Vaasan kaupunki - Vasa stad

Aamu- ja iltapäivätoiminnan maksuihin helpotuksia

Jaa

Vaasassa perusopetuksen 1.-2.-luokkalaisille tarkoitetun aamu- ja iltapäivätoiminnan maksuista myönnetään hyvitystä, jos lapsi on kotona etäopetuksessa. Ne oppilaat, jotka saavat lähiopetusta, ovat edelleen oikeutettuja myös aamu- ja iltapäivätoimintaan.

Hallituksen päätöksen mukaisesti kaikilla 1.-3.-luokkalaisilla on oikeus osallistua lähiopetukseen. Vahva suositus kuitenkin on, että koululaiset etäopiskelevat kotona, jos se vain on perheille mahdollista. 

Aamu- ja iltapäivätoiminta on tarkoitettu 1.-2.-luokkalaisille sekä muiden vuosiluokkien erityiseen tukeen oikeutetuille oppilaille. Toiminnasta perittäviin maksuihin myönnetään hyvitystä, jos lapsi on kotona.

Hyvitysjaksoja on kaksi, 18.-31.3. sekä 1.-13.4. Kuukausimaksusta hyvitetään 50 prosenttia, mikäli lapsi on kotona koko kyseisen jakson. Lapsi voi olla poissa toiminnasta joko jakson kerrallaan tai yhtäjaksoisesti molemmat jaksot.

Hyvitys näkyy maaliskuun ja/tai huhtikuun laskussa.

Lähiopetusta saavat oppilaat oikeutettuja aamu- ja iltapäivätoimintaan

Ne oppilaat, jotka saavat lähiopetusta, ovat edelleen oikeutettuja myös aamu- ja iltapäivätoimintaan.

Jos huoltajat haluavat irtisanoa lapsen paikan aamu- ja iltapäivätoiminnassa, täytyy se tehdä kirjallisesti (apip@vaasa.fi). Irtisanomisaika on vähintään yksi kuukausi. Laskutus jatkuu täysimääräisenä (tai 50 % riippuen käyttöajasta) irtisanomiskuukautta seuraavan täyden kuun loppuun.

Jos valtioneuvosto päättää poikkeusolojen jatkumisesta 13.4.2020 jälkeen, tehdään aamu- ja iltapäivätoiminnan maksujen hyvittämisestä uusi päätös.

Yhteyshenkilöt

Suomenkielinen perusopetus, koulutoimenjohtaja  Kari Nummela, puh. 040 754 7702, kari.nummela@vaasa.fi 
Ruotsinkielinen perusopetus, koulutoimenjohtaja Marianne West, puh. 040 777 3225, marianne.west@vaasa.fi 

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme