Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialaHelsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialaHelsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Ääreen – interaktiivisia delfiiniparvia ja animaatioita Oodissa

Jaa

Ääreen on taideprojekti, joka esittää lokakuun ajan vuorovaikutteista, dokumentaarista animaatiota ja tuo nähtäville uutta kotimaista ja kansainvälistä animaatiotaidetta. Projekti yhdistää näyttelyissä, näytöksissä, keskusteluissa ja haastatteluissa ennakkoluulottomasti eri alojen asiantuntijoita ja tuo monitaiteisia elämyksiä laajan yleisön koettavaksi.

Kuva: Leena Pukki ja Karoliina Paappa ”Toisen nahoissa. Syväluotaus – millaista on uida delfiiniparven keskellä?” (2021). Luonnoskuva.
Kuva: Leena Pukki ja Karoliina Paappa ”Toisen nahoissa. Syväluotaus – millaista on uida delfiiniparven keskellä?” (2021). Luonnoskuva.

Oodin Kuutio-tilassa toteutetaan 4.-31.10. Leena Pukin ja Karoliina Paapan teos ”Toisen nahoissa. Syväluotaus – millaista on uida delfiiniparven keskellä?” (2021). AVEKin tukema teos on interaktiivinen animaatio, joka esitetään Kuutio-tilan kahdelle seinälle. Animaatioon liittyy kaikuluotaava äänimaisema, jonka voi tuntea myös kehollisesti tilassa.

”Teoksen tavoitteena on kääntää delfiinin kokemusmaailma ihmiskatsojalle ymmärrettävään muotoon ja tarjota immersiivinen taidekokemus, joka lisää empatian kokemusta”, kertovat Leena Pukki ja Karoliina Paappa.

Ääreen tarjoaa jokaisena torstaina ohjelmaa etänä ja paikan päällä Helsingin keskustakirjasto Oodissa. Keskustelutilaisuuksissa animaatioiden tekijät pääsevät ääneen ja valottavat teostensa taustoja. Master class -tapahtuma tuo tuulahduksen Tanskasta, kun elokuvantekijä ja multimediataiteilija Uri Kranot ANIDOX-foorumista avaa animoitujen dokumenttien kirjoa ja mahdollisuuksia.

Lokakuussa Oodin aulan suurilla esityspinnoilla esitetään myös Animaatiokillan kuratoimia animaatioita ja Aalto-yliopiston opiskelijoiden kokeellisia animaatiota. Ne rakentuvat visuaalisuudelle ja monipuolisuudelle. Lapsille ja nuorille on suunnattu animaatioaiheisia työpajoja.

Kansainvälisenä animaatiopäivänä 28.10. animaatiot levittäytyvät kaikkialle Oodiin. Ohjelman aloittaa Dokumenttikillan kanssa järjestetty paneelikeskustelu, joka pohtii animaation ja dokumentin vuorovaikutussuhdetta. Puhujina kuullaan muun muassa Leena Kilpeläistä, jonka elokuva Maija Isolasta saa ensi-iltansa tänä syksynä. Kino Reginassa nähdään sekä lyhyitä että pitkiä animaatioelokuvia koko illan ajan. Tuotanto on yhteistyötä Kavin ja Turku Animated Film Festivalin kanssa.

Aalto-yliopiston animaation maisteriohjelman ja sivuaineen opiskelijoiden animaatioihin pääsee tutustumaan erikoisnäytöksissä 28.-31.10. Oodin 2. kerroksessa.

Projekti on Taiteen edistämiskeskuksen, Keskustakirjasto Oodin, Turku Animated Film Festivalin, Animaatiokilta ry:n, Taiteilijajärjestö MUU ry:n, Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskuksen AVEKin, Aalto-yliopiston, tanskalaisen ANIDOX-foorumin, Kansallisen audiovisuaalisen instituutin Kavin ja Dokumenttikilta ry:n yhteishanke.


Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Annika Dahlsten
läänintaiteilija, Taiteen edistämiskeskus
annika.dahlsten(a)taike.fi, Puh. 02 9533 0907

Sanna Huttunen
erikoiskirjastonhoitaja, Keskustakirjasto Oodi
sanna.m.huttunen(a)hel.fi, Puh. 040 186 3042

Kuvat

Kuva: Leena Pukki ja Karoliina Paappa ”Toisen nahoissa. Syväluotaus – millaista on uida delfiiniparven keskellä?” (2021). Luonnoskuva.
Kuva: Leena Pukki ja Karoliina Paappa ”Toisen nahoissa. Syväluotaus – millaista on uida delfiiniparven keskellä?” (2021). Luonnoskuva.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsinki on elämyksellinen ja vetovoimainen kaupunki täynnä tekemistä ja osallistumisen mahdollisuuksia. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tarjoaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille vuodessa yli 20 miljoonaa kokemusta – taidetta, tapahtumia, kursseja, harrastuksia, tiloja, ulkoilualueita ja palveluja liikkumiseen sekä tukea kulttuurille ja kansalaistoiminnalle.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala muodostuu viidestä palvelukokonaisuudesta: kirjasto, kulttuuri, liikunta, nuoriso ja hallinto. Toimialan 1 800 työntekijää ylläpitää ja parantaa helsinkiläisten mahdollisuuksia hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Helsingissä on helppoa ja houkuttelevaa lähteä liikkeelle. Joka päivä.


* * *

Helsingin keskustakirjasto Oodi on elävä kohtaamispaikka Kansalaistorilla, aivan Helsingin sydämessä. Oodi on yksi Helsingin kaupunginkirjaston 37 toimipisteestä ja osa Helmet-kirjastoverkkoa.

Oodi täydentää Musiikkitalon, Finlandia-talon, Sanomatalon ja Nykytaiteen museo Kiasman muodostamaa kulttuuri- ja mediakeskittymää. Se tarjoaa kaikille avoimen, ei-kaupallisen julkisen kaupunkitilan aivan Eduskuntataloa vastapäätä.

Helsingin keskustakirjasto Oodi
Töölönlahdenkatu 4, 00100 Helsinki
www.oodihelsinki.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Herttoniemienrannan kentälle suunnitellaan tekonurmea14.9.2021 11:11:57 EEST | Tiedote

Herttoniemenrannan liikuntapuiston kivituhkakenttä halutaan uudistaa monikäyttöiseksi harjoitus- ja pelikentäksi. Hankkeen takana on urheiluseura Puotinkylän Valtti, joka ehdottaa, että seura vuokraa alueen Helsingin kaupungilta ja asentaa kentälle jalkapalloilun tarpeisiin sopivan tekonurmimaton keväällä 2022. Kaupunkilaiset voivat tutustua ja kommentoida suunnitelmaa kerrokantasi.fi-alustalla. Helsingin kaupungin liikuntapalvelut järjestää aiheesta myös keskustelutilaisuuden asukkaille ja muille sidosryhmille ke 29.9. klo 17–18.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme