto. Kohti parempaa maailmaa. Aalto-yliopisto on rohkeiden ajattelijoiden yhteisö, jossa tiede ja taide kohtaavat tekniikan ja talouden. Tunnistamme ja ratkaisemme yhteiskunnan suuria haasteita ja rakennamme innovatiivista tulevaisuutta. Yliopistossa on kuusi korkeakoulua, 11 000 opiskelijaa ja 400 professoria. Kampuksemme sijaitsevat Espoossa ja Helsingissä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aalto-yliopisto

Mediakutsu: Product Design Gala 18.5. - vedenalainen tutkimusalus, pizzarobotti, traktorinkuljettajaa suojaava puettava älykkyys ja paljon muuta11.5.2018 11:54Kutsu

Aallon-yliopiston opiskelijat ovat jälleen tutkineet, ideoineet, koodanneet, rakentaneet ja hikoilleet tuotekehitysongelmien parissa läpi akateemisen vuoden. Vuosi sitten yliopiston ja yritysten yhteistyöhön perustuvalla PDP-kurssilla (product development project) syntyivät muun muassa kaupunkiasuntoon soveltuva tulikivituote ja vartalon 3D-skannauslaite. Nyt monitieteisten ja kansainvälisten tiimien tulokset ja mahtavat prototyypit ovat taas esillä – ja haluamme kutsua teidät niihin tutustumaan.

Mediakutsu: Miten radikaalit innovaatiot ratkaisevat kestävän kehityksen haasteita? Aalto Sustainability Day tuo alan huippututkijat ja päättäjät yhteen9.5.2018 11:24Kutsu

Miten luoda radikaaleja innovaatioita maailmanlaajuisten ekologisten ja sosiaalisten haasteiden ratkaisemiseksi? Millaista sääntelyä tarvitaan kestävän kulutuksen ja tuotannon saavuttamiseksi? Miten tutkimusosaaminen voi tukea YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden toimeenpanoa? Tervetuloa kuulemaan eri sektoreiden huippuasiantuntijoita Aalto Sustainability Dayhin!

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme