Vaasan kaupunki - Vasa stad

Aamujoogaa, kahvakuulaa ja nyrkkeilyä syksyn ryhmäliikuntatunneilla

Jaa

Vaasan kaupungin liikuntapalveluiden syksyn liikuntaryhmät käynnistyvät maanantaina 6.9.

Ryhmäkuvaukset ja ajat: www.vaasa.fi/ryhmaliikunta

Terveysliikuntaryhmiä on tarjolla maanantaista torstaihin kaiken kuntoisille miehille ja naisille. Mukaan voivat tulla niin liikuntaharrastustaan aloittelevat kuin aktiiviset liikkujat.

Ohjelmaan kuuluu muun muassa lihaskuntotreeniä kahvakuulalla tai kuntopiirissä, zumbaa, perusjumppaa, venyttelyä, kuntonyrkkeilyä ja sählyä. 

- Uutuutena meillä on Dancemix-tunti, jossa eri tansseja sekoitetaan keskenään mukaansa tempaavan musiikin säestämänä, kertoo liikuntasuunnittelija Siv Aro.

Tunneille mukaan vain täysin terveenä 

Liikuntaryhmiin voi osallistua ostamalla liikuntakortin Vaasan uimahallin kassalta, pääkirjastossa sijaitsevasta kansalaisinfosta tai Vähänkyrön yhteispalvelupisteestä. Kortti maksaa 54 euroa ja se on voimassa syyskauden. Eläkeläiset, työttömät ja opiskelijat voivat hankkia kortin 40 euron hintaan. 

Kaikilla liikuntapalveluiden ryhmäliikuntatunneilla (terveysliikunta, senioriliikunta ja erityisryhmille suunnattu soveltava liikunta) koronaviruksen aiheuttama poikkeustilanne huomioidaan noudattamalla turvavälejä ja suosittelemme vahvasti kasvomaskin käyttöä.

Kaikilla tunneilla on tarjolla käsidesiä ja liikkumaan tullaan vain täysin terveenä. Jumppaan ei saa tulla, mikäli kokee flunssan oireita. 

- Suosittelemme osallistujia ottamaan omat jumppamatot ja välineet mukaan. Jos osallistujat käyttävät meidän välineitämme, tarjolla on desinfiointiaineita, joilla jokainen puhdistaa lainavälineensä tunnin jälkeen, ohjeistavat liikuntasuunnittelijat Tatjana Asplund ja Siv Aro. 

Pukuhuoneisiin pienissä ryhmissä 

Asplund ja Aro kertovat, että ohjaajat vastaavat turvavälien säilymisestä.

- Seuraamme kuitenkin tilannetta ja teemme muutoksia, jos tarvetta tulee tarvetta osallistujamäärien selkeälle rajoittamiselle. Kannattaa seurata kaupungin verkkosivuja (www.vaasa.fi) sekä liikuntapalveluiden somekanavia Facebookissa ja Instagramissa, kertoo Asplund. 

Liikuntaryhmien ohjaajat eivät käytä hengityssuojaimia tai visiirejä, sillä liikkuessa hapensaanti vaikeutuu, jos kasvoilla on suojus. Osallistujat voivat käyttää omia maskeja esim. pukuhuoneissa. 

- Kannattaa tulla aina ajoissa paikalle. Ohjaajat pitävät huolen, että pukuhuoneisiin mennään pienemmissä ryhmissä, ei siis kaikki kerrallaan, Asplund korostaa. 

Yhteyshenkilöt

liikuntasuunnittelija Siv Aro, puh. 040 721 9760, siv.aro@vaasa.fi
liikuntasuunnittelija Tatjana Asplund, puh. 0400 893 665, tatjana.asplund@vaasa.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme