Vaasan kaupunki - Vasa stad

ABB lahjoitti Vaasan koululaisille 255 tietokonetta

Jaa

Suomen ABB on lahjoittanut Vaasan kaupungin perusopetukselle 255 yrityskäytöstä poistunutta tietokonetta. Kannettavat tietokoneet tulevat käyttöön etäopetukseen sellaisille oppilaille, joilla ei vielä ole konetta kotona käytössään.

Kuvassa: TVT-pedagogi Nina Antila (vas.),  koulutoimenjohtajat Kari Nummela ja Marianne West, sivistystoimenjohtaja Christina Knookala ja ABB:n Hannu Taimisto.
Kuvassa: TVT-pedagogi Nina Antila (vas.), koulutoimenjohtajat Kari Nummela ja Marianne West, sivistystoimenjohtaja Christina Knookala ja ABB:n Hannu Taimisto.

Vaasan kaupungin perusopetuksen oppilaista suurin osa eli noin 97 prosenttia on nyt poikkeustilanteen vuoksi etäopetuksessa kotona. Vaasan peruskouluissa on yhteensä 5 750 oppilasta.

- Otamme ilolla vastaan tämän lahjoituksen. Meillä on tällä hetkellä noin 300 oppilasta kotona ilman tietokonetta, joten tämän lahjoituksen avulla pystymme paremmin tukemaan tasapuolisesti kaikkia oppilaita päivittäisessä koulutyössä, kertoo sivistystoimenjohtaja Christina Knookala.

Idea lahjoitukseen syntyi ABB:n IT-osastolla, sillä koronaepidemian myötä monilla on kotona etäopiskelevia koululaisia. Koneita lahjoitetaan Vaasan lisäksi Helsingin opetustoimelle.

- Selvisi, että koneista on pulaa ja niistä olisi apua ja iloa monelle lapselle ja nuorelle tässä poikkeuksellisessa tilanteessa. Vaasa ja Helsinki ovat meille tärkeitä toimipaikkoja, ja haluamme olla mahdollistamassa sujuvaa etäkoulutyötä kaikille koululaisille näissä kaupungeissa, kertoo yhteiskuntasuhdejohtaja Hannu Väänänen Suomen ABB:ltä.

Yhteyshenkilöt

Satu Perälampi, viestintäjohtaja, ABB Oy, puh. 010 222 3850, satu.peralampi@fi.abb.com

Kuvat

Kuvassa: TVT-pedagogi Nina Antila (vas.),  koulutoimenjohtajat Kari Nummela ja Marianne West, sivistystoimenjohtaja Christina Knookala ja ABB:n Hannu Taimisto.
Kuvassa: TVT-pedagogi Nina Antila (vas.), koulutoimenjohtajat Kari Nummela ja Marianne West, sivistystoimenjohtaja Christina Knookala ja ABB:n Hannu Taimisto.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Tapio Ollikainen är Brändö Företagscentrum Ab:s nya verkställande direktör för viss tid3.6.2020 09:42:03 EESTTiedote

I och med att verkställande direktören för Brändö Företagscentrum Ab Anne Volama gick i pension i våras beslutade bolagets styrelse att utse Tapio Ollikainen till ny verkställande direktör från och med den 1 juni. Direktörsuppdraget är tidsbundet till den 31 december 2020. Ollikainen har tidigare medverkat i bolagets styrelse och känner till bolaget och är därmed ett naturligt val som verkställande direktör. Samtidigt fortsätter han också som Vasa stads lokalitetsdirektör.

Palosaaren yrityskeskus Oy:n määräaikaiseksi toimitusjohtajaksi Tapio Ollikainen3.6.2020 09:38:01 EESTTiedote

Palosaaren yrityskeskus Oy:n toimitusjohtaja Anne Volaman siirryttyä eläkkeelle keväällä, yhtiön hallitus päätti nimittää uudeksi toimitusjohtajaksi Tapio Ollikaisen 1.6. alkaen. Toimitusjohtajuus on määräaikainen 31.12.2020 asti. Ollikainen on aikaisemmin toiminut yhtiön hallituksessa, joten hän tuntee yrityksen ja on siksi luonteva valinta toimitusjohtajaksi. Ollikainen jatkaa samanaikaisesti myös Vaasan kaupungin toimitilajohtajana.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme