Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Äänestä sinäkin OmaStadissa 6. lokakuuta lähtien

Jaa

Lokakuussa on äänestettävänä lähes 400 uutta helsinkiläisten tekemää ehdotusta siitä, miten kaupunki käyttäää 8,8 miljoonaa euroa. Äänestä kaupunkilaisten tekemistä ehdotuksista aikavälillä 6.10.–28.10.2021 osoitteessa omastadi.hel.fi.

Kuva: Mainostoimisto KMG Turku.
Kuva: Mainostoimisto KMG Turku.

Äänestäminen tapahtuu sähköisesti omastadi.hel.fi -sivustolla, jolla ehdotukset ja niiden kustannuskehykset ovat jo nähtävillä. Ehdotuksia on kehitetty yhdessä kaupunkilaisten ja kaupungin asiantuntijoiden kanssa keväällä 2021.

Ehdotukset jakautuvat seitsemää suurpiiriä ja koko Helsinkiä koskeviin yhteisiin ehdotuksiin. Äänestäjä voi valita sekä yhden valinnaisen suurpiirin että koko Helsingin yhteisistä ehdotuksista.

– OmaStadi on pieni askel kohti sitä, että asukkaat pääsevät entistä enemmän vaikuttamaan suoraan oman asuinalueensa viihtyisyyteen ja palveluihin. Ehdotukset ja niistä käytävät keskustelut kertovat meille vaaleilla valituille päättäjille ja valmisteleville viranhaltijoille suoraan, minkälaisia toivomuksia asukkailla on. Lisäksi aktiivisella äänestämisellä saa mahdollisesti toteutettua asuinalueelleen toivomiaan hankkeita, sanoo Helsingin kaupungin kulttuurin ja vapaa-ajan apulaispormestari Paavo Arhinmäki.

OmaStadissa kannattaa äänestää Helsingin viihtyisyyden lisäämiseksi

– Helsingin kaupunki on toteuttanut kaupunkilaisten äänestämät OmaStadin hankkeet viivyttelemättä ja laadukkaasti. Äänestämällä OmaStadissa voi oikeasti vaikuttaa asioihin ja vielä suhteellisen lyhyellä aikavälillä nähdä asioita toteutettavan. Tätä on suora demokratia parhaimmillaan, sanoo OmaStadin kehittämispäällikkö Kirsi Verkka.

Äänestäminen edellyttää vahvaa tunnistautumista. Äänestyssivustolle voi kirjautua esimerkiksi pankkitunnuksilla ja koululaiset Wilma-tunnuksilla. Vahvalla tunnistautumisella varmistutaan siitä, että vain äänioikeutetut henkilöt äänestävät. Helsinkiläiset voivat myös äänestää tuetusti henkilötodistusta näyttämällä tietyissä kaupungin toimipaikoissa. Paikat ja ajat päivittyvät sivustolle ennen äänestyksen alkua. Kaikki äänestysvuonna 12 vuotta täyttävät, ja sitä vanhemmat helsinkiläiset ovat äänioikeutettuja.

Äänestyksen etenemistä voi seurata reaaliaikaisesti omastadi.hel.fi -sivuilla.
Äänestystulokset julkaistaan 29.10.2021.
Ehdotusten toteutus alkaa vuoden 2022 aikana.

Unelmien Helsinki tehdään yhdessä

Osallisuus on tärkeä osa Helsingin kaupungin toimintaa. Helsinki kutsuu kaupunkilaisia ja kumppaneitaan mukaan kehittämään kaupunkia, sen palveluita ja alueita. Helsinki on yhteisöllisyyden, vaikuttavien tekojen ja kohtaamisten paikka. 

OmaStadi on Helsingin kaupungin pysyvä tapa toteuttaa osallistuvaa budjetointia. Asukkaiden ideoista kehitetään yhdessä ehdotuksia, joista kaupunkilaiset äänestävät. Kaupunki toteuttaa eniten ääniä saaneet ehdotukset. Ensimmäisellä kierroksella kaupunki käytti 4,4 miljoonaa osallistuvaan budjetointiin. Toisella kierroksella summa nostettiin 8,8 miljoonaan euroon samalla, kun OmaStadin toteuttamissykliä pidennettiin. Käynnissä on OmaStadin toinen kierros. Ensimmäisen kierroksen (2018–2019) äänestyksen pohjalta tehtiin 44 uudistusta

Tämä tiedote julkaistaan mahdollisimman pian Hel.fi-sivustolla käännösversiona ruotsiksi ja englanniksi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kirsi Verkka, osallisuus ja neuvonta -yksikkö, kehittämispäällikkö p. 040 3362281, kirsi.verkka@hel.fi

Johanna Sinkkonen, osallisuus ja neuvonta -yksikkö, alueosallisuuspäällikkö, p. 040 1834931, johanna.sinkkonen@hel.fi

Viestinnän yhteyshenkilö:
Nina Rintala, viestintäasiantuntija, p. 040 685 7690, nina.rintala@hel.fi

Kuvat

Kuva: Mainostoimisto KMG Turku.
Kuva: Mainostoimisto KMG Turku.
Lataa
Kuva: Mainostoimisto KMG Turku.
Kuva: Mainostoimisto KMG Turku.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsinki esitteli Pekingin designviikoilla vastuullista ja älykästä arkea – osin virtuaalisesti toteutettuun ohjelmaan tutustui yli 10 000 festivaalivierasta7.10.2021 13:05:00 EEST | Tiedote

Helsingin ohjelma Pekingin designviikoilla syyskuussa keräsi yli 10 000 osallistujaa paikan päälle ja virtuaalisille alustoille. Beijing Design Weekin näyttelyhalliin rakennettu installaatio ja siellä järjestetty ohjelma toivat esiin helsinkiläisen hyvän arjen rakennuspalikoita, kestävää kaupunkikehitystä ja koulutuksen innovaatioita. Helsingin teemojen hengessä myös installaation materiaalit ja kalusteet pääsevät festivaalin jälkeen uusiokäyttöön.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme