Vaasan kaupunki - Vasa stad

ABB lahjoitti Vaasan koululaisille 255 tietokonetta

Jaa

Suomen ABB on lahjoittanut Vaasan kaupungin perusopetukselle 255 yrityskäytöstä poistunutta tietokonetta. Kannettavat tietokoneet tulevat käyttöön etäopetukseen sellaisille oppilaille, joilla ei vielä ole konetta kotona käytössään.

Kuvassa: TVT-pedagogi Nina Antila (vas.),  koulutoimenjohtajat Kari Nummela ja Marianne West, sivistystoimenjohtaja Christina Knookala ja ABB:n Hannu Taimisto.
Kuvassa: TVT-pedagogi Nina Antila (vas.), koulutoimenjohtajat Kari Nummela ja Marianne West, sivistystoimenjohtaja Christina Knookala ja ABB:n Hannu Taimisto.

Vaasan kaupungin perusopetuksen oppilaista suurin osa eli noin 97 prosenttia on nyt poikkeustilanteen vuoksi etäopetuksessa kotona. Vaasan peruskouluissa on yhteensä 5 750 oppilasta.

- Otamme ilolla vastaan tämän lahjoituksen. Meillä on tällä hetkellä noin 300 oppilasta kotona ilman tietokonetta, joten tämän lahjoituksen avulla pystymme paremmin tukemaan tasapuolisesti kaikkia oppilaita päivittäisessä koulutyössä, kertoo sivistystoimenjohtaja Christina Knookala.

Idea lahjoitukseen syntyi ABB:n IT-osastolla, sillä koronaepidemian myötä monilla on kotona etäopiskelevia koululaisia. Koneita lahjoitetaan Vaasan lisäksi Helsingin opetustoimelle.

- Selvisi, että koneista on pulaa ja niistä olisi apua ja iloa monelle lapselle ja nuorelle tässä poikkeuksellisessa tilanteessa. Vaasa ja Helsinki ovat meille tärkeitä toimipaikkoja, ja haluamme olla mahdollistamassa sujuvaa etäkoulutyötä kaikille koululaisille näissä kaupungeissa, kertoo yhteiskuntasuhdejohtaja Hannu Väänänen Suomen ABB:ltä.

Yhteyshenkilöt

Satu Perälampi, viestintäjohtaja, ABB Oy, puh. 010 222 3850, satu.peralampi@fi.abb.com

Kuvat

Kuvassa: TVT-pedagogi Nina Antila (vas.),  koulutoimenjohtajat Kari Nummela ja Marianne West, sivistystoimenjohtaja Christina Knookala ja ABB:n Hannu Taimisto.
Kuvassa: TVT-pedagogi Nina Antila (vas.), koulutoimenjohtajat Kari Nummela ja Marianne West, sivistystoimenjohtaja Christina Knookala ja ABB:n Hannu Taimisto.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

KORJATTU: Kirjastolla kokoontuu keväällä ilmastoaiheiset lukupiirit suomeksi ja ruotsiksi15.1.2021 12:48:21 EETTiedote

KORJATTU KOHTA: RUOTSINKIELISEEN LUKUPIIRIIN ON ILMOITTAUDUTTAVA MARJA.MIKOLA@VAASA.FI. Vaasan kaupunginkirjasto on mukana valtakunnallisessa lukupiirikampanjassa, jossa voi lukea, keskustella ja kuunnella ilmasto- ja luontokriisistä paikan päällä kirjastossa. Ilmastolukupiirit kokoontuvat pääkirjastossa kevään aikana tiistaisin (suomeksi) ja lauantaisin (ruotsiksi).

Årets unga konstnär 2021 är Joel Slotte – Utställning i höst i Vasa15.1.2021 11:02:04 EETTiedote

En utställning av Joel Slotte, som valts till årets unga konstnär 2021, får vi på hösten se i Vasa. Verk av den Karlebybördiga bildkonstnären är utställda på Tikanojas konsthem 1.10.2021-23.1.2022 som en del av jubileumsårets program. Utställningen inleder samarbetet mellan Tammerfors konstmuseum och Vasa stads museer med den traditionellt viktiga Årets unga konstnär –traditionen, som varje år lyfter fram en lovande konstnär under 35 år. Samarbetet lyfter å ena sidan fram en regional ung konstnär och å andra sidan är utställningen i Tikanojas konsthem också konsthemmets satsning på barns och ungas konstfostran.

Vuoden nuori taiteilija 2021 on Joel Slotte – Näyttely syksyllä Vaasassa15.1.2021 11:01:02 EETTiedote

Vuoden 2021 nuoreksi taiteilijaksi valitun Joel Slotten yksityisnäyttely nähdään syksyllä Vaasassa. Kokkolasta lähtöisin olevan kuvataiteilijan teoksia on esillä Tikanojan taidekodissa 1.10.2021-23.1.2022 osana juhlavuoden ohjelmistoa. Näyttely aloittaa yhteistyön Tampereen taidemuseon ja Vaasan kaupungin museoiden välillä valtakunnallisesti merkittävällä Vuoden Nuori Taiteilija -traditiolla, joka vuosittain nostaa esiin lupaavan alle 35-vuotiaan taiteilijan. Yhteistyö nostaa esiin yhtäältä alueellisen nuoren taiteilijan, ja toisaalta näyttely Tikanojan taidekodissa perustuu myös taidekodin lasten ja nuorten taidekasvatukselliseen painotukseen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme